Livsstil

Her kommer det ny klesbutikk

Den nye kleskjeden Days like this skal inn i lokalet der Åhlens lå.

Publisert:
  • Janne Håland
14. april kommer en ny kleskjede her.

Åhlens hadde sin siste åpningsdag på lørdag. I august i fjor ble det kjent at interiørkjeden legger ned alle sine butikker i Norge.

Dermed står lokalet i Klubbgaten nå tomt, men allerede 14. april åpner en ny butikk dørene. Det er klesbutikken Days like this som kommer til Stavanger. Samme dag åpner kjeden ti andre butikker rundt om i landet.

Følg Byas.no på Facebook!

Eneste i Stavanger-området

– Dette er en butikk for kvinner. Det kan gjerne være unge kvinner og mer voksne kvinner, det går mer på stilen, som er velkledd, i gode kvaliteter og klær som sitter godt, sier prosjektleder og nettbutikksjef Stine Roald.

Janne Håland

Days like this begynte som en merkevare i butikken Vivikes, men skal nå altså bli en egen kjede. Butikken i Klubbgaten den eneste som kommer til regionen vår i første omgang.

- Gagner nisjebutikkene

– Lokalet i Klubbgaten er stort og godt, og det er veldig positivt at nye krefter tar inn. Vi er alltid glade når nye konsepter kommer til byen, sier daglig leder Cecilie Christ i Stavanger sentrum.

Hun tror motebutikken vil passe inn i bymiksen, og mener det ikke er negativt at det nå er en kjedebutikk som skal inn i de tomme Åhlens-lokalene.

– Vi trenger å få et økt kundegrunnlag i byen, og det vil også de lokale nisjebutikkene dra god nytte av, sier hun.

Salgssvikt i andre kjeder

Days like this er en del av Varnergruppen, som blant annet omfatter butikker som Dressmann, Cubus, Volt, Carlings og Bikbok. Dagens Næringsliv skrev i fjor at Varnergruppen solgte klær for 10,45 milliarder kroner i 2014. Dette bare såvidt en prosents økning i omsetningen, sammenlignet med året før.

Gruppen sliter med å holde veksten oppe i halvparken av kjedene sine, ifølge avisen. Vivikes var blant kjedene som tapte omsetning fra 2013 til 2012, med en tilbakegang på 9,2 prosent, skriver DN.

Mer fra Byas:

LES MER:

Rumensk restaurant erstattet Kaffebrenneriet i Myhregaarden

LES MER:

Nå skal Mathallen bygges om

LES MER:

10 grunner til at Stavanger er den beste byen i verden

Publisert:
  1. Mote

Legger ned butikken i Kirkegata og tar over disse lokalene

Kleskjeden Carlings flytter ut av Kirkegata og inn i nye, større lokaler i Klubbgata.

Oppdatert: