Livsstil

Dette krangler vi om i ferien - og slik unngår du det

At han kikker på andre damer, og hun er for treg på badet er bare noen av grunnene til at par krangler på tur. Kjenner du deg igjen i noen av punktene?

Publisert:
 • Eva Ersfjord (trd.by)
Blir det litt småkjekling i ferien? Dere er nok ikke alene.

For mange er sommerferien et av årets høydepunkt. Batteriene skal lades og forventningene om at ting skal være avslappende samtidig som spennende, skal innfris.

Er du nyforelsket eller reiser alene, er det mye som skal til for å ødelegge ferien, men har dere vært sammen noen år muligheten for en feriekrangel tilstede.

Følg Byas.no på Facebook!

 • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

Krangler tre ganger om dagen(!)

Ifølge en tidligere undersøkelse, gjort av det britiske reisebyrået Latedeals, innrømmer 78 prosent av parene å ha hatt minst to store krangler i løpet av en firedagers tur. Undersøkelsen er gjort i 2012, men det er ingen grunn til å tro at temaer for krangling skal ha endret seg mye i løpet av fem år.

Hele 62 prosent av parene sier de krangler opp til tre ganger per dag i løpet av ferien på grunn av forventningene de har til ferien.

Alle har sin egen tanke om hva som er den perfekte ferien, og når en diskusjon oppstår kan disse argumentene hete opp til en heftig krangel.

Tips til hvordan man kan unngå krangel på tur:

Ikke planlegg for mye

For mye på planen kan føre til stress, og stress fører til irritasjon. Gjør det virkelig noe om dere ikke rekker å besøk hele familien og alle vennene deres?

Kommuniser

I et hvert forhold er kommunikasjon essensielt. Å bestille en tur til Italia uten å diskutere hva dere ønsker å gjøre der, kan by på problemer. Det kan fort være at den ene ønsker en mer aktiv ferie, mens den andre kun ønsker å slappe av. Snakk med partneren din i forkant av ferien om hva han eller hun ønsker, og hva dine ønsker for ferien er. På den måten vet dere hva begge vil, og muligheten for å innfri begges behov blir enklere.

Prioriter deg selv

Det er først og fremst du som trenger ferie. Mange velger å sette partnerens behov før sine egne, men det er fullt lov å være litt egoistisk. Prioriterer du ikke dine egne behov også, kan det fort gå ut over partneren din - noe du i utgangspunktet ikke ønsket da du satte deg selv i bakerste rekke.

Legg igjen jobben hjemme

Du må ikke svare på den mailen, og du må ikke ta den telefonen. At den ene i forholdet konstant sjekker telefonen blir fort irriterende. Legg fra deg kontrollbehovet, og fokuser på deg og din kjære. Din arbeidsgiver har full forståelse for at du har ferie.

Mer fra Byas:

LES MER:

Slik vil vi bli sjekket opp på nett

LES MER:

Elisabeth (30) etterlyste en Mablis-date: Fikk 60 frierbrev!

LES MER:

Her forsøker han å kjøpe sex av kvinne (21) på Tinder

Publisert:
 1. Tur
 2. Kommunikasjon
 3. Tips
 4. Reise
 5. Kjærlighet

Kranglene du endelig slutter med i 20-årene

Tenårene er en berg- og dalbane. Du viser hele verden at du kan stå opp for deg selv, og vil ofte ha en helt motsatt mening enn dine nærmeste. Kjenner du deg igjen i denne «jeg vokser opp-mentaliteten»?

Publisert:
 • Anette Kronstad Sørheim

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Krangler dere mye? Hvordan kan dere unngå det? Og når er det greit å gi opp?
  1 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Derfor bør du snakke om bæsj og promp med kjæresten
  4 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Derfor bør du snakke om bæsj og promp med kjæresten
  4 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Dette bør du ikke snakke om på første date...
  5 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Dette bør du ikke snakke om på første date...
  5 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Flere unge bruker midler til ereksjonsproblemer: – Alarmerende, mener ekspert.
  3 ÅR SIDEN