Høyer åpner ny butikk på Kvadrat

Og butikken i Stavanger skal få en ansiktsløftning.

Publisert:
Høyer starter opp sin første Collabs-butikk på Kvadrat. Det nye konseptet omtales som «mini department-butikk» med fire til seks hovedmerker.

– Den korte historien er at samboeren min har søkt etter nye utfordringer. Da vi så at Høyer søkte franchisetakere, slo vi til, sier Marius Sørensen.

Sammen med investor Christian Selmer kjøpte paret ved årsskiftet Høyer-butikken i Stavanger. De starter også opp et nytt Høyer-konsept på Kvadrat, som vil selge mellom fire og seks hovedmerker.

– Mange fra Stavanger reiser til Kvadrat for å handle når det er stygt vær. På denne måten kan vi holde volumet oppe uansett vær, sier han.

Klesbutikken får 278 kvadratmeter til rådighet på kjøpesenteret, like ved der Geddon lå før de la ned etter 19 års drift.

Offisiell åpning av butikken er 15. mars.

Fra reklamebransjen

Stavanger-butikken er på 2000 kvadratmeter. Også den skal få en liten makeover, selv om den for et drøyt år siden pusset opp deler av lokalene da Indiska flyttet ut.

– Det blir en re-åpning i mai/juni. Vi tenker å få en helhetlig innredning, og blant annet få nye prøverom, sier Sørensen.

Lokalene skal være klare til offisiell åpning 15. mars.

Samboeren hans, Helene Drabsch, har drevet butikk før, og er nå daglig leder for begge butikkene. Selv har 40-åringen ingen butikkerfaring før han går inn som driftssjef for de to butikkene.

– På ingen måte. Jeg kommer fra reklamebransjen. Men jeg har drevet eget selskap i 19 år, og vært med på oppturer og smeller. Jeg vet hvordan det er å være i kjelleren, sier han.

Har hatt utfordringer

Klesbutikken i Stavanger hadde et kraftig fall i omsetning fra 2015 til 2016, i når oljekrisen herjet i byen. Ifølge proff.no hadde Høyer et underskudd på 438.000 kroner i 2017. Sørensen mener nytt engasjement kan snu tallene.

– Dette har superpotensiale. Det er utrolig mye man kan gjøre når man har en stor og en mindre butikk. Man kan styre og samkjøre innkjøp og budsjetter, sier han.

Sørensen ønsker ikke å opplyse kjøpssummen til Byas.

Publisert:

Tea (27) satser på butikkdrømmen: – Jeg tenkte bare «fader heller»

Tea Egenæs bak butikken «Små spor» hadde valget om å ta ut lønn, eller utvide. Hun valgte sistnevnte.

Publisert: