For Vegard og Nathalie «reiv det ekstra i hjertet» under Sondre Justad-konsert

Det skulle nordlandske toner til for at sørlendingene skulle få varmen tilbake i høstmørket. Sondre Justad var nemlig på plass for å servere folkefavoritten «Riv i Hjertet» under fredagens Sørveiv.

Publisert:
Vegard Tønder Pettersen og venninnen Nathalie Andreassen synes «Riv i Hjertet» er den beste låten til Sondre Justad. Derfor stilte de i matchende T-skjorter til konserten fredag kveld.

Omkring 700 feststemte publikummere lot seg sjarmere av Sondre Justads varme toner og tekster som rommet lokalet på Kick Scene, under første dagen av festival- og bransjetreffet Sørveiv – som også bød på artister som Pikekyss, Brenn, De Marvells og flere.

  • Les også om brødrene fra Kristiansand som jobber sammen om musikkdrømmen

– Tårene trillet da han sang

Noen som ble ekstra begeistret av gullstrupen fra Lofoten, var Nathalie Andreassen og Vegard Tønder Pettersen. De har vært tilhengere av Sondre Justad helt siden nordlendingen ga ut debutalbumet «Riv i Hjertet» i 2015.

– Jeg er selv fra Henningsvær der Justad er fra, og hørte han faktisk for første gang på Klatrekafeen i Henningsvær for sju år siden. Allerede da forsto flere at en sånn stemme vil nå langt, forteller han stolt og gir ordet til venninnen:

– Det er mye lidenskap i det han synger om. Man kjenner seg igjen i tekstene hans, legger Andreassen til og smiler.

Nathalie Andreassen og Vegard Tønder Pettersen legger ikke skjul på at de er store tilhengere av Sondre Justad, noe de har vært siden de hørte debutalbumet i 2015.

Tønder Pettersen har vært bosatt i Kristiansand i fem år og innrømmer at Justads sanger bringer fram hjemmelengselen til Nord-Norge. Han trekker fram et tårefylt minne da artisten opptrådte på Østsia for noen år tilbake:

– For tre år siden var jeg på Justad-konsert på Østsia. Da han sang «Riv i Hjertet» live ble jeg stående stille og tårene trillet. Da måtte jeg sende melding til mamma og pappa, ler han.

– Definitivt høydepunktet

For venninnene Thea Sødal og Henriette Bø er det første gangen de er på Sørveiv, og innrømmer at de tok turen til Kick fredag kveld kun for å oppleve den karismatiske Sondre Justad på scenen.

Venninnene Henriette Bø (t.v.) og Thea Sødal var svært begeistret for å se favorittartisten live for første gang i Kristiansand.

Jentene mener Justad er en av få norske artister som har sangtekster med dypere mening, som samtidig egner seg for allsang.

– Sangene er veldig fengende og tekstene er lette å huske for å kunne synge med. I tillegg er dialekten så fin, smiler Henriette Bø.

– Dette er finitivt høydepunktet i kveld, mener Thea Sødal.

Konserten fortsatte utover kvelden og KRSby var på stedet for å fange øyeblikkene:

Publisert:

Loppis, konsert eller ølfestival? Sjekk hva som skjer i helga

Vi har samlet sammen stort og smått av kjekke ting du kan gjøre denne helgen!

Oppdatert: