Livsstil

Dette fikk skjenkekontrollen til å se rødt

Under en skjenkekontroll ble det avdekket alkoholreklame på to utesteder i Kristiansand.

Publisert:
  • Magnus Nødland Skogedal

Skjenkekontrollen har bedt utestedene om å fjerne reklamen. Montasje: Skjenkekontollen

Lørdag 10. oktober utførte skjenkekontrollen i Kristiansand en kontroll blant byens utesteder. Kontrollørene kom over to tilfeller som de mener er ulovlig alkoholreklame, på Victoria Pub og baren på Caledonien Hotell.

På Victoria Pub reagerte kontrollørene på en vegg hvor det har blitt malt flere snaps- og ølflasker, blant annet fra Budweiser, CB og Tuborg. Det ble også reagert på noen flasker som sto over hattehyllen.

Dette er ulovlig alkoholreklame, mener skjenkekontrollen. Foto: Skjenkekontrollen Dette er ulovlig alkoholreklame, mener skjenkekontrollen. Foto: Skjenkekontrollen

Tegning

Ved baren på Caledonien Hotell kom kontrollørene over en tegning av piraten som pryder flaskene til alkoholmerket Captain Morgan, holdende på en flaske med rom.

Begge tilfellene ble påpekt som brudd på alkohollovens paragraf 9-2, som omhandler reklame for alkoholholdig drikke:

«Reklame for alkoholholdig drikk er forbudt. Forbudet gjelder også reklame for andre varer med samme merke eller kjennetegn som alkoholholdig drikk. Slike varer må heller ikke inngå i reklame for andre varer eller tjenester».

I helgen ble forøvrig byens første lovlige pokerturnering på Caledonien. Vinneren var er en ekte kristiansander!

Også disse flaskene er alkoholreklame. Foto: Skjenkekontrollen Også disse flaskene er alkoholreklame. Foto: Skjenkekontrollen

Bedt om å fjerne reklamen

Begge utestedene har blitt bedt om å fjerne reklamen.

KRSby har vært i kontakt med daglig leder på Victoria Pub, Tone Olsen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Her er 10 ting du må vite om øl

Hotelldirektør Frode Jansson ved Caledonien sier til KRSby at de allerede har gjort endringer som følge av skjenkekontrollens brev.

Dette skiltet hang på Caledonien. Nå har navnet "Captain Morgan" blitt fjernet fra skiltet. Foto: Skjenkekontrollen Dette skiltet hang på Caledonien. Nå har navnet «Captain Morgan» blitt fjernet fra skiltet. Foto: Skjenkekontrollen

– Et forsøk på å være kreativ

– Det var et forsøk fra en av våre ansatte på å være litt kreativ, uten å tenke så mye på lovgivningen rundt alkoholreklame. Da vi fikk påpekningen fra skjenkekontrollen så vi med en gang at det ikke var i henhold til lover og regler. Vi har nå forandret på tegningen, og fjernet referansene til alkoholmerket, slik at det er innenfor regelverket, sier Jansson.

Han legger til at de har et godt forhold til skjenkekontrollen.

– De gjør en fabelaktig jobb i byen, som fører til et godt samarbeid mellom utestedene og kommunen, sier han.

Publisert:
  1. Caledonien

Skjenkesteder tildelt totalt tolv prikker

Åpenbart berusede gjester har ført til flere av prikkene, i tillegg til folk som sovner.

Publisert: