Livsstil

KRSby-trynet: Oda Ulvøy

Hun griner av nesten alle filmer, har møtt hele Backstreet Boys, og leker gjemsel en gang i måneden. Kelvin-vokalist, Oda Ulvøy, er ukas KRSBy-tryne!

Oppdatert:
  • Kristian Hole
Oda Ulvøy er mest kjent i Kristiansand som vokalisten i Kelvin, og i duoen Strå. Foto: Kristian Hole

- Navn: Oda Ulvøy

- Alder: 24 år

- Sivilstatus: Har kjæreste

- Yrke: Musiker og sangpedagog

- Instagram: @kelvinmusicno

- Bytrynefaktor: Sosial vokalist, som elsker å henge på Charlies Bar med konsengjengen.

– Hvem er egentlig Oda Ulvøy?

– Det er faktisk et sånt spørsmål jeg hater. Jeg vet det jo ikke selv engang. Hmmm. Hvis jeg absolutt må svare så er jeg kanskje en sjenert, men fortsatt morsom jente fra Kongsberg?

– Hva sier vennene dine om deg?

– Jeg tror de sier at jeg er en veldig bestemt jente. Det er kanskje negativt? Men hvis jeg skal ha middag, så vil jeg gjerne bestemme hva vi skal ha!

- SE OGSÅ: Mer livsstil på KRSby

- BYTRYNE: Malin Dale

- BYTRYNE: Gregori Olsen Vamvoukos

- BYTRYNE: Olivia Alteryd

– Hvordan ble du så musikkfrelst?

– Det må ha begynt når jeg var bitteliten. Pappa spilte gitar, og jeg pleide alltid å synge, og jeg visste alltid at jeg ville synge alene en dag. Og i dag er jeg jo vokalist i Kelvin og Strå, så det passet jo de drømmene veldig bra.

Sett denne jenta i Markens eller på Charlies? Det er Oda! Foto: Kristian Hole Sett denne jenta i Markens eller på Charlies? Det er Oda! Foto: Kristian Hole

– Hva jobber du hardest mot akkurat nå?

– Vi i Kelvin skal slippe vår nye singel «Strobelights» 20. februar, det gleder vi oss veldig til. Vi tror og håper at den er veldig bra, vi får se hva folk mener. Utenom det er jeg veldig opptatt med å lage en EP med Strå, i tillegg til at det blir en Kelvin-turné mot slutten av februar!

– Hva bruker du tid på?

– Øving og øving. Etter det jobber jeg veldig mye med forskjellige band, bookinger, masse emails fram og tilbake, og selvfølgelig bruker jeg mye tid på venner og kjæresten.

Oda i sitt rette element. Foto: Privat Oda i sitt rette element. Foto: Privat

– Hva bruker du ikke tid på?

– Jeg har aldri tid til å slappe helt av. I tillegg er jeg blitt dårlig på å lytte skikkelig på andres musikk, det var jeg flinkere til før, og jeg vet det er ikke er bra.

– Hva er din største hemmelighet?

– Jeg har ikke så mange hemmeligheter, hmm. Jo! Jeg og 5-6 andre fra konsen pleier å leke gjemsel en gang i måneden. Her snakker vi ikke i fylla eller noe. Her snakker vi god, gammeldags, edruelig gjemsel. Men leiligheten min er litt liten, så vi er litt tom for geniale gjemmeplasser..

- LES OGSÅ: «Spis for 100»: – Midt i uka spør man seg «why God, why?»

- LES OGSÅ: «Spis for 100»: – Dette har jeg gledet meg til lenge

- LES OGSÅ: Solgte nesten 70.000 retter under «Spis for 100»

– Hva skal du bli når du blir stor?

– Jeg tenker at jeg skal gjøre det samme som jeg gjør nå, bare at jeg håper at jobbene står i kø! Det jeg drømmer om er rett og slett å synge, og leve av musikk. I tillegg tror jeg at det er noen barn i bildet, om for eksempel ti år.

Oda Ulvøy og Jesper Hasnaoui utgjør duoen Strå. Foto: Jan Ivar Westli Oda Ulvøy og Jesper Hasnaoui utgjør duoen Strå. Foto: Jan Ivar Westli

– Har du noen andre historier på lager?

– Jeg gikk på noe som het «MU60» på UiA for noen år siden. Der måtte vi ha studentbevis to år på rad, og ta nye bilder. Da jeg dro til fotografen andre året sa han «Du har på deg identiske klær som fjorårets bilde, og samme briller, og samme hårstrikk. Vi trenger ikke å ta et nytt et i år!». Det var egentlig ganske kleint.

– Hva med fyllehistorier, noen av dem?

– Jeg gjør ikke så mye crazy selv egentlig, men jeg var på et merkelig nach for ikke så lenge siden. Jeg og en venn endte opp på et hotellrom, hos en dame som jobbet for Fjällreven. Hun hadde kjøpt en kvinnelig prostituert fra Nigeria, kun for selskapets skyld, for å være grei. Så hun betalte denne kvinnen 3000 kroner for å slappe av på hotellrommet. Dette var visst en slags god gjerning hun gjorde i hver eneste by hun var i. Etter hvert dro vi fra nachet, og da skjønte jeg litt at «hmm..dette var et veldig, merkelig nach».

- SE OGSÅ: Mer livsstil på KRSby

- BYTRYNE: Malin Dale

- BYTRYNE: Gregori Olsen Vamvoukos

- BYTRYNE: Olivia Alteryd

– Hva blir du inspirert av?

– Jeg blir egentlig inspirert av alt rundt meg, og nyheter fra hele verden. Når det kommer til musikken, så finner jeg inspirasjon i alt som skjer i Kristiansand, og et eksempel var når vi varmet opp for Emilie Nicholas 18. oktober i fjor. Hun er en av de jeg blir mest inspirert av for tiden.

Kelvin varmet opp for Emilie Nicholas (i midten) i fjor. Foto: Privat _Kelvin varmet opp for Emilie Nicholas (i midten) i fjor. Foto: Privat_

– Hva liker du med Kristiansand?

– Det er så rolig og behagelig stemning og tempo her i byen. I Oslo går ting så utrolig mye fortere, og det er et utrolig bra miljø for vokalister her i byen. I tillegg er musikkmiljøet bra, og festivaltilbudet stort. Jeg husker at jeg og en venninne solte oss på en brygge på Odderøya, så kom plutselig hele Backstreet Boys med båt og ropte «hello girls!» og gikk i land. Det var et kult sommerminne fra byen.

– Topp tre favorittlåter akkurat nå?

– Det er utrolig vanskelig å finne, men jeg skal virkelig prøve..

1. Highasakite – Lover, Where Do You Live

2. Disclosure – You and Me

3. Emilie Nicholas – Fail

– Hva med favorittserier?

1. Homeland (!)

2. Broadchurch (Britisk småbykrim / mystery-serie)

3. Gjengangerne / The Returned (Fransk Sci-fi-zombie-serie)

– På filmfronten da?

– Jeg griner seriøst av alt. Jeg elsker å se på film, men jeg blir kanskje litt fort rørt?

Storfilmen "Interstellar" imponerte Ulvøy! Foto: NTB Scanpix Storfilmen «Interstellar» imponerte Ulvøy! Foto: NTB Scanpix

1. Lovely Bones (Kjent i Norge som «Alle Mine Kjære». Jeg gråt. )

2. Interstellar (Jeg gråt flere ganger under denne filmen)

3. Frihetens Regn (Jeg gråt selvfølgelig også under denne klassikeren)

– Topp tre celebritycrushes?

Når Oda var fjortiss, var Vin Diesel en av favoritthunkene! Foto: NTB Scanpix Når Oda var fjortiss, var Vin Diesel en av favoritthunkene! Foto: NTB Scanpix

1. Han mørke, kjekke i One Three Hill. Hva heter han igjen? Jo, han heter James Lafferty!

2. Vin Diesel, mitt store fjortis-crush! (Jeg var tretten år gammel, ok?)

3. Christiano Ronaldo – Han er bare kjekk! I tillegg var jeg stor Manchester United fan før.

Enten / Eller:

- Iphone / Android

- Pc / Mac

- Skjegg / Ikke skjegg

- Kvadraturen / Sørlandssenteret

- Kick / Harveys ( – Kan jeg please svare Charlies?)

- Burger / Sushi

- Crossfit / Yoga / Cheerleader

- Kino / Filmkos hjemme

Publisert:
Oppdatert:

KRSby-trynet: Sarah Evelyn Fullerton

Hun er født i England, oppvokst i Kristiansand og hun har studert på samme skole som musikkprodusenten til Michael Jackson. Ukens KRSby-tryne er singelaktuelle Sarah Evelyn Fullerton!

Oppdatert: