Sander (22) kommer aldri til å vokse fra Lego

De fleste slutter med Lego på et eller annet tidspunkt. Men ikke Sander Mosnes Sandvik!

Publisert:
Figurene i skapet er Sanders originale kreasjoner. Han bygger mellomstore figurer, store nok til å få plass på et A4-ark.

Hos Sander Mosnes Sandvik (22) gikk nemlig aldri interessen for Lego-over. Han trodde det ville ta slutt i 18-årsalderen, men nå sier han at han er helt sikker:

– Jeg kommer til å bygge Lego resten av livet!

– Jeg har alltid vært veldig oppfinnsom og likt å lage mine egne kreasjoner, forteller Stavanger-gutten, som først ble omtalt av Smis.

Ja, han har til og med fått seg jobb på grunn av sin lidenskap for Lego! Men dette kjærlighetsforholdet startet selvfølgelig langt tidligere.

Følg Byas.no på Facebook!

5000 notater i måneden

Da Sander var liten, prøvde foreldrene å gi ham forskjellige leker for å se hvilke han likte best, men til ingen nytte. For Sander har det alltid vært Lego som gjelder.

Hans to største interesser - videospill og Lego, klarer han ofte å kombinere. Mange av figurene han bygger har nemlig sin opprinnelse i videospill.

Men det er sjelden han lager rene kopier. Han bruker videospillene som inspirasjon til å lage helt egne, originale kreasjoner.

– Jeg har en radar. Jeg noterer meg alt som inspirerer meg til å lage egne Lego-figurer.

Ideer lagrer han som notat på mobilen. Hver måned blir det 5000 notater, anslår han. Og når han bygger, er det hodet han går etter.

– Det hender at jeg tar WIP-bilder (Work in progress, jour.anm.), men stort sett ser jeg det for meg i hodet, sier han.

Denne roboten har tatt tre måneder å lage, og den er enda ikke ferdig.

Kan ta måneder

Prosjektene han begir seg ut på, kan ta lang tid. Mosnes Sandvik er perfeksjonist - og noen av kreasjonene han lager hjemme i kjellerstua til foreldrene sine kan ta flere måneder.

– Av og til kan jeg ikke sette fingeren på hva som er galt, men da setter jeg figuren på printeren, slik at jeg alltid har den i sidesynet når jeg sitter på dataen. Der står den til jeg finner ut hva problemet er.

For tiden holder han på med et prosjekt, hvor planen var å bygge 20 figurer innen året. Så langt har han bygget tre.

Mosnes Sandvik bruker mest Lego Technic-klosser, og foretrekker å kjøpe delene han trenger, fremfor hele sett.

– Jeg bestiller på nett, og da er det først litt frem og tilbake med betaling, og så skal delene sendes. Det kan fort ta litt tid.

På denne pulten har Sander Mosnes Sandvik brukt utallige timer for å lage figurene sine med musikken på full guffe.

Lager klister til minifigurer

Sander legger ikke ut «oppskrifter» på hvordan han bygger figurene sine, kun det ferdige produktet.

Det har nemlig vært viktig at kreasjonene er hans egne. Ett av de tre skapene har på rommet sitt, er fulle av Lego-verk han har laget selv.

Til og med de små «lego-mennene» har han designet selv.

– Jeg lager antrekk og ansikt på dataen og printer det ut på vinylklister og limer det på.

Men på figurene som er hans egne kreasjoner, er det ingen klister.

– Det er juks, mener han.

Fikk ettertraktet jobb

Mosnes Sandvik har i lang tid vært aktiv i Lego-forum på nettet og lagt ut bilder av verkene sine på Flickr. Dét fikk YouTube-kanalen The Three Virtues (TTV) med seg.

Da de ville utvide selskapet sitt, oppfordret de seere til å sende inn videoer av seg selv. I likhet med 100 andre, sendte Sander inn en snutt, og fikk jobben i kanalen, som har 44.000 følgere.

Nå er han også en del av podcasten Brickfeed, som blir lagt ut ukentlig på kanalen. Der forteller han og andre blant om nyheter innen Lego og viser frem kreasjoner andre har laget.

I sommer dro han på sin første Lego-samling i Virginia, og der måtte han og resten av TTV-gjengen posere på bilder og skrive autografer. I Lego-samfunnet er han kjent under kallenavnet EXXtrooper.

– Jeg liker ikke å kalle dem fans, men folk som følger oss. På et tidspunkt var gangen helt full av folk som ville snakke med oss.

Han mottok blant annet tegninger av kreasjonene sine, av folkene som hadde møtt opp for å møte ham.

Fremover blir det mer Lego på Sander, men han håper han kan flytte ut fra kjellerstua snart. Han liker nemlig best å bygge med høy musikk. Og når han først er i gang, spiller det ingen rolle hva klokka er.

– Når jeg får et eget sted, kan jeg bygge så mye jeg vil!

Publisert:

Disse nyhetene kommer på Netflix og HBO nå i desember

Vi har sjekket premieredatoene hos både Netflix og HBO, slik at du kan få god oversikt over hva du har i vente denne måneden!

Oppdatert: