Sanna (29) sminket seg for å glemme sykdommen - nå har hun 15.000 Instagram-følgere

For åtte-ni måneder siden hadde Sanna Khursheed (29) en tøff periode. Men hun fant glede i å sminke seg, og bestemte seg etter hvert for å dele det med verden.

Publisert:
Sminken ga Sanna Khursheed (29) en pause fra sykdommen. I dag har hun over 15.000 følgere på Facebook!

Sanna Khursheed (29) har over 15.000 følgere på Instagram-kontoen hennes kalt sans_glam. Her deler hun sminketips og viser hvordan hun skaper de ulike lookene.

Men det å profilere seg selv i sosiale medier har ikke bare vært lett for 29-åringen - og det ikke noe hun alltid har vært like åpen om.

– I starten var jeg heller ikke like selvsikker som i dag, og jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle svare på spørsmål om hvorfor jeg startet med dette, forteller Sanna.

Men nå vet de fleste i kretsen rundt 29-åringen at hun har en populær profil på sosiale medier.

Følg Byas.no på Facebook!

Sliten av sykdom

Helt siden hun var 11 år har Stavanger-jenta hatt sykdommen fibromyalgia som ifølge Norsk helseinformatikk rammer rundt 3 prosent av befolkningen.

Fibromyalgia er kjennetegnet ved kronisk muskelsmerter som kan oppleves som verk i store muskelgrupper i nakke, rygg, seteparti eller armer/ben. Typisk er at smertene er uforutsigbare og flyter på seg. Å være utslitt, ha dårlig hukommelse og depresjon er også typiske trekk ved diagnosen.

– Å sminke seg gjør du ser «freshere» ut og tvinger deg til å tenke at det går bra. Jeg måtte skape noe for meg selv, sier Khursheed.

Sminken ga Sanna en pause fra sykdommen. Det var noe positivt som var i fokus.

– Hvis jeg hadde en tøff periode tidligere, kunne jeg bare løpe meg en tur og så kom det seg. Jeg kunne trene opptil seks ganger før, men nå er det et stort ork.

Slik ser et utvalg av Sanna Khursheeds bilder på Instagram ut. Som øverst til venstre viser, er hun ikke redd for å fortelle følgerne hennes at hun også av og til ikke har det så bra.
LES MER:

10 interiørprofiler du bør følge på Instagram

LES MER:

Instagram lanserer ny funksjon

Siviløkonom på dagtid

– Hvordan har du fått 15.000 følgere?

– Jeg har jobbet dritthardt for det. Må hele tiden være aktiv og selvkritisk til arbeidet mitt. Jeg har tatt kontakt med store selskap, de kommer ikke og finner deg av seg selv, sier hun.

Stavanger-jenta får sponset sminke av store aktører mot at hun bruker dem og linker til produsenten. Nå tjener hun ikke mer på det enn at hun får det gratis.

– Du tjener ikke noe før du får 100.000 følgere. Det er en hobby og noe jeg liker å gjøre ved siden av jobben.

For Khursheed er utdannet siviløkonom og jobber som økonom på dagtid, noe hun ønsker fortsette å arbeide med.

– Jeg har ikke brukt all den tiden på studie uten.

Sanna har pakistanske røtter, og jobber som siviløkonom på dagtid!

LES OGSÅ:

LES MER:

Espens (30) Instagrambilder blir delt over hele verden

Ikke alle likte det

Hun hadde snakket om å starte en sminkekonto lenge, men var usikker. Da hun fortalte det til venner var det noen som lo og ikke var så positive, andre syns det var veldig kult.

Hvor dette ender vet hun ikke.

– Jeg vil ikke planlegge så mye og heller se hvor det går.

Kontoen har ført til at hun har blitt kontaktet av ulike personer som kandidat til årets Miss Norway som ønsker å bli sminket. Hun har også fått forespørsel om å prate på en lokal sminkekveld, noe hun setter stor pris på.

LES MER:

10 moteprofiler du bør følge på Instagram

Sanna Khursheed (29) velger ofte sminke ut fra humøret.

Går også uten sminke

Selv om Sanna viser hvordan hun legger flere lag med sminke, går hun ofte uten sminke og håret i hestehale, med hodet hevet. Helst sminker hun seg etter humøret.

– Det er dager hvor jeg vil gløde, da bruker jeg gjerne rouge. Er jeg sint går jeg kanskje for smokey eyes og vil jeg være diva blir det rød leppestift, sier hun.

– Har kontoen din økt selvtilliten din?

– Både ja og nei. Jeg får mange kompliment på at jeg har blitt flinkere til å sminke meg, og jeg er nok mer fornøyd nå, men jeg sammenligner meg alltid med andre. Jeg bør ikke egentlig gjøre det.

Mer fra Byas:

LES MER:

Stavanger-blogger Sunniva (22) var lei av å gjemme seg bak sminken

LES MER:

Ny sminke-trend: Dukker hodet under vann for bedre resultat

LES MER:

– Fregner har blitt populært å lage med sminke

Publisert:

Sanna (31) vil ha mer mangfold i skjønnhetsbransjen

Hun savnet et forbilde som lignet henne selv. Nå hjelper Sanna Khursheed jenter med alle typer hudfarge å finne sminke som passer dem.

Publisert: