KRSby-trynet: Martin Litwicki

Ukas KRSby-trynet turnerer med kjendiser som Matoma, har sluttet å bli starstruck, og har fete prosjekter på gang! Les mer om hvordan den ambisiøse fotografen Martin Litwicki lever ut drømmen.

Oppdatert:
Martin er turnèfotograf for Matoma, møtt så mange at han ikke blir starstruck, og har et livsmål om å lage aftermovie til Tomorrowland og Ultra Festivalen.  Foto: Damares Stenbakk

- Navn: Martin Litwicki.

- Alder: 22 år.

- Yrke: Video- og fotograf.

- Instagram: @MartinLitwicki

- Sivilstatus: Hemmelig 😉

- Bytrynefaktor: Har vært turnéfotograf for Matoma, i tillegg til å være fotograf for Oakland Rain. Hadde nylig fotoustilling på Drømmeplassen med Venner deler, i samarbeid med kunstner Tove Hertzberg.

– Hvem er du?

– Jeg er en gal, positiv type. Liker det jeg holder på med, og er kanskje over gjennomsnittlig sosial. Jeg liker å utfordre meg selv!

– Du er jo en svært opptatt fyr, og har akkurat kommet hjem fra en turné med Matoma. Fortell!

– Vi har vært på Norden-turné i to måneder, og kom nettopp hjem fra Barcelona sammen. Alt startet egentlig da Tom var her i Lillesand med Stian (manager Stian Reinhartsen, red. anm.). Vi tok bilder sammen og han likte dem. Deretter tok jeg bilder da han var her å spilte på KICK i januar. Alle var fornøyde med jobben jeg gjorde, og derfra har det bare ballet seg på.

God times in Barcelona with those two ✌🏻☺️ #matoma #barcelona #tingskjer

– Det har vært en helt sinnsyk reise med mange travle dager og søvnløse netter, men det er en erfaring jeg garantert må lete lenge etter!

– Kult! Hva er dine topp tre feteste øyeblikk fra turneen?

1. Det må faktisk være Volda, da vi spilte der. Fytti, dèt var trøkk! En helt sinnsyk stemning.

2\. Bergen var også god stemning. Da var også gjesteartisten Christopher fra Danmark der, det var sinnsykt gøy. Jeg merker jeg blir gira bare jeg snakker om det, ha ha!

Foto: Martin Litwicki Matoma lagde ellevill stemning da han hadde konsert på KICK. Foto: Martin Litwicki

3\. Og den første konserten jeg filmet av Tom på KICK i januar, da jeg måtte selge meg inn. Jeg tenkte bare: «Shit, dette her er dødsfett!»

– Det er heller ikke lenge siden du var på en liten turné sammen med Oakland Rain, og i Bangladesh med Venner deler-jentene. Hva er det kuleste med å være fotograf?

– Det kuleste er å få vist og fange øyeblikk, som jeg er heldig å få ta del i, med mine øyne. Det å ta del i andres drømmer og forevige det. Jeg er en fyr som kaster meg ut i ting, så lenge det er fett og god stemning.

– Kreative folk er jo litt rare, vi tenker kanskje litt annerledes enn mange andre. Da vi var i Bangladesh var det fullt opplegg, og plutselig spurte alle seg: «Hvor er Martin?«. Folk ble kanskje litt irriterte, men jeg var vekk fordi jeg fant noe jeg kunne ta bilde av.

– Hva jobber du hardest mot akkurat nå?

– Det som er problemet med meg er at jeg vil så mye, men akkurat nå er det nok Palmesus. Likevel har jeg en del prosjekter jeg dessverre ikke kan si noe om ennå, men det er noe som stort som skjer i Amsterdam jeg skal være med på. I tillegg til USA. De tingene kommer jeg til å bruke mye tid på fremover.

– Jeg skal også bruker mer tid på video- og fotoselskapet Kiryd, og ansette flere folk som kan drive med det jeg ikke har tid til. Jeg har tenkt til å bygge en base her og utvikle selskapet til flere byer, som en kjede over hele landet.

– Hvor kommer din fotolidenskap fra?

– Jeg har egentlig holdt på med foto og video så lenge jeg kan huske. Jeg har alltid tatt bilder og filmet når det har vært familierelaterte ting, som dåp, selskap og slikt. Det har alltid vært for gøy.

Foto: Damares Stenbakk Obligatorisk med selfie når man er fotograf! Martin er en svært flittig Instagram-bruker. Foto: Damares Stenbakk

– Jeg husker jeg synes det var så fett da Instagram kom i 2010, da startet jeg å legge ut bilder, fikk likes og respons. Rett før det, fikk jeg mitt første kamera. Det tok jeg med på alle turer, deretter laget jeg masse videoer, så har det bare ballet seg på.

– Ja, du er jo flittig på Instagram. Hvem er dine topp tre instagrammere?

1. @MarkLoonenHan er videografen til Martin Garrix! Morsomt at han følger meg.

2. @OutPlanetDailyDenne er jeg mye innom.

3. @9gagJeg elsker 9gag, trenger noe gøy i hverdagen.

– Hvem er det som inspirerer deg, da?

– Folk som tør å drømme er nok min største inspirasjon. De som kjører på med sitt og gir faen i alt annet. For eksempel Devin Super Tramp, en amerikaner som virkelig startet fra null. Han sov under broer for å ha råd til kamerautstyr, satt på kafeer for å redigere og laste opp videoer. Han har gjort mye for å komme der han er i dag!

– I dag lever han av å lage videoer for verdens største selskap. Han hadde en drøm og en visjon, og bare kjørte på! Sånne folk inspirerer meg.

Foto: Facebook Martin digger folk som ikke er redd for å oppnå drømmene sine, slik som Devin Super Tramp. Foto: Facebook

– Og folk jeg jobber med. Oakland Rain-jentene gir meg også inspirasjon, fordi de vet hva de vil. Tom (Matoma) og Stian er jo maskiner. Det er ikke mennesker, men maskiner som jobber hardt for å nå drømmene sine. Det er inspirerende for meg.

– Er foreldrene dine stolte av deg?

– Min mor er nesten for stolt, he he. Hun liker alt og deler i hytt og pine. Men hun er kanskje litt lei seg for at jeg ikke alltid har tid til å stikke innom, siden jeg ofte har full plan og alt går i ett.

Jeg har planer om New York eller London, bare fly vekk og kjøre på med alt som fører meg nærmere der jeg vil.

– Hvor ser du deg selv ti år fram i tid?

– Min store drøm er å filme og lage aftermovie for Ultra Festivalen og Tomorrowland. Jeg vet det er en crazy tanke, veldig vanskelig å gjennomføre, men innen ti år er jeg veldig sikker på at jeg har gjort det. Om jeg så er 60 år gammel, så skal jeg lage video for Ultra og Tomorrowland. Jeg gir meg ikke!

Om jeg så er 60 år gammel, så skal jeg lage video for Ultra og Tomorrowland. Jeg gir meg ikke!

– Men om ti år tror jeg nok at jeg er bosatt i Oslo og har etablert meg med familie.

– Du kommer ikke til å bosette deg her i fremtiden?

– Det tror jeg ikke. Kanskje når jeg blir gammel, men jeg er en rastløs type. Jeg har planer om New York eller London, bare fly vekk og kjøre på med alt som fører meg nærmere der jeg vil. Men jeg kommer tilbake til Norge, det vet jeg at jeg gjør.

– Men du vil alltid komme hjem, vel?

– Ja! Mamma er jo her, he he.

– Så, hvorfor er Kristiansand Norges beste by å bo i?

– Det er jo superchill. Folk her er så lette å ha med å gjøre. Jeg elsker Kristiansand! Det er digg her, men dessverre er det begrensede muligheter for hva jeg kan få til her, med det jeg driver med. Jeg reiser jo hele tiden.

– Har du noen guilty pleasures?

– Jeg synes Beyoncè er ekstremt fet, da! Hu er helt stjerne. Og Ed Sheeran, han er en type som inspirerer. Når de to spilte konsert sammen, dèt er musikk for Martin!

– Apropos musikk! Hvilke tre låter er på repeat på din Spotifyliste akkurat nå?

1. Madden – Golden Light

2. Sam Feldt – Show Me Love (EDX Remix)

3. Dropout – You Always Win

– Det er mye festivalrelatert nå. Også hører jeg mye på musikken til de jeg turnerer med.

– Dine tre favorittserier?

1. Prison BreakDefinitivt den beste serien!

2. New GirlJeg kjenner meg litt igjen i den serien, he he.

3. Friends

– Og filmer?

1. InceptionDen beste filmen jeg har sett.

2. Next Three Days

3. Alle Home Alone-filmene – Ser de hvert år, like gøy hver gang.

– Har du noen celebrity crushes?

– Helt ærlig, jeg har ingen celebrity crushes. Jeg har hilst på så mange kjendiser, men det er ofte jeg ikke kjenner dem igjen. Jeg bli aldri starstruck, folk er folk.

Beyoncè. Foto: NTB Scanpix Vi slenger likevel med et bilde av Beyoncè. Det er tross alt #QueenB! Foto: NTB Scanpix

ENTEN/ELLER

- iPhone/Android

- Buttselfie/Faceselfie

- Skjegg/Babyface

- Kvadraturen/Sørlandssenteret

- Øl/Vin

- Burger/Sushi

- Crossfit/Yoga

- Kygo/Matoma <3

- Hund/Katt

- Sommer/Vinter

- Harveys/KICKDet er jo der det skjer!

- Kino/Netflix & Chill

Publisert:
Oppdatert:

Martin (23) har reist USA rundt som fotograf for Matoma

Med kameraet på slep har Martin Litwicki fulgt den populære musikeren på hans ferd mellom statene.

Oppdatert: