Livsstil

Spis for 100: Selger 800 burgere per dag

Matfestivalen går nå inn i sine travleste dager, og til helga forventes det fulle restauranter.

Oppdatert:
  • Magnus Nødland Skogedal
Gabriela Palade har det travelt på kjøkkenet til Hos Naboen. Alle bilder: Magnus Nødland Skogedal

– I dag har vi solgt 300 burgere, og vi forventer å havne på rundt 800 innen dagen er omme, sier Christian Palade, som jobber på kjøkkenet til Hos Naboen med kona Gabriela.

De jobber for å slå fjorårets burgertall, og har satt seg et mål om å selge totalt 5.000 burgere i løpet av uka. Klarer de det vil de ha solgt 900 kilo, nesten ett tonn, med kjøtt på én uke.

– Det er travlere i år enn i fjor, særlig nå i slutten av uka. Folk har stått i kø for å komme inn hos oss, det er utrolig. Lørdag vil nok bli den travleste dagen, sier han.

Husk å stemme på din “Spis for 100”-favoritt!

Fire nye "Spis for 100"-retter er klare for servering. Trine Lohne trives med høyt tempo. Fire nye «Spis for 100»-retter er klare for servering. Trine Lohne trives med å ha mye å gjøre.

Intern konkurranse

På kjøkkenet til Bønder I Byen har Trine Lohne mye å gjøre.

– Vi har solgt rundt 2.500 retter til nå, og vi har en intern konkurranse om å slå Sjøhuset. Foreløpig ligger vi godt an, dette er kjempegøy, sier hun.

Deres ovnsbakte oksebryst har tydeligvis slått godt an.

– Mange kjøper noe ekstra i tillegg. Dette er en super markedsføring for oss, og vi er veldig klare for å være med neste år også, sier Trine.

Spis for 100: – Jeg skal innom minst fire steder

Medeier og kokk Harald Messel på Onkel Aksels skjærer opp langstekt kjøtt. Medeier og kokk Harald Messel på Onkel Aksels skjærer opp langstekt kjøtt.

Måtte låne ekstra ovner

Hos Onkel Aksels Musikkbistro har det faktisk gått så bra at de har begynt å tjene penger på «Spis for 100».

– Vi har et himmelhøyt besøk i forhold til normalen, med full restaurant fire ganger daglig. Det er ikke mye vi tjener, men vi har kommet på plussiden nå, sier medeier Rikard Klungkland.

De satte seg et mål om å servere 1500 retter, og fredag ettermiddag hadde de solgt 1458.

– Nå har vi kvelden og hele helga igjen, så målet skal vi klare. Siden maten vår stekes over natten har vi måttet låne ovner fra Luihns, vi har ikke hatt kapasitet til alt kjøttet, smiler Rikard.

Her er årets “Spis for 100”-meny

Kokk Jaime Tapia på Peppes Pizza med to av ukas mest bestilte pizzaer. Kokk Jaime Tapia på Peppes Pizza med to av ukas mest bestilte pizzaer.

Klare for travel helg

Også på Peppes Pizza har besøket vært godt.

– Det har vært fullt både oppe og nede store deler av dagen, og vi har servert rundt 110 pizzaer hver dag, sier daglig leder Silje Moxheim.

De har fire forskjellige pizzaer med på kampanjen.

– Besøket har bygget seg opp gjennom uka. Nå er vi klare for en travel helg, sier hun.

“Spis for 100”: – Som 17. mai seks dager på rad

Initiativtaker Henning Ross Vestavik sier at mye skal til for å sette ny rekord. Foto: Vegard Nekstad Initiativtaker Henning Ross Vestavik sier at mye skal til for å sette ny rekord. Foto: Vegard Nekstad

– Kan ikke sette ny rekord hvert år

Initiativtaker Henning Ross Vestavik er fornøyd med uka, og sier at det viktigste er at mange folk er ute og spiser.

– Vi har jo et mål om 70.000 serverte retter, men det er mye som skal klaffe for å slå den forrige rekorden. Man kan ikke sette nye rekorder hvert år, men det viktige er jo at det er mange folk ute i byen, sier han.

Han håper at kundene benytter seg av tilbudet helt til uka er over.

– Folk må huske på at de fleste stedene også har åpent på søndager, sier han.

Publisert:
Oppdatert:

Rekordmange restauranter vil la deg spise for 100

For 7. gang går restaurantnæringen sammen om «Spis for 100». Aldri før har like mange restauranter deltatt.

Publisert: