Ukas instagrammer: Juliane Berge

Etter å ha skriblet i skriveblokken siden hun var liten, tok Juliane Berge opp blyanten og begynte å tegne daglig i januar. Nå har hun over 7400 følgere på Instagram!

Publisert:
Hver tegning tar 18-20 timer. Foto: instagram.com/julianeberge

På dagtid jobber Juliane Berge som hårstylist på A-salong på Sørlandssenteret, men på kveldstid henter hun frem tegnesakene og skaper fantastisk livaktige kunstverk som hun deler med omverdenen på Instagram.

– Jeg tegner i hovedsak portretter. Jeg syns det er gøy å prøve å formidle følelser og uttrykk. Jeg har ikke prøvd noe annet enda!

Hun bruker i gjennomsnitt 18-20 timer per tegning, og kan tenke seg å stille ut bildene sine en dag. Men for øyeblikket er Instagram eneste distribusjonskanal. Med over 7400 følgere på Instagram kan fremtiden for både utstilling og annet se lys ut for Lundsjenta.

LES MER:

Sjekk bildene fra Tattoo Convention!

https://www.instagram.com/p/BG4VzrFjRVA

En tegning hvert tredje år

Juliane syns alltid det er vanskelig å svare på spørsmålet om når hun begynte å tegne, for teknisk sett så har hun gjort det helt siden hun var liten. I skolebøker og tegneblokker, men da hun ble eldre ble det mindre tegning.

– Det ble kanskje en tegning hvert tredje år. Så jeg begynte ikke egentlig å tegne ordentlig før i januar!

LES MER:

Du ser vel hvem Helene (20) ligner på?

Juliane Berge er frisør på dagtid, men illustratør på kveldstid. Over 7400 følger Lundsjenta på Instagram. Foto: Maren Hald Bjørgum Juliane Berge er frisør på dagtid, men illustratør på kveldstid. Over 7400 følger Lundsjenta på Instagram. Foto: Maren Hald Bjørgum

I slutten av juli i fjor fikk Juliane en sønn, og gikk da ut i permisjon. Men mot slutten av permisjonen merket hun at det var på tide å gjøre noe bare for seg selv, og svaret ble tegnesakene. Siden har hun tegnet stort sett hver dag, og progresjonen har ikke latt vente på seg.

Følger og tagger de store kontoene

Det tok forøvrig lang tid før hun turte å legge ut kunstverkene på Instagram, da det var flaut å skulle vise det frem for venner og bekjente. Hun innrømmer at hun fremdeles alltid finner feil ved bildene sine, og inni mellom sletter ting hun har lagt ut på Instagram et par timer senere.

– Det blir mindre og mindre flaut for hver tegning jeg legger ut, og nå bruker jeg også lengre tid på tegningen, forteller hun.

Følgerne begynte å komme inn da bildene hennes ble vist frem på større tegne-kontoer, og det er også hennes tips til andre som vil få vist frem kunsten sin for flere. Kontoer som @worldofpencils, @arts\help og @arts\realistic driver alle med redistribuering og linking av instagram-bilder, og er gullgruver gitt at man har ferdigheter som er gode nok til å bli vist frem.

LES MER:

Hent ingredienser i hagen! Her er tre freshe sommerdrinker

Livet i skogen

Juliane er opprinnelig fra Lund, men lever nå livets glade dager på et hundepensjonat i skogen på Erkleiv med mann, sønn og to hunder.

LES MER:

Lager veldedighetskonsert i Ravnedalen

Planen er å få i gang en nettside for å selge «limited edition» print av tegningene, men det er fremdeles bare i planleggingstadiet. Hun tok oppdrag tidligere, men etterhvert som populariteten har økt har hun sluttet med det da oppdragene ble for mange.

– I tillegg liker jeg best å tegne ting jeg ønsker selv!

Over 7400 følger Juliane Berges tegninger på Instagram. Foto: Maren Hald Bjørgum Over 7400 følger Juliane Berges tegninger på Instagram. Foto: Maren Hald Bjørgum

– Noe alle kan lære seg!

Hun tegner med blyanter og kull, og bruker mest 4B til 8B blyanter (relativt myke blyanter, journ. anm.). Å utfordre seg selv er hennes tips til folk som ønsker å følge i hennes fotspor.

– Jeg føler det å tegne er noe alle kan klare å lære seg, hvis man bare jobber hardt nok, sier hun.

Publisert:

– Trodde aldri jeg kom til å bli flink

Juliane Berge (29) begynte å tegne for tre år siden. Siden har det ført til en halv million visninger og nesten 100.000 følgere på Instagram.

Oppdatert: