Livsstil

Stylistens personlige vår- og sommerfavoritter

Stylist Lene Gravdal (38) har rotet litt i skapet sitt.

Publisert:
  • Ulrikke Valvik Mitchell

STYLIST: Lene Gravdal viser frem sine personlige favoritter for sesongen. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

Denne artikkelen ble først publisert på Aftenbladets Moteblogg.

Det er vår i luften og vi går mot varmere tider. Vinterjakkene med dun og fuskepels kan trygt henges bakerst i skapet, mens bomberjakker og flagrende trench coats kan hentes frem. Herlig!

I anledning nesten sommer-kriblinger, har vi bedt stylist Lene Gravdal (38) om å rote litt i klesskapet, og finne frem hennes personlige vår- og sommerfavoritter.

  • Følg Motebloggen på Instagram.

Gravdal beskriver sin egen stil som en blanding av klassisk, androgynt og rocka. Her er hennes ni favoritter - sammen med gode stylingtips:

UTVALG: Lene har mange favoritter, men her er et utvalg. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

1. Syom-skjørtet

– Dette skjørtet er egentlig en skjortekjole som ble ødelagt i ermene, som jeg har sydd om til skjørt. Jeg likte den godt, og ville ikke kaste den. Og så er jeg en skjørtdame! Skjørt med knepping framme og A-fasong er veldig i tiden nå, så det passet jo veldig fint å gjøre den om til et skjørt. Et enkelt syom-prosjekt, sier Lene.

Følg Byas.no på Facebook!

– Dette er et fint arbeidsantrekk, som jeg kan bruke i min jobb, eller et “dra på kafé med venninner”-antrekk. Det blir litt mer pyntet med en gang man får den røde bodyen til, og det går også fint an å kle dette enda mer opp med et par høye hæler.

SYOM: Dette skjørtet var tidligere en kjole. Lene sydde den om og ga den nytt liv da ermene ble ødelagt. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

2. Den blå kjolen

– Jeg gleder meg til å bruke denne når det blir litt varmere ute! Kjolen fant jeg på en byttefest – den hadde tilhørt en av mine beste venner. Gammel for henne, ny for meg.

– Sammen med sneakers blir dette et fint hverdagsantrekk, men kjolen kan også brukes sammen med høye hæler. En typisk sommerkjole som er behagelig.

DEN LILLE BLÅ: En sommerkjole Lene byttet til seg på byttefest. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

3. Rustrød vår

– Jeg liker veldig godt knytebluser og rustrødt /rustbrunt er en favoritt denne sesongen. Det er en veldig trendy farge nå. Dette antrekket kan fint brukes som et hverdagsantrekk, og passer også fint til jobb.

– Det er et antrekk man kan dra rett fra jobb til fest med, kun ved å skifte sko.

RUSTRØDT: – En favorittfarge for tiden, som jeg liker å kombinere med blått. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

4. Casual chic

– Denne buksen var egentlig en lang slengbukse, som jeg bare har klippet kortere. Nå har den en lengde jeg syns passer bedre til hverdagsbruk, og som er lettere å kombinere med ulike sko.

– Dette er et godt og avslappet hverdagsantrekk, som jeg kunne brukt hjemme eller på jobb.

AVSLAPPET: Behagelig jeans og en litt stor genser er perfekt til hverdagsbruk. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

5. Bare skuldre

– Et fint fritidsantrekk som med en gang føles litt mer oppkledd på grunn av de bare skuldrene. Toppen er en favoritt fra i fjor, som jeg har brukt mye.

– Og jeg merker at disse sneakersene er blitt mine nye favorittsko – de kan jo brukes til alt!

COMFY: En behagelig og trendy antrekk. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

6. Denim on denim

– Det perfekte fritidsantrekket! Denim on denim er veldig trendy fortsatt, og jeg er utrolig glad i blå, så dette antrekket liker jeg godt. Bomberjakken er en absolutt favoritt denne våren. Alt i alt en avslappet stil som kan passe til jobb og fritid. Jeg er veldig glad i å kle meg opp, men jeg er også veldig glad i å kle meg helt ned.

– Alternativt kan man ha en trench coat over bomberjakken. Lag på lag er kult, og da er man også litt bedre forberedt på typisk Stavanger-vær.

BLÅ: Dongerialarmen går – det er vår! FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

TRENCH: En enkel og lett trench coat oppå bomberjakken gjør det rustet for all slags Stavanger-vær. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

7. Semsket skjørt

– Jeg elsker dette skjørtet og syns det passer veldig bra til en fest. Jeg ser for meg at det kan brukes sammen med en enkel t-skjorte, en bomber og et par sneakers også, men foreløpig har jeg kun brukt det til mer festlige anledninger.

SKINN: Semsket skinn i en lysere nyanse passer fint til lysere tider. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

8. Silkesommer

– Denne kjolen har egentlig vært lengre og mer utringet, men jeg har sydd den om. Jeg er veldig glad i stroppekjoler og syns fargen på denne kjolen er nydelig. En fin festkjole, rett og slett. Den kan kles ned også, men jeg syns den egner seg best til fest.

– Fargen gjør at den kan brukes hele året, og til vinteren ville jeg for eksempel hatt en tynn smokingjakke og en svart strømpebukse til.

SILKE: Klar for en fin fest. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

9. 70-tallsvibber

– Dette er litt sånn jobbantrekk – passe avslappa, men samtidig passe oppkledd på grunn av skjortekjolen som er under genseren. Jeg er glad i lag på lag og blått, så dette er en favoritt jeg syns fungerer bra.

– Det vevde uttrykket fra genseren gjør at jeg får litt 70-tallsfeeling av det, og det er jo ikke feil denne sesongen.

70-TALLS: Litt retrotendenser hører våren til. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

Leiligheten bildene er tatt i er ikke Lenes egen, men en hun låner/leier i ny og ne når hun har flere jobber i Stavanger.

Mer mote fra Byas.no:

LES MER:

* «Slow fashion» – trenden som er kommet for å bli

LES MER:

* Vårens fineste trender

LES MER:

* Plaggene du må ha i skapet denne våren

LES MER:

* Henriette (25) og Sara (25) flyttet til New York for å leve ut motedrømmen

LES MER:

* Felicia (24) fra Stavanger er moteløve i hovedstaden

Publisert:
  1. Mote

8 kule sneakers denne våren

Når fuglene kvitrer og blomstene titter frem – ja, da er det vår. Og kanskje på tide med nye sko? Vi har funnet frem et par sneakers som er behagelige og spriter opp antrekket!

Oppdatert: