Gjestenes dom: Her er de 10 beste restaurantene i Kristiansand

Sulten, og lyst til å prøve et nytt spisested? Sjekk hvilke av byens restauranter som scorer høyest på Tripadvisor.

Oppdatert:
Sarita Sehjpal og Mother India-gründer Sudesh Sharma i restaurantlokalene til Mother India – som troner lista til Tripadvisor.

Med tidens tann har flere restauranter forsvunnet, samtidig som andre har kommet til. Kanskje er favorittplassen din borte, eller du ønsker et nytt alternativ til stamstedet?

På nettstedet TripAdvisor er det gjestene selv som vurderer restauranter de har spist ved. Ut fra deres meninger har nettstedet laget en liste som viser de beste spiseplassene i byen.

Ved rangering av restauranten velger man mellom ypperlig, svært bra, gjennomsnitt, dårlig eller forferdelig. Maks score restauranten kan få er 5 poeng.

Rankingen er et resultat av antall tilbakemeldinger og hvilke typer rangering som er stemt på hyppigst. For enkelte kan rangeringssystemet til Tripadvisor virke noe forvirrende. Media relations manager i Tripadvisor UK, Hayley Coleman forklarer rankingsystemet slik:

- Rangeringen tar hensyn til tilbakemeldingenes kvalitet, kvantitet og hvor nylig de ble avgitt. Siden vår ranking-algoritme er intern, kan vi ikke avsløre detaljer. Men for eksempel hvis en restaurant ligger lenger opp på lista enn en med høyere total poengsum, kan det skyldes flere faktorer – for eksempel om det nylig har blitt lagt inn nye tilbakemeldinger, forteller Coleman.

Her har vi samlet lista over de operative restaurantene som topper lista sommeren 2017.

1. Mother India

Den indiske restauranten er tydeligvis en favoritt blant byens spisegjester, med 4,5 poeng etter 561 anmeldelser. Restauranten har også nylig høstet internasjonal omtale.

«Fantastisk opplevelse!», «Norges beste indiske mat» og «Ypperlig service» er noen av lovordene i kommentarene. Kritikerne påpeker at det er i overkant intimt og stive priser.

Håndverkeren ligger på Torvet, og har

2. Håndverkeren restaurant & pub

Håndverkeren har 4,5 poeng, av 195 anmeldelser. «Hyggelig betjening og en god matopplevelse», «Mange aktiviteter», «Fine lokaler» og «Godt utvalg av øl», skriver gjestene. Kritikerne skriver at ansatte tidvis kan være fraværende.

LES MER:

Her kommer «kjøpmannen på Torvet»

LES MER:

Stenger dørene etter ni år i byen

Sjøhuset restaurant får skryt for fin beliggenhet.

3. Sjøhuset restaurant

Restauranten har en score på 4 poeng, ut fra 276 anmeldelser. «Fantastiske omgivelser», «Deilig og variert sjømat» og «Ypperlig service» kommenterer fornøyde besøkende. Andre er litt uenige i sistnevnte utsagn, og kritiserer treg og umotivert service.

4. Saigon Nam Nam

Saigon ligger på fjerdeplass, med 4,5 poeng i karakterscore etter 88 anmeldelser. «God takeaway-mat», «rimelige priser» og «Super service», skriver noen av gjestene. Andre påpeker at lokalet er noe «beskjedent», og at maten har lite smak.

LES MER:

Ingrid (30) og Kristin (28) åpner vegansk kafé

LES MER:

Her får du rimelig og god mat i Kristiansand

LES MER:

Her får du mest sol på Kristiansands uteserveringer

Lokalene til Food Asylum beskrives som stilige i kommentarfeltet til Tripadvisor.

5. Food Asylum

Sushirestauranten har 4,5 poeng av 381 anmeldelser. «Beste sushi i byen», «Stilige lokaler» og «Kreativ mat» er noen av tilbakemeldingene.

Andre mener maten ikke gjenspeiler det de omtaler som et stivt prisnivå.

6. Le Monde tapas

Med 4,5 poeng av 231 anmeldelser, har Le Monde tapas fått en plass på topp-ti-listen. «Tapas av høy klasse», «Flott service» og «Variert meny», roser noen. Andre gir kritikk til nettopp servicen, og størrelsen på porsjonene. En av gjestene kritiserer at kjøkkenet ikke er glutenfritt.

Le Monde tapas får blant annet skryt for variert meny.

7. Indian Ocean Tandoori

Indian Ocean Tandoori i Tollbodgata ble slått konkurs i februar i år. I lokalet på Lund foregår driften fortsatt, og med en høy rangering på Tripadvisor tyder det på at gjestene er fornøyde.

Restauranten scorer 4,5 poeng av 222 anmeldelser. «Nydelig mat», «Rimelig og godt» «en sterk utfordrer til Mother India» og «hyggelig betjening», skriver gjester på nettstedet. Noen mener maten mangler litt i konkurransen, og andre kommenterer at atmosfæren kunne vært bedre.

Tilstede Mat og Mer er kjent for å servere vegansk mat.

8. Tilstede Mat og Mer

Restauranten i det hvite trehuset i Markens gate har 4,5 poeng av 103 anmeldelser. «Sunn og kortreist mat», «Fantastisk vegansk og økologisk mat» og «Liten gjemt oase i byen» er noen av lovordene i kommentarfeltet. «Betjeningen er noe treig» og «Det koster litt» skriver kritikere.

9. La Famiglia

Den italienske restauranten har fått 4 poeng ut fra 108 anmeldelser. «Koselig sted med god mat», «Rikelig med sjømat i pastaen», «Utrolig god service» og «Byens beste pizza» kommenteres det. Enkelte kommenterer at det er litt treg servering og at maten har fått litt for mye koketid.

Slik så lokalene til Bønder i byen ut da de åpnet dørene i 2015.

10. Bønder i Byen

Med 4 poeng ut fra 121 anmeldelser, karrer Bønder i Byen seg inn på topp-ti-lista. «Gjennomført», «Urban bondekost», «Fantastisk god matopplevelse» og «hyggelig betjening» kommenteres det. Hos kritikere er det argumentert om at servicen trekker ned.

NB: Gastropuben Malt & Mat er i oversikten rangert som nummer 4 på nettsiden, men er ikke inkludert i vår oversikt ettersom de har stengt for oppussing med planer om noe nytt.

Publisert:
Oppdatert:

Disse 10 restaurantene i Kristiansand scorer høyest på Tripadvisor

Disse restaurantene scorer høyest på Tripadvisor i sommer.

Oppdatert: