Livsstil

Skal du i bryllup i sommer? Slik unngår du «kleskrise»!

Fire bryllup i kalenderen, men ingen idé om hvordan du skal gå kledd? Vi har guiden til sommerens bryllupsbonanaza!

Oppdatert:
 • Maren Hald Bjørgum

Bryllup er fest og moro, men før bryllupsselfien tas, bør du tenke på hvilke klær du har på deg. Foto: Fotolia.

Alle du kjenner har enten akkurat forlovet seg eller skal gifte seg i løpet av sommeren, i alle fall ifølge Facebook. Ingen sommer er komplett uten minst et bryllup, og denne sommeren er intet unntak.

Ekteskapet er en bok hvor helten dør i første kapittel, sa N.S. Isaac og refererte til det faktumet at mesteparten av spetakkelet rundt et ekteskap skjer rundt bryllupet, og at alt etterpå er et slags anti-klimaks.

Det er ikke bare brudeparet som skal stase seg opp når ekteskapet feires. Foto: Fotolia. Det er ikke bare brudeparet som skal stase seg opp når ekteskapet feires. Foto: Fotolia.

Drømmekjolen

Om man er enig med Isaac eller ikke, så er bryllup uansett et spetakkel vi gledelig tar del i, og en helt ypperlig unnskyldning til å kjøpe den kjolen på Retro som vi har drømt om i noen måneder.

Har du mottatt en invitasjon, men er i tvil om hva du skal ha på deg for den uendelige strømmen med bilder og videoer som følger med? Her har du litt inspirasjon på veien. Men først et par ord om hva som bør være med i vesken for å dekke de fleste nødtilfeller.

Huskeliste til vesken

- Lipgloss/leppepomade

- Solkrem og solbriller

- Plaster, evt. gnagsårplaster

- Concealer (greit hvis nesetippen plutselig er blitt litt solbrent)

- Halspastiller (det er ikke like elegant med tyggis)

- Eventuelt et ekstra par strømpebukser, gitt at det er strømpebuksevær

sommer-antrekk-2 Fra venstre: veske fra Saint Lauren, sko fra Schutz Emyly, kjole fra Peter Pilotto, solbriller fra BikBok og kjole fra Chi Chi London. Foto: Produsenter.

Utendørsbryllup i gresset

Har bruden tilbragt mye tid på Pinterest og bestemt seg for bryllup på en stor gresslette under hvit seilduk og lyslenker? Så kult! Det første du må tenke på da er skovalget. Ganske åpenbart, men lett å glemme.

Du trenger ikke gå med flate sko for å overleve gressplener eller andre «alternative» underlag; gå for sko med veldig tjukke hæler, eller bare kilehæl, og du er sikret en kveld uten unødvendig mye snubling etter noen glass musserende.

Kremfarger og lange kjoler kan friste for slike bryllup, men mot en grønn og frodig bakgrunn vil det være kult å matche med en kjole som lyser opp (vi liker røde, oransje og gule varianter).

Husk bare å holde tilbehøret nøytralt så det ikke konkurrerer om oppmerksomheten. Lyse og ensfargede kjoler er også i fare for grønske og andre flekker når ettermiddag blir til kveld, og gressplenen plutselig blir ideell som både dansegulv og sitteplass.

- LES OGSÅ: Gifteklare på bryllupsmesse: – Elegant, stort og klassisk

sommer-antrekk Fra venstre: armbånd fra Sophie by Sophie, hatt fra Diesel, sandaler fra ASOS, kjole fra NLY Eve og kjole fra Tahari. Foto: Produsenter.

For ekstremt varme sommerdager

Selv om palmekysten stort sett holder seg til moderat varme temperaturer så dukker det jo opp en og annen tropenatt når man minst venter det. Ikke bli fristet til å gå for korte kjoler som viser mye hud når sola steker som verst: det gjør deg bare svett, ukomfortabel og potensielt også ekstremt solbrent.

Gjør som folk fra varmere strøk, kle ute varmen med en luftig men dekkende fotsid kjole, og kombiner med en hatt. Hold fargene nøytrale, eller gå «all in» med en mønstret og fargerike kreasjon, om sommeren er <delnesten</del alt lov.

Unngå de for skyhøye helene, maxikjoler ser som regel penere ut med mer moderat helhøyde. Velg sandaler med litt ekstra glitter på hvis du føler at stilen ikke ser pyntet nok ut. Husk også solkrem og drikk masse vann, det er ikke så kult å være full før hovedretten er servert!

- LES OGSÅ: «Fat to fit» før bryllup

sommer-antrekk-3 Fra venstre: topp og solbriller fra BikBok, skjørt fra ASOS, sko fra Missguided, og blomsterkrans fra Rock’n’Rose via ASOS. Foto: Produsenter.

Bryllup i bakgården

Har vennene dine valgt å gifte seg på en strand i Indonesia, etterfulgt av stor fest med alle venner når de kommer hjem til Norge igjen.

De er ikke de eneste som velger denne løsningen, og resultatet er kule vennefester i bakgårder og på hustak med en mer avslappet kleskode og mindre stivt program (ingen kjedelige taler fra onkelen ingen kjenner!).

Her har du lov til å leke litt mer med antrekket, og vi er spesielt fan av trenden som startet med Olivia Palermos bryllupsantrekk: en enkel, hvit, langermet topp kombinert med et mer pyntet skjørt og et par kule heler.

Blomsterkransen er ikke helt ute av motebildet, og perfekt for denne typen bryllupsfester, men vi foreslår at du går for en variant med andre blomster enn roser. Sommer + blomster = sant, og vil også være en fin kontrast til et typisk bybryllup i asfaltjungelen.

- LES MER: Slik finner brudgommen riktig antrekk

- LES MER: Dette må du tenke på når brudekjolen skal kjøpes

Fra venstre: jumpsuit fra Phase 8, øredobber fra Oscar de la Renta, clutch og sko fra H&M, og sett fra ASOS Collection. Foto: Produsenter. Fra venstre: jumpsuit fra Phase 8, øredobber fra Oscar de la Renta, clutch og sko fra H&M, og sett fra ASOS Collection. Foto: Produsenter.

Avslappet i sommerkvelden

Er du på bryllup nummer tre og har allerede fylt opp kjolekvoten for sesongen? Omfavn buksedressen eller matchende sett med dressbukser/coulotter, og gå for en mer avslappet stil.

Solange (søsteren til Beyoncé) og Tinashe Bakasa Roll (nå kona til Odd Magnus Williamson) stilte i hvit buksedress istedenfor brudekjole da de giftet seg med mannen i sitt liv, og beviste at buksedress kan se helt fantastisk ut.

Velger du en variant med bukser er høye hæler et «must», og vi anbefaler iøynefallende øredobber istedenfor smykker og armbånd. Går du for buksedress kan vi anbefale en fasong som går inn i livet, med vide ben og mer tettsittende overdel. Finn en som funker bra for din fasong, og ikke vær redd for å satse på farger her også.

Unngår du "klesfellene", er bryllupsmoroa sikret! Foto: Fotolia. Unngår du «klesfellene», er bryllupsmoroa sikret! Foto: Fotolia.

- LES OGSÅ: – Vintage har kommet for å bli!

- LES OGSÅ: Tre fine fletter du fikser selv

Som et siste tips er det alltid safe å velge et fargerikt plagg for bryllup. Med mindre kjolen er kort, rød og har dyp utringning, og du har en forhistorie med brudgommen. Bryllupsgjester er alltid mye finere når de ser ut som en blomsterbukett istedenfor et begravelsesfølge. Så dropp den sorte kjolen, og husk å ha det gøy.

Bryllup skal visstnok være den beste dagen i brudeparets liv, så du skylder dem å legge litt innsats i det du også!

Publisert:
Oppdatert:
 1. Bryllup
 2. Mote

Uten bunad? Her er fem ting du ikke må gjøre 17. mai!

Er du ikke heldig nok til å eie verdens fineste klesplagg? Vi har tips til hvordan du likevel kan se strålende ut på grunnlovsdagen.

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Disse plaggene bør du sikre deg til årets sommergarderobe
  3 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  – Jeg blander alle slags stiler, farger og plagg som Jan Thomas mest sannsynlig ikke ville likt
  5 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Sol og sandvolley lokker frem byens fashionistaer
  6 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Nå skal menn være «lumberseksuelle»
  6 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Skjegget hans har 25.000 følgere på Instagram
  6 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  På Instagram gir #SK2015 over 11.000 treff
  6 ÅR SIDEN