Livsstil

Byttet ut «Age of Conan» med trening: Morten gikk ned 30 kilo på ett år

Kristiansanderen Morten Lund (25) veide 112 kg og holdt på få å diabetes for ett år siden. I dag er han i toppform, og har gått ned nesten 30 kilo!

Oppdatert:
  • Kristian Hole
Morten Lund (25) veide i fjor 112 kg. I dag er han i toppform og veier 85 kg. Foto: Privat/Kristian Hole.

– For et år siden veide jeg 112 kilo og følte meg elendig da jeg sto opp om morgenen. Kroppen min var fluffy, selvtilliten var kjempedårlig og helsen likedan. Ifølge legen holdt jeg på å få diabetes. Søsteren min ga meg et spark i baken og sa at jeg måtte begynne å trene. Nå har det gått ett år og jeg er i god form og veier 85 kilo, forteller sykepleierstudenten Morten Lund (25) fra Kristiansand.

Selvtilliten var kjempedårlig og helsen likedan

– Hva var årsaken til at du veide 112 kg høsten 2014?

– Jeg ble avhengig av spillet «Age Of Conan» i 2010, og noen år senere tok spillet opp 15 timer av dagen min på det verste. Jeg tok virkelig ikke vare på helsen min. Jeg måtte kutte ut gaming, og høre på søsteren og legen min. Det ble en «reality check».

Fem måneder skiller disse bildene: Slik ble festløven Marius (25) treningsfrelst

Trener 22 timer i uka

Morten Lund i styrkeøkt på Spicheren. Foto: Kristian Hole _UiA-studenten Morten Lund i styrkeøkt på Spicheren. Foto: Kristian Hole_

– Hvordan har du trent kroppen siden i fjor høst?

– Jeg har drevet med variert trening det siste året. I tillegg til styrketrening, går jeg på kickboksing, kali self-defence og brasiliansk jiu jitzu. Så dette året har jeg trent cirka fire timer hver dag fra mandag til torsdag, og to timer fra fredag til søndag. Til sammen har jeg brukt rundt 22 timer i uka til trening, forteller Lund.

Sjekk forvandlingen til kristiansandsjenta Phuong!

– Likevel spiser jeg det jeg føler for. Jeg har ikke gått på en streng diett. I starten kuttet jeg ut sukker og alkohol. Poenget er egentlig at du må forbrenne mer enn du inntar. I dag kan jeg unne meg en kveld med burger, pizza og øl! Så lenge man ikke sklir ut og blir passiv til treningen går det fint.

– Har det vært et vanskelig år?

– Egentlig ikke. Motivasjonen har virkelig kommet av seg selv fordi jeg ville få bedre selvtillit og bedre helse. Jeg har måtte kutte ut noe sosial kontakt på grunn av treningen, men det er verdt det. Man har alltid tid til trening.

Motivert av kampsportmiljøet

Morten Lund er delaktig i tre kampsport-grener og regner miljøet som sin "andre familie". Foto: Kristian Hole _Morten Lund er delaktig i tre ulike kampsporter og regner miljøet som sin «andre familie». Foto: Kristian Hole_

– Hvilke tilbakemeldinger får du i dag?

– Jeg får mye gode tilbakemeldinger fra kampsport-familien min. Jeg får så mye støtte og motivasjon fra de at jeg aldri mister treningsgløden. I tillegg er det viktig for meg at søsteren min har vært så hjelpsom og motiverende.

Lund setter stor pris fra støtte i kampsportmiljlet. Foto: Morten Lund _Lund setter stor pris fra støtte i kampsportmiljlet. Bildet er fra Kristiansand Kampsportsenter. Foto: Morten Lund_

– Noe av det viktigste for meg har vært å bli «sunntrent», ikke å bli «biff». På 70-tallet trente folk på en sunn måte, uten overdreven bruk av proteiner. Noen treningsfanatikere i dag har faktisk sykdommer på grunn av proteininntaket. Mitt mål fremover er å holde vekten mellom 80 til 85 kg og få en sterk og sunn kropp, fremfor å se veldig muskuløs ut.

- LES OGSÅ:

LES MER:

Sjekk forvandlingen til kristiansandsjenta Phuong!

- LES OGSÅ:

LES MER:

Gunnar (29) gikk fra 54 til 90 kilo på ett år

Lund i aksjon med jiu jitsu på Kristiansand Kampsportsenter:

– Tren hver dag i 45 minutter

Morten Lund er ikke personlig trener, men deler gjerne noen selvlærte tips. Foto: Kristian Hole Morten Lund er ikke personlig trener, men deler gjerne noen selvlærte tips. Foto: Kristian Hole

– Hva er dine tre beste råd til folk som vil komme i god form?

– Kutt ut alkohol og sukker i starten for å gå ned i vekt. Unn deg heller noen godbiter når du har trent en god stund.

– Tren hver dag i 45 minutter. Ikke overdriv!

Følg Morten videre på Instagram!

– Jakt på den gode følelsen du får etter trening. Hvis du kommer hjem fra jobb og er trøtt og sliten, ha i bakhodet hvor bra du kommer til å føle deg om en time hvis du trener! Jeg lover at du får en bedre selvtillit og livsgnist hvis man trener.

LES MER:

Gunnar (29) gikk fra 54 til 90 kilo på ett år – se hvordan det gikk til!

Publisert:
Oppdatert:
  1. Trening

Åpner nytt kampsportsenter i Vågsbygd: - Er midt i smørøyet

Ti år etter at Kristiansand Kampsportsenter åpnet dørene på Lund, åpnes nå en avdeling i Vågsbygd.

Publisert: