Åpner nytt kampsportsenter i Vågsbygd: - Er midt i smørøyet

Ti år etter at Kristiansand Kampsportsenter åpnet dørene på Lund, åpnes nå en avdeling i Vågsbygd.

Publisert:

I et tidligere lagerlokale på Lumber har det de siste månedene foregått intense byggearbeider for å kunne åpne kampsportsenter. 21. august kunne dørene åpnes hos Kristiansand Kampsportsenter i Vågsbygd.

– Jeg har tenkt på å starte noe i Vågsbygd i noen år, men for å kunne starte noe her trengte jeg de rette folkene, sier daglig leder Richard Haye.

De rette folkene er Ralph Pagano og Tommy og Wenche Flack, som alle har trent i lang tid på kampsportsenteret på Lund. Det første målet er 80 nye medlemmer innen årsskiftet.

LES MER:

LES OGSÅ: Arrangerte selvforsvarskurs for kvinner – ble kalt mannssjåvinist og idiot

LES MER:

LES OGSÅ: – Viktig å vite hva man skal gjøre i en ubehagelig situasjon

Lokalet ligger på Lumber, like ved siden av SATS Elixia.

– Viktig å henge med i tida

– Vi har rundt 500 medlemmer på Lund, i et lokale som er vanskeligere å finne frem til enn det nye. Dette er midt i smørøyet på Lumber, og jeg føler vi har en god timing. Vågsbygd Karateklubb har ventelister, så det er tydelig interesse for kampsport her, sier Richard.

Kampsportsenteret i Vågsbygd tilbyr kickboxing, Kali Self Defence, brasiliansk jiu-jitsu, egne ungdom- og juniortreninger, samt trening med foreldre og barn.

– Det er viktig for oss å henge med i tida, og å alltid være på ballen. Vi er et profesjonelt senter på linje med andre treningssentre i byen, og må holde oss oppdaterte på alt fra pedagogikk til kundebehandling, sier Richard.

Kampsportmatten er på 220 kvadratmeter.
LES MER:

LES OGSÅ: Treningskontoene du bør følge på Instagram

LES MER:

LES OGSÅ: Andreas og Shazad flytter til Thailand for å satse på fighting

Vil strekke seg lengre

De nye lokalene er på 360 kvadratmeter, hvor 220 av dem er belagt med matter. Det er allerede lagt planer for videre utvidelse.

– Om fem år ser jeg for meg at vi kan utvide lokalet, for det er god plass til det. På Lund har vi utvidet annethvert år i ti år, og hadde mindre lokale enn dette da vi startet.

Her fra åpningen mandag 21. august.

– Selv med grundig forarbeid er det vel en risiko involvert i å satse på dette?

– Alt er jo risiko, men vi tør å satse. Kampsport har blitt mer akseptert blant folk flest, men folk må fortsatt se an hvilke verdier stedet de trener formidler. Det har blitt et treningsalternativ på linje med andre ting, som crossfit eller treningsstudio. Min drivkraft har alltid vært å strekke seg lengre, og det gjør vi nå, sier Richard.

Publisert:

Elisabeth og Maria lærer seg selvforsvar før russetida: – Mer utsatt med alkohol

16 voldtekter ble anmeldt i forbindelse med russefeiringa i 2017, ifølge Kripos. Om nærmere fire måneder er Agder i gang med russetida: For å føle seg tryggere under den kommende feiringa, deltok Maria Christiansen og Elisabeth Modalen på selvforsvarskurs denne uka.

Oppdatert: