Livsstil

6 gode grunner for å skaffe seg et kjæledyr

Vurderer du å skaffe deg kjæledyr? Vi gir deg de gode grunnene du trenger!

Publisert:

  • BYAS

Skal du ha hund må du også regne med noen turer. Hvis ikke får du dette blikket! Foto: Fredrik Refvem

Det er mye man må tenke på før man går til anskaffelse av kjæledyr, og ofte finner man grunner til å la vær. Noen har for liten plass, andre har for lite tid, og noen liker rett og slett ikke dyr.

Er du en av de som tenker litt sånn? Her er noen av argumentene å skaffe seg kjæledyr likevel!

#1: Kjæledyr tar bort stress

Kjæledyr er en fantastisk måte å forbedre både humør og helse. Forskning viser at mennesker med kjæledyr er mindre utsatt for blant annet depresjon og stress.

Dette har noe med at kjæledyr kan være en god venn som alltid har et ledig øre og som aldri dømmer.

Kjæledyr trenger i tillegg oppmerksomhet og kjærlighet, så i stedet for å sette seg i sofaen og putre, kan du la deg distrahere fra en hektisk hverdag med to søte øyne som stjeler oppmerksomheten din.

[sc name=»Facebook-teaser» ]

En liten kattepus kan hjelpe deg å stresse mindre. Samtidig har du alltid selskap i sofaen! En liten kattepus kan hjelpe deg å stresse mindre. Samtidig har du alltid selskap i sofaen! FOTO: Pål Christensen FOTO: Pål Christensen

#2: Kjæledyr får deg ut

Skaffer du deg hund må du også regne med en del turer.

Alle de små daglige turene blir etter hvert god trening. Forskere har funnet at det er 34 prosent mer sannsynlig at hundeeiere oppnår anbefalt treningsmengden i løpet av uken sammenlignet med andre.

Så trenger du en unnskyldning for å komme deg ut? Skaff deg hund!

Det finnes flere gode grunner til å skaffe seg kjæledyr. På dette bildet alene finnes seks gode grunner! Det finnes flere gode grunner til å skaffe seg kjæledyr. På dette bildet alene finnes seks gode grunner! FOTO: Tommy Ellingsen FOTO: Tommy Ellingsen

#3: Mindre ensomhet

Mennesket er en rar skapning, og det er ikke alltid like lett bli klok på de rundt deg. Det er derimot litt lettere med kjæledyr, og en logrende hale vil raskt få deg til å glemme de sure trynene på folk du møter (ja, noen mennesker er jo greie da).

En studie har blant annet vist at folk med kjæledyr har høyere selvtillit, er mer pliktoppfyllende og tåler sosial avvisning bedre.

Så hvorfor ikke?

#4: Gir deg noen å ta ansvar for

Ansvar er vanskelig for mange, og noen skyr ordet som pesten. Skaffer du deg kjæledyr vil du raskt finne ut hvor givende det kan være med ansvar.

Å være ansvarlig for et levende vesen vil hjelpe deg med å takle ansvar resten av livet.

Forskning viser at spesielt barn har god nytte av kjæledyr og ansvaret det medbringer, men også voksne kan lære verdien av gode rutiner og vaner fra kjæledyr-ansvar.

[sc name=»Relatert klikksak» ]

Uansett hvilket kjæledyr du velger, er det du som har ansvaret! Så ta godt vare på skapningen! Uansett hvilket kjæledyr du velger, er det du som har ansvaret! Så ta godt vare på skapningen! FOTO: Jarle Aasland FOTO: Jarle Aasland

#5: Kjæledyr gir deg medfølelse

Som med ansvar, er også medfølelse et ømt tema hos mennesket. Noen er bedre på å vise medfølelse enn andre, mens noen rett og slett ikke har medfølelse i det hele tatt.

Det å eie et kjæledyr som er avhengig av deg for overlevelse, god helse og livsglede, kan uten tvil gjøre deg til en mer empatisk person.

Du må kanskje sette din egen komfort til side til fordel for kjæledyret ditt. Slik kan du bli en mer omtenksom person mot de rundt deg og verden vi lever i.

Resultatet er ifølge studiene at du blir mer oppmerksom på de rundt deg, takler ditt medmenneskelige ansvar bedre og stresser mindre hvis du har kjæledyr å tenke på.

Medfølelse er ikke bare noe mennesker har. Studier viser at empati er utbredt blandt flere dyrearter. Medfølelse er ikke bare noe mennesker har. Studier viser at empati er utbredt blandt flere dyrearter. FOTO: Carina Johansen FOTO: Carina Johansen

#6: Kjæledyr lærer deg å lese kroppsspråk

Kjæledyr kan ikke snakke, så du må lære deg å lese tegnene og kroppsspråket deres. Du vil bli overrasket hvor mye denne egenskapen kan hjelpe deg i hverdagen.

Har du kontroll på hvordan dyr kommuniserer med kroppsspråk, kan du videreføre kunnskapen til menneskene rundt deg.

Ett eksempel er det mannlige kjønnet, som ofte reagerer likt uansett hund eller menneske. Dominerende menn vil av instinkt prøve å gjøre dem selv større og tøffere rundt andre menn.

En forståelse for dette kan hjelpe deg gjenkjenne forskjellige mennesketyper, noe som igjen kan hjelpe deg å imøtegå folk på best mulig måte.

Så hva venter du på? Bli ett bedre menneske med hjelp fra kjæledyret ditt!

LES MER:

Lurt av netthandel? Slik får du garantert tilbake pengene dine

Man kan lære mye om kroppsspråk fra kjæledyr. Spesielt det mannlige kjønn oppfører seg likt, uansett hund eller menneske. Man kan lære mye om kroppsspråk fra kjæledyr. Spesielt det mannlige kjønn oppfører seg likt, uansett hund eller menneske. FOTO: Fredrik Refvem FOTO: Fredrik Refvem

Publisert:

  1. Kjæledyr

6 gode grunner for å skaffe seg et kjæledyr

Vurderer du å skaffe deg kjæledyr? Vi gir deg de gode grunnene du trenger!

Publisert:

  • Sindre Andersen