TV-kokkens 4 tips til deg som vil spise sunt på budsjett
Daniel Rouge Madsen har laget mat for presidenter, kongelige og kjendiser. Nå kan du lage en av hans studentretter på studentbudsjett!
Under UGÅ-festivalen i 2017 stilte Daniel Rouge Madsen med matlagingskurs.
Daniel har laget mat til kongelige, presidenter og kjendiser fra hele verden. Og nå: studenter!
Daniel kjenner du kanskje igjen fra TV , og han har gitt ut boka «Den beste sjømaten fra Norge», denne ble kåret til Norges beste. Kult!
Daniels 4 tips for sunn og billig mat
Daniel sier det er viktig å ha i bakhodet at «man er det man spiser». Gode rutiner er derfor viktig for å ha et både godt og sunt forhold til maten man spiser.
Han har et par enkle tips enhver student - aller andre som har et stramt budsjett - kan følge:
1. Finn billige råvarer som en kan gjøre fantastiske ting med. For eksempel skank/kotelett/nakke/bog eller en hel kylling - i stedet for dyre biffer og fileter. Det krever litt mer planlegging, men det er verd det. Billig er også rotvekster, løk, kål eller bønner, kikerter eller ris.
2. Planlegg måltider ved tenke på, «hva er råvaren?», «hvilken retning føler jeg for: norsk, thai, amerikansk?», og kjøp i forhold til det.
3. Kjøp de fineste råvarene, de varer lengst. Rot i kjøleskapet fører til at man kaster mat, og det er dyrt!
4. Ha et basis sortement som oljer, eddiker, krydder og paste tilgjengelig.
Prøv denne oppskriften!
Yum! Billig, digg og ikke minst sunn mat er viktig når man er student.
Derfor har vi fått låne denne oppskriften til Daniel som du kan teste ut hjemme!
«Studie-boost» med rispapir, råkost, koriander og ingefærsaus
Dette trenger du:
- 12 risflak
- 1/4 mango, tynne skiver, strimlet
- 1/4 agurk, tynne skiver, strimlet
- 1/3 rød chili, finhakket
- 1/2 hodekål
- 1 gulrot, strimlet
- 1 vårløk, kutter i biter
- 4 ss koriander, fersk, hakket
- 1 ts soyasaus
Til ingefærsausen trenger du:
- 1 DL søt soyasaus
- 1 ts ingefær, revet
- 1/2 lime
Dette blander du!
Slik gjør du:
Bland ingrediensene. Skyll risflakene under lunket vann på begge sider. Legg dem deretter på en benk. Legg fyllet på dem, nærmest deg og rull fra deg, slik at enden rispapir er brettet rett over massen. Brett inn høyre, så venstre side. Rull fra den og lag den så stram som mulig. Til slutt ruller du dem i sesamfrø og deler dem i 4! Bon appétit!
Denne artikkelen er publisert tidligere på Byas.no, men er hentet frem igjen, til glede for nye lesere.
Mer fra Byas.no:
* Avhengig av sukker? Slik blir du kvitt søtsuget!
* Veggis-blogger tipser: Sunn og kjøttfri grillmat
* Her får du bra og billig mat i Sandnes
TV-kokkens fire tips til deg som vil spise sunt på budsjett
Daniel Rouge Madsen har laget mat for presidenter, kongelige og kjendiser. Nå kan du lage en av hans studentretter på studentbudsjett!
Relaterte artikler
- LIVSSTILGuide: 11 fine joggeløyper i Stavanger og Sandnes5 ÅR SIDEN
- LIVSSTILNy take away-restaurant åpner i en konteiner på Lund5 ÅR SIDEN
- LIVSSTIL– Det er ikke vanskelig å spise vegansk i Kristiansand5 ÅR SIDEN
- LIVSSTILDisse 10 restaurantene i Kristiansand scorer høyest på Tripadvisor5 ÅR SIDEN
- LIVSSTILOverlevelsesguiden for Stavanger: How to siddis5 ÅR SIDEN
- LIVSSTILMå du dra ut laderen etter bruk?5 ÅR SIDEN