Her er høstens nyheter på treningssentrene

Hver sesong gjør treningssentrene ulike endringer. Vi spurte de største sentrene i Kristiansand om hvilke endringer de gjør i høst!

Oppdatert:
Kenneth Olsen fra Fresh Fitness og Bante Vatneli fra SATSElixia har begge nyheter på høstplanen. De fleste sentrene har nyheter denne sesongen. Foto: Tore André Baardsen.

* SATSElixia (Henrik Wergelands gate, Vågsbygd og Kjøita)

– Hvilke treningstrender påvirker dere?

– Vi merker at medlemmene har mer kunnskap om trening enn før i tiden. Dette gjør at vi selvsagt må være fremoverlent hele veien i henhold til å være så dyktige som mulig i vårt fag, og å vite hva som er in i tiden nå og fremover, forteller Bente Vatneli, som er senterleder for treninggigantens tre Elixia-sentre i Kristiansand.

– Det som er trenden nå er fortsatt intervalltreninger i ulike former og også «alternativ» trening, for eksempel calisthenics (trening med egen kroppsvekt). Derfor er det poppis med timer med bevegelighet og styrke: Yoga, NMC og løpetimer, sier Bente.

SATSElixia-sjef i Kristiansand: Bente Vatneli. Foto: Tore André Baardsen. SATSElixia-sjef i Kristiansand: Bente Vatneli. Foto: Tore André Baardsen.

– Hvilke nye gruppetimer har dere på planen i høst?

– Vi har alltid nyheter når en sesong starter. I høst er det Yoga for Athletes. Dette er en time som passer for alle, særlig dem som har trent litt før, men som ikke er så bevandret i yogaverdenen. Timen har til hensikt å gjøre deg bedre i den treningsformen som du egentlig bedriver, sier Bente.

– SATSELIXIA Barre er en time med ballettbars som verktøy. Vi trener styrke og bevegelighet, med inspirasjon fra klassisk ballett. Her finner du muskler du ikke trodde fantes, sier senterlederen.

Bilde fra Spicheren, i forbindelse med en reportasje om burlesque. Arkivfoto: Kristin Ellefsen. Bilde fra Spicheren, i forbindelse med en reportasje om burlesque. Arkivfoto: Kristin Ellefsen.

* Spicheren

– Hvilke treningstrender påvirker dere?

– Olympiske løft, kettlebells, crossfit, høyintensiv styrketrening (HIIT) og dans, melder Heidi Irgemo, produktleder og leder for gruppetimene ved Spicheren.

– Har dere nye gruppetimer på planen i høst, om ja; hvilke?

– Dagens økt – dette er en økt som foregår i «Boxen» hos oss. Økten består av styrke og kondisjonsøvelser, som settes sammen til en intensiv økt. Eksempel på øvelser; egen kroppsvekt, øvelser med stang, kettlebells og løp. Ellers har vi økt antall timer slik at vi er nærmere 80 timer i løpet av uken, sier Heidi.

– Har dere andre nyheter på senteret fremover?

– Rulleski. Vi starter opp egne treninger og kurs for rulleski. Dette kurset gjelder for alle nivåer, sier Heidi.

Andrew jobber som personlig trener på Aquarama. Foto: Magnus Nødland Skogedal. Diddy Andrew Kaba jobber som personlig trener på Aquarama. Foto: Magnus Nødland Skogedal.

* Aquarama

– Hvilke treningstrender påvirker dere?

– Treningstrender som spesielt påvirker oss nå er trening med egen kroppsvekt, høyintensiv trening (HIIT), effektive og korte gruppetimer, høy faglig kompetanse hos ansatte, kombinasjonen «Trening & Kosthold», spesialtilpasset trening, og avstressende og avkoblende timer som Yoga og Pilates, forteller Kjersti Aagedal Mortensen, faglig leder hos AQ Trening.

– Har dere nye gruppetimer på planen i høst?

– Nye gruppetimer i høst er trigger Core (kjernestyrke), trigger stretch (bevegelighet), HIIT Styrke, HIIT Synrgy, HIIT Kondis, AeroDance og ZumbAQ (dansetimer), XCamp, triathlonspesifikk sykkel og løp intervall, Team AQ Sykkel (gruppe som trener mot ulike sykkelritt) og tilgang for ungdom (spesielle regler gjelder, og med godkjenning fra foresatte), sier Kjersti.

* Spring Trening (Rona & Vågsbygd)

– Hvilke nyheter har dere i høst?

– Det er barnetrening, power pilates, og ungdomstrening for skoleelever mellom 12 og 15 år. I tillegg har vi masse sykkel-, løp- og ski-økter, både inne og ute, sier daglig leder Lene Røstad.

Hun kan skryte av nesten 250 nye medlemmer så langt i høst.

Lene Røstad på Spring. Lene Røstad på Spring. Foto: Reidar Kollstad.

– Spring starter opp med treningstimer for overvektige også, i lukket gruppe for dem som vil være med. Der kan man trene sammen uten å føle seg ukomfortabel. Vi har fire timer i uka med denne gruppa, sier Lena.

– Har dere andre nyheter på sentrene fremover?

– Til nyttår starter vi opp ei ny gruppe med offroad-sykling for damer. Da begynner vi på helt nybegynnernivå og trener sammen hele sesongen med ulike treningsmetoder, og er ikke alltid bare ute og sykler, sier Lene.

* Fresh Fitness (Henrik Wergelands gate & Lund)

– Hvilke treningstrender påvirker dere?

– Vi registrerer at egenvektstrening er i vinden for tiden. Våre egenvektstativer og ringer blir i hyppigere grad benyttet på senteret, sier regionsjef i Fresh Fitness, Kenneth Olsen.

Olsen kan ikke melde om nye gruppetimer i høst, men skryter likevel av timetilbudet.

Kenneth Olsen på Fresh Fitness. Foto: Tore André Baardsen. Kenneth Olsen på Fresh Fitness. Foto: Tore André Baardsen.

– Vi har timer for alle, både om du liker kondisjon, styrke eller mykere yoga- og pilates-timer. Vi har Body Attack, Body Pump, Body Balance og BodyVive. Vi har også verdens mest populære dansetime, Zumba. I tillegg har vi 200 virtuelle timer per uke på alle våre sentre. Det betyr at du kan gå på gruppetimer hos oss fra klokka 05 om morningen til 23 på kvelden. De virtuelle timene er delt inn i sykkel, puls, styrke, yoga og pilates.

Publisert:
Oppdatert:

I høst satser treningssentrene på crossfit, trampoline og ski

Høres barre og off-piste kjent ut?

Oppdatert: