KRSby-trynet: Andrew Ripper

Motivator, personlig trener, student og artist! Ukas KRSby-tryne er Andrew Ripper!

Oppdatert:
Suns out, guns out! Foto: Magnus Nødland Skogedal

- Navn: Diddy Andrew Kaba

- Alder: 25 år

- Yrke: Personlig trener på Aquarama, støttekontakt, student på UiA.

- Facebook-page: The Ripper Program

- Sivilstatus: Singel

- Bytryne-faktor: Personlig trener og artist, sist sett på Norske Talenter.

Hvem er du?

– Enkelt og greit et menneske, men det er vel et litt filosofisk svar, hehe. Andrew Ripper er meg som artist og trener, blant venner er jeg kjent som Diddy, og mine nærmeste kaller meg bare Andrew. Jeg er en danser, PT, musiker, motivator og student. Jeg danset ballett tidligere, ble skadet i 2010, og begynte med styrketrening etter det.

– Hvor kommer du fra?

– Zaire, som i dag heter Kongo. Som liten flyktet jeg med min familie til Zambia, hvor jeg vokste opp. I 2006 kom vi til Norge, da var jeg 15 år gammel. Vi flyktet, mistet alt vi hadde, og ble nødt til å se fremover i livet. Det er en innstilling som har fulgt meg siden.

Boksesekken får seg en gjennomgang. Foto: Magnus Nødland Skogedal Boksesekken får seg en gjennomgang. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Hva jobber du hardest mot akkurat nå?

– Målet mitt er å motivere mennesker, spesielt dem som er langt nede og ikke har tro på seg selv. Jeg synes det er viktig å komme seg ut av dårlige vaner, bruke sine talenter og være i aktivitet.

- LES OGSÅ: Her er Kristiansands mest populære sexleketøy

- LES OGSÅ: Kulturnatta: – Alt fra konserter til pole dancing!

– Hva sier vennene dine om deg?

– At jeg er gal, hehe. De synes jeg trener veldig mye, og at jeg har for mange ting på gang. I tillegg synes de vel at jeg er morsom og litt rar. Jeg ser jo veldig muskuløs ut, men jeg er jo ikke aggressiv eller farlig i det hele tatt. Vi trenger litt gale personer her i verden!

– Hvor henter du din egen motivasjon fra?

– Jeg er vokst opp i en musikalsk familie, og jeg elsker klassisk musikk. Når jeg trener eller er alene hører jeg bare på det, det gir meg både motivasjon og inspirasjon. Ellers er det folk rundt meg, og også å huske på hva jeg selv har vært igjennom.

– Hva gjør deg forbanna?

– Jeg kan bli veldig irritert på jenter, når det kommer til å tulle med følelser. Følelser betyr mye for meg, og hvis en jente den ene dagen sier at hun elsker meg og den andre dagen sier at hun trenger tid for seg selv, så synes jeg det er litt galskap.

Andrew har bodd i Norge siden 2006. Foto: Magnus Nødland Skogedal Andrew har bodd i Norge siden 2006. Foto: Magnus Nødland Skogedal

– Hva bruker du ikke tid på?

– Tull! Jeg drikker ikke, røyker ikke, snuser ikke og bruker ikke dop. Jeg har ikke tid til det, da bruker jeg heller tiden på trening. Jeg går på byen, men drikker ikke. Folk som bare prater tull eller snakker stygt om andre bruker jeg heller ikke tid på.

– Hva er det folk ikke vet om deg?

– Kanskje at jeg er vegetarianer? Det har jeg vært siden jeg var 5-6 år gammel. Jeg klarer å være lykkelig uten å drepe noe, og grønnsakene gir meg flere proteiner enn det kjøtt gjør.

- LES OGSÅ: Planlegger giga-outlet til Sørlandsparken

- LES OGSÅ: Pål Rake: – Har fått plata akkurat slik vi ville

– Er det vanskelig å være vegetarianer når du trener så mye?

– Det handler bare om innstilling. For tre år siden ble jeg fortalt at jeg aldri kunne klare å bygge kroppen min hvis jeg fortsatte som vegetarianer, men med hardt arbeid og hjelp klarte jeg det. Mange tror at jeg bruker bol siden jeg er vegetarianer, men det har jeg aldri vært borti.

– Hva er grunnen til at du ikke drikker alkohol?

Andrew jobber som personlig trener på Aquarama. Andrew jobber som personlig trener på Aquarama.

– På din audition på Norske Talenter fikk du Mia Gundersen til å twerke på scenen. Hva var planen?

– Jeg har alltid hatt litt crush på henne, så jeg ville jo ha henne opp på scenen. Sangen var skrevet til eksen min, men det ble slutt før auditionen, så da kunne jeg jo synge den til Mia i stedet. Det folk ikke vet om den auditionen er at jeg glemte så mye av teksten! Da hun begynte å twerke glemte jeg hele rappen, og måtte freestyle. Målet mitt var jo bare å få henne opp på scenen, og det klarte jeg jo, så da hadde jeg jo vunnet allerede.

– Du gikk videre etter auditionen, hvordan gikk det etterpå?

– Hehe, folk får følge med!

– Hvordan vil du selv beskrive musikken din?

– Det er «good vibes»-music! Det er vanskelig å si hvilken sjanger det tilhører, men det skal gi gode vibber. Jeg ga ut en låt, «Music save my life», på Spotify, og så skal jeg holde konsert på Gatsby Club den 3. oktober!

– Noen celebrity crushes?

Andrew har et lite crush på Norske Talenter-dommer Linn Skåber. Foto: Scanpix Andrew har et lite crush på Norske Talenter-dommer Linn Skåber. Foto: Scanpix

– Jeg har tre stykker! Linn Skåber, Maria Mena og Synnøve Macody Lund fra Hodejegerne, hun er helt wow!

Enten/eller

- Iphone/Android – Fingrene mine er for store for andre telefoner, hehe. Jeg bruker lillefingen på Iphone!

- PC/Mac – De får ikke virus!

- Skjegg/ikke skjegg – Jeg får ikke skjegg selv, men jeg kunne gjerne hatt det hvis det var mulig!

- Kvadraturen/Sørlandssenteret

- Kick/Harveys – Der er det kult å danse, lite kaksefolk, og musikken er skikkelig bra.

- Sushi/burger – Hehe, jeg er vegetarianer! Men veggisburger er godt!

- Crossfit/Yoga – Jeg liker ikke crossfit, det er skadelig trening.

- Kino/Film på Tv – Begge deler!

Publisert:
Oppdatert:

I høst satser treningssentrene på crossfit, trampoline og ski

Høres barre og off-piste kjent ut?

Oppdatert: