Her ser du Hanne (26) sin masteroppgave

Tasta-jenta Hanne Høyland lager dokumentarfilm om eksperiment med egen kropp.

Publisert:
  • AV: Alise Lea Tiller
SISTE FINJUSTERING: Hanne Høyland sammen med trener Joakim Hetland.

\- Thomaaas.

Hanne roper på kjæresten for å få ryggen barbert. Det eneste stedet hun ikke klarer å ta selv. Litt skeptisk tar han fatt i barberhøvelen og -skummet. Alt må bort. Hvis ikke blir spraytanen ujevn.

De siste seks månedene har Tasta-jenta Hanne Høyland (26) vært under et beinhardt diett- og treningsregime. Målet: Å delta i fitnesskonkurransen «Miss Bikini» i Sandefjord Open denne helgen.

LES MER:

ekstreme eksperimentet med egen kropp

- Savner puppene mine

Undertegnede er selv journalist og god venninne med Høyland. Som venninne har jeg til tider stått på sidelinja som en bekymret mor.

Bare det at hun vet akkurat hvor mange prosent fett som ligger mellom skulderbladene - der vi nesten ikke har hud engang - gjør meg redd.

Jeg har vært vitne til forandringen av Hanne. Fra å være vanlig naturlig tynn og vakker jente til å bli ennå tynnere – og nå nesten bare muskler. Like før konkurransen ligger fettprosenten så lavt som 10-12 prosent.

**LES OGSÅ:

LES MER:

- Jeg misliker ting som dietter og #sommerkroppen2015

Det skjedde slik: Først «bulket» hun seg. Det betyr at hun åt og trente veldig mye og la på seg mange kilo. Så ble alle disse kiloene gjort om til muskler ved hjelp av streng diett. Fettet ble skrelt av henne som appelsiner på påskefjellet.

Kroppen kan ikke punktforbrenne fett, den tar fettet fra der den ønsker.

\- Armene, bena og magen er jeg mer fornøyd med nå. Men jeg savner puppene mine. Kroppen kan ikke punktforbrenne fett, den tar fettet fra der den ønsker, forteller hun.

Men hvorfor har hun valgt å gjøre dette?

\- Fordi jeg var nysgjerrig på fitness, men også fordi jeg vil lage en dokumentar slik at unge jenter kan se hva de går til hvis de velger å stille i en sånn konkurranse.

FORANDRING: Like før konkurransen ligger fettprosenten så lavt som 10-12 prosent.

Minimalt med vann

Konkurransedagen er mindre hektisk enn dagene i forveien. Høyland skal ligge mest mulig i ro. Om morgenen veier hun bare 40 kilo, så hun får spise mer enn planlagt.

Kjøreturen fra Stavanger til Sandefjord tok lengre tid enn normalt, siden Hanne må veie seg før hun spiser de siste dagene før konkurransen. Badevekta er med Hanne inn på kundedoen hver gang vi gjør et pitstop på en bensinstasjon.

Dagen før dagen våkner hun opp med hodepine. Kanskje ikke så rart når vanninntaket er kuttet fra seks til tre liter om dagen for at musklene skal bli ekstra definerte. På konkurransedagen gjelder det å drikke så lite vann som mulig. Helst ingenting.

Vodkashot for nervene

Etter en flere timer lang seanse med totalbarbering av kroppen, er Hanne klar for spraytan.

Det første vi ser når vi tropper opp i spraytan-rommet på Sandefjord kulturhus er en haug med nakne muskelbunter som står til tørk. Gutter og jenter.

For ikke å ødelegge brunfargen, må de stå i en halvtime, med hendene plassert på en vegg foran seg. Splitter nakne.

En haug med nakne muskelbunter står til tørk.

Ferdigbarbert, ferdigspraya og ferdigsminka blir én etter én ropt ut til scenen. Hanne og 13 andre kvinner stiller i klassen for dem lavere enn 1.63.

IKKE FINALE: Hanne nådde ikke opp til topp seks og finalen i sin klasse.

Hanne smiler og går stilfullt ut på scenen når det er hennes tur. Bare minutter før tok hun seg en vodkashot - noe mange deltakere gjør for å roe nervene. Hanne blir ikke blant topp seks som går videre til finalen.

Kanskje hadde det gått bedre hadde hun fått litt mer tid på seg.

- Ideelt sett skulle vekten min vært høyere, men fordi dette var et seks måneders eksperiment, rakk vi ikke bygge så mye muskler som ønsket.

Hanne utelukker ikke å prøve igjen senere.

\- Men akkurat nå vil jeg heller ha en sunn helårskropp!

**LES OGSÅ:

LES MER:

Bør du trene når du er forkjølet?

Publisert:

To dager etter Kaltrina endelig hadde nådd målet bestemte hun seg for å fortsette

- To dager. Det var alt jeg klarte uten diett og trening.

Publisert: