Livsstil

Frida (21) fra Lund er modell for Victoria’s Secret – for andre gang

Lundskråga Frida Aasen kan ende opp som engel for Victoria’s Secret.

Oppdatert:
  • Magnus Nødland Skogedal
Frida ble oppdaget som 14-åring. Her fra en fotoshoot med For Love & Lemons. Foto: For Love & Lemons

Hennes andre fotoshoot for undertøysgiganten skjedde 3. juni, og hun er nå den eneste norske modellen som har gjort to jobber for dem.

LES MER:

Fra modell i New York til yogainstruktør i Kristiansand

21-åringen har en hektisk hverdag, med mange fotoshoots. Foto: For Love & Lemons 21-åringen har en hektisk hverdag, med mange fotoshoots. Foto: For Love & Lemons

Engel?

– De er veldig begeistret for henne, og det blir spennende å se om hun også blir en engel i november, når castingen skal være. Bare det å gjøre jobber for Victoria’s Secret er veldig stort, og det er kun toppmodeller som har muligheten til det, sier modellagent Donna Ioanna, som representerer Frida.

Victoria’s Secrets undertøysshow er et av verdens største moteshow, og blir direktesendt på amerikansk fjernsyn i «prime time». Showene er spesielt kjent for sine «engler», som gjennom årene har vært de største modellene i verden. Blant dem er modeller som Adriana Lima, Tyra Banks og Heidi Klum.

LES MER:

Mari lever drømmelivet som modell i Cape Town

Frida har også vært på fremsiden av flere magasiner. Foto: Elle Frida har også vært på fremsiden av flere magasiner. Foto: Elle

Oppdaget på Sandens

Frida har gått flere store visninger for mange av verdens største motehus. Gucci, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton og Prada er noen av disse. I tillegg kommer en hel rekke forsider i magasiner som Vogue, Elle og Dazed & Confused.

Donna oppdaget selv Frida som 14-åring på Sandens i Markens, og tror hun kan bli Norges største modell.

– Hun kikket på julegaver til sin far, og det slo meg hvor vakker hun var. Hun virket ikke interessert da jeg snakket med henne, og det tok tre måneder før foreldrene kontaktet meg. Vi startet å jobbe sammen da hun ble 16, og hun hadde sin første modelljobb på Prada-showet i Milano. Rett etter var hun med et show for Louis Vuitton, sammen med Kate Moss og Naomi Campbell, sier Donna.

LES MER:

Inn i klesskapet: Karoline Steinnes

Det siste året har Frida studert i Oslo, i tillegg til å jobbe som modell. Foto: For Love & Lemons Det siste året har Frida studert i Oslo, i tillegg til å jobbe som modell. Foto: For Love & Lemons

Travel hverdag

For tiden er Frida i Paris på fotoshoot, og det er ikke uvanlig for henne å ha hektiske uker på farten verden rundt.

– Det kan fort bli New York-Paris-London-Milano og tilbake igjen til New York på en uke. Modellene må være vant til å være alene, for det er ofte mye venting og lange turer, sier agenten.

Her fra en annen fotoshoot. Foto: For Love & Lemons Her fra en annen fotoshoot. Foto: For Love & Lemons

Toppmodeller jobber på mange måter som toppidrettsutøvere, med klare mål, sier Donna.

– Det gjelder å sette seg mål og holde seg til dem. Det er mye trening og sunt kosthold, spesielt før viktige showsesonger. Vil du bli en engel for Victoria’s Secret må du jobbe veldig hardt med både kropp og kosthold, sier hun.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Mote

Frida (21) er modell for Victoria´s Secret - for andre gang

Frida Aasen kan ende opp som engel for Victoria's Secret.

Publisert:
  • Magnus Nødland Skogdal, Krsby.no