Frida (21) fra Kristiansand vant crossfit-cup i Nederland

Forrige helg tok lundsjenta Frida Ruethemann Nilsen crossfit-seier i Nederland, etter å ha drevet med treningsformen i bare ett år!

Publisert:
Frida Ruethemann Nilsen vant crossfit cup i Nederland, etter å ha drevet med treningsformen i ett år. - Jeg har et stort konkurranseinstinkt, forteller Lundskråga. Alle foto i saken: Privat

– Det at jeg vant denne konkurransen gir meg mer motivasjon til å fortsette med crossfit. Jeg følte jeg fikk bevist at korte og intensive økter ga mer uttelling enn høyere volum og lengre økter, sier hun til KRSby.

Her blir Frida vurdert under en øvelse.

Konkurransen Crossfit Twente Cup ble avholdt forrige helg i Nederland, der Nilsen tok seieren. Hun innrømmer at hun allerede er med i kvalifiseringen til sin tredje konkurranse i Nederland, men ønsker også å konkurrere på hjemmebane.

– Jeg var med i en kvalifisering i Nederland i høst, og nå er jeg også med i en kvalifisering for neste store konkurranse. Jeg vurderer også å bli med på konkurranser i Norge når muligheten er der, forteller hun.

LES MER:

Dårlig råd, men glad i trening? Her trener du billigst!

Ble hekta i fjor

Til daglig studerer Frida fysioterapi ved Saxion University i Nederland, men når hun er hjemme i Kristiansand er hun instruktør og trener crossfit på Spring.

Etter en tilfeldig prøvetime, ble 21-åringen hekta på crossfit.

Hvis treningen min viser at jeg får bra plasseringer i konkurranser, er det bekreftelse på at det jeg gjør er riktig

Nilsen har drevet med crossfit i ett år etter at en venninne introduserte henne for treningsformen. Siden har 21-åringen blitt hekta og drevet med konkurranse, noe hun ønsker å fortsette med.

🏋🏼‍♀️ #ohs#squat#knebøy#springtrening#crossfitradix#againfaster#againfasterequipment#reebok#adidas#adipower#wod#crossfit#fitness#strength#power#happyactive#funkyandfit#shapeupnorge#kristiansand#norway#atg#sbd#sbdapparel#styrkebror#gym2000#gymnastics#balance#ptsejjad#seikofitness @fitnesspappa

– Jeg liker å bli utfordret, det motiverer meg. Jeg har et stort konkurranseinstinkt, men fokuset mitt er å bli forbedre fysisk form.

– Hvis treningen min viser at jeg får bra plasseringer i konkurranser så fungerer det som en bekreftelse på at det jeg gjør er riktig, legger hun til.

– Legg bort egoet

Treningsformen har tatt flere treningsentusiaster med storm, men har også fått et rykte på seg for å være hard og skadebringende. Nilsen mener målet med crossfit er å holde seg i form på daglig basis og motivere seg selv til å lære noe nytt.

#muscleup#againfasterequipment#ringmuscleup#training#crossfit#crossfitgirls#crossfitradix#springtrening#kristiansand#norway#eleiko#strength#power#balance#gymnastics#reebok#nike#adidas#adipower#sbd#sbdapparel#styrkebror#powerlifting#weightlifting#ptsejjad#seikofitness#fridbøy

– Prøv forskjellig crossfit-sentre, still spørsmål og se om de verdiene senteret har er det du er ute etter. De første seks månedene bør være fokus på å lære riktig teknikk og få god coaching.

Videre forklarer 21-åringen at poenget med treningsformen er å konkurrere mot seg selv, for å oppnå resultater.

– Legg bort egoet. Crossfit er en treningsform for hverdagen og ikke det man ser på CrossFit Games. Resultatene vil komme om du holder deg skadefri og motivert, samtidig får du også mulighet til å lære nye ting, avslutter hun.

LES MER:

Crossfit: – Kan ikke trene raskere eller bruke tyngre vekter enn man klarer

Publisert:

Vant «sørlands­mester­skapet» i crossfit: – Vi tok personlig rekord

56 deltakere fra Sørlandet deltok i den tøffe crossfit-konkurransen «Battle of South» lørdag på Lund. Her var det svette, adrenalin og personlige rekorder.

Oppdatert: