Livsstil

Seks jakketrender du bør sikre deg i høst

Høsten har inntatt Kristiansand, og det er selvfølgelig en god unnskyldning for å oppdatere jakkegarderoben! Her er vår guide til høstens fineste ytterplagg.

Oppdatert:
 • Lena Rustan Fidjestad
Kristiansandsbloggerne Maria Teigland, Jeanett Olsen og Kristina Bergsvik iført noen av høstens jakketrender. Foto: @bymariat, @jeanettolsen.no og @kristinabergsvik

#1. Shearling:

Helt siden Acne slapp sin Velocite-modell, har kjedebutikkene bugnet over av ulike lignende shearling-varianter. Ikke bare ser den utrolig kul ut, men den holder deg i tillegg varm. Om høsten kan du bruke den til tynnere kjoler og gensere, og om vinteren er den perfekt med en varm ullgenser under.

jakker1
https://www.instagram.com/p/y41DhrrJ2d

#2. Skinnjakka:

Skinnjakka kommer i mange varianter. Enten den er sort, brun, glatt skinn, eller semsket er den et av garderobens må ha-baseplagg. Her har vi samlet noen av de mer klassiske modellene, samt jakker med frynser. Frynsejakka passer veldig godt til den etnisk-inspirerte stilen som står sterkt i høstens trendbilde.

jakker2
LES MER:

Lurer du på hvordan det er å jobbe som modell? Her kan du lese om Mari Hansen sitt liv som modell i Cape Town.

untitled link

#3. Capen/omslagsjakka:

Ponchoen er ifølge Retro-jentene et av de mest trendy plaggene du kan gå med om dagen. Fest gjerne et belte i livet for å få en mer feminin figur.

jakker3

#4. Bomber:

Bomberjakka rocka fjorårets trendbilde, men er fortsatt like aktuell. Gå enten for en enkel ensfarget variant, eller en i et kult mønster. Funker like bra til jeans som til kjole, om du ønsker et litt sporty eller rocka uttrykk. Kan brukes både til sneakers, boots og høye hæler.

jakker4

- Lurer du på hvordan høstmoten ser ut i år? Her er Retro-jentenes tips til hva du må ha i garderoben din denne sesongen.

#5. Trenchcoaten:

Trenchen er en udødelig klassiker som kan dras frem år etter år. Den er like aktuell hver eneste sesong. Om du ikke har råd til en original Burberry-trench, er det mange gode alternativer å spotte i butikkene. Trenchen funker til alt – kort, langt, bukser og skjørt. Ha på deg sneakers til trenchen, for en avslappa hverdagslook, og bytt dem ut med pumps før du drar på byen med jentene.

jakker5

#6. Uniform-preg:

Militær/uniform-trenden stod sterkt under moteukenes kolleksjoner for høst/vinter 2015. Det vi så mest av var typen navy-inspirerte jakker med knapper parallelt nedover sidene. Men militærgrønne jakker, og jakker med camo er også veldig kult nå på høsten.

jakker6
LES MER:

Er du blant dem som brukte dine siste kroner på klær fremfor mat? Da kjenner du deg kanskje igjen i disse 20 tegnene på at man ikke klar for å slå seg til ro.

Publisert:
Oppdatert:
 1. Mote
 2. Zara

24 fine høstjakker

Høsten har inntatt Stavanger - og det er selvfølgelig en god unnskyldning for å oppdatere garderoben.

Oppdatert:
 • AV: Lena Rustan Fidjestad/Krsby.no

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Her er de fineste jakkene til våren
  6 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  – Man skal blande litt mer farger denne sesongen
  6 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Årets høstmote: – Tenk den ulydige 90-tallsungen
  5 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  De fineste jakkene til våren
  6 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Festivalmote: – Rumpetasken kan brukes til mye
  4 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Høstens fineste jakker
  5 ÅR SIDEN