Livsstil

Camilla (26) fra Tasta jobber som moteredaktør i London

26-åringen fikk sin nettopp sin første Prada-levering hjem på døra. – Det har vært to år med tomatsuppe, men nå kan jeg endelig leve greit av jobben min.

Publisert:
 • Ulrikke Valvik Mitchell

– Jeg er flink til å style andre, men jeg er ikke fullt så selvkritisk når det kommer til hva jeg har på meg. Min personlige stil kommer seg litt etter hvert - det er gøy å eksperimentere! FOTO: Sean Alexander Geraghty

– Etter videregående bestemte jeg meg bare for at jeg ville holde på med mote.

Så da ble det London!

Og her har Camilla Sverdrup-Thygeson (26) fra Tasta bodd de siste fem årene av livet sitt. Hun startet som Fashion Communication-student ved Middlesex University, fortsatte som frilansstylist og har nå endt opp som kreativ sjef og moteredaktør i mote- og kulturmagasinet Teeth Magazine.

Et magasin for unge, moteriktige, internasjonale, mote-, kunst-, musikk- og kulturinteresserte mennesker.

Alt på knapt fem år. Effektivt!

– Jeg lærte mye på studiene, og fikk møte et stort nettverk av mennesker i motebransjen. Etterpå begynte jeg å jobbe som frilansstylist, noe som også var veldig kjekt, lærerikt og utrolig motiverende.

– Men også krevende. Det er mange om beinet om slike jobber - nesten alle i London jobber enten som stylister, eller studerer mote, litt satt på spissen. Derfor er det viktig å finne sin egen nisje.

Følg Byas.no på Facebook!

https://www.instagram.com/p/5z2bXxuaNI/

– Overveldende stor respons

Camilla jobbet frilans som stylist i to år etter studiene.

– Og så er jeg fotograf i tillegg. Jeg er veldig glad i å ha mye å gjøre! Jeg er heldig som har fått lov å skyte (som i fotoshoot, altså, journ. anm.) for mange store magasiner, som Wonderland Magazine og Rollacoaster Magazine.

Og i dag er hun med å drive frem et helt nytt magasin - et magasin hun selv har vært med å bygge opp fra bunn.

Det er det ikke mange 26-åringer som kan si! Så, hvordan havnet hun der?

Det er ganske dreamy å se magasinet stå ved siden av store magasiner som Dazed & Confused og I.D i butikkhyllene!

– For ett år siden var jeg i en butikk for å hente noen klær til en shoot. Det var en annen stylist ute på samme ærend, og vi kom i snakk. Denne stylisten er min nåværende sjef i magasinet.

https://www.instagram.com/p/rrfbhCuaOp/

Camilla og Devin Duckworth ble gode venner, og et magasin-samarbeid kom fort på trappene. Teeth Magazine-konseptet var opprinnelig Duckworths masteroppgave ved St. Martins College i London. Men det var ikke langt fra lærerens hylle til butikkhyller verden over.

– Oppgaven hennes fikk sinnssykt god respons, og etter hvert kom et designteam og jeg on board. Første utgave kom ut i august i fjor, og det fikk overveldende stor respons. Nå finnes vi all over USA, Australia, Europa og Asia. Det er ganske dreamy å se magasinet stå ved siden av store magasiner som Dazed & Confused og I.D i butikkhyllene!

(Det lurer seg forresten inn ganske mange engelske ord og uttrykk når Camilla snakker.)

– Haha, jeg klarer nesten ikke snakke korrekt norsk lenger. Tragisk, men sant. Jeg snakker så sjelden norsk! Men jeg elsker Norge, og Stavanger vil alltid være hjemme for meg. Stavanger og London i mitt hjerte.

Sjekk også ut Camillas hjemmeside!

Tolv-til-tolv-jobb

Camilla og kjæresten leier en leilighet i East London - et område hun selv kaller for creative hub.

– Det er veldig sentralt. I sone 2. Her trives jeg godt! Det er alltid noe å finne på her, noe som passer en ADHD-person som meg veldig fint.

– Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

– Jeg våkner rundt 06.00, og prøver å få trent litt. Kremt, prøver - det er sjelden jeg faktisk klarer det. Så går jeg og har frokostseminar med redaktøren min, hvor vi legger en slagplan for dagen, før jeg gjør litt research til planlagte shoots. Det er som regel møter mellom 10 og 12, og så drar jeg rundt og plukker opp klær. Drar på show rooms for å se de siste kolleksjonene, og drar på go-sees med modellbyråer for å finne modeller jeg kan bruke til nye prosjekter. Så spiser jeg en rask lunsj eller middag, og har kanskje en kort shoot. Men vi bruker som regel en hel dag til en shoot.

– Ingen dager er like, men det er sånn cirka en typisk arbeidsdag for meg.

– Det høres... Travelt ut?

– Det er en tolv-til-tolv-jobb. Jeg har aldri fri! Men jeg liker å være helt sinnssykt travel. Jeg blir rastløs med en gang jeg liksom skal ha fri. Da jeg og kjæresten min dro på ferie til Thailand, skulle jeg absolutt begynne å laste opp bilder langt ute i jungelen. Måtte jobbe litt!

Mega babe @juliacumming for #TeethMagazine 🔥 by @franeymiller, styling @generallynecessary

Take away-Prada levert hjem

– Er dette drømmejobben din?

– Morsomt at du spør. Noen spurte meg nylig hvor jeg ser meg selv om fem år. Jeg begynte å si noe, men hørte fort at jeg beskrev akkurat det jeg driver med nå. Jeg trives utrolig godt i jobben min, og håper dette er noe som skal vokse seg større. Jeg har ambisjoner for meg selv og magasinet.

– Når noen snakker om hva jeg driver med, til meg, så hører jeg jo at det høres veldig bra ut. Jeg husker når jeg leste om kjente bloggere og tenkte at de levde et så glamorøst liv. Det er rart å tenke på at jeg nesten gjør det samme som dem nå - minus glamourdelen av det.

– Å?

– Det er ganske oppskrytt. Veldig gøy, altså, men det er ikke særlig glamorøst. Jeg drar på moteukene to ganger i året, men det er pretty much den glamorøse delen av det. Men det er utrolig kreativt arbeid, og det er veldig fint å få muligheten til å være med og forme alt - alt fra layout og tekst, til innhold og fotografi. Jeg har stylet og fotografert coveret til de to første utgavene. Det er mye jobb, men utrolig gøy!

Da jeg kom hit, sa jeg «Når jeg får en Prada levert på døra, da har jeg klart det.»

– Klarer du å leve av dette?

– Jeg har måttet jobbe mye freelance ved siden av. Teeth er foreløpig helt uten annonsører, så det har vært labour of love. Men helt ærlig så liker jeg at vi har en sånn kunstnerisk tilnærming, og at vi ikke er bundet opp til å promotere noen gjennom editorialene våre. Det føles veldig ærlig og rent. Det gir oss stor kunstnerisk frihet.

– Jeg klarer å leve av det nå, ganske fint. Men det har tatt meg to år. To år med tomatsuppe og nudler. Og Prada.

– Jasså, Prada?

– Ja, jeg har vært i den enden hvor folk tror mote er alt. Men in the end så er det bare klær.

Don't get me wrong, jeg liker fortsatt mote! Jeg fikk min første Prada levert hjem på døra for første gang for et par dager siden. Og jeg ble sittende på kontoret med de nye skoene og jakken resten av dagen. Det er fint med noen girly perks.

– Det har vært på check-lista mi ganske lenge. Da jeg kom hit, sa jeg «Når jeg får en Prada levert på døra, da har jeg klart det.»

Sjekk ut Teeth Magazine her.

#NewWork @evangelineling at @stormmodels for @teethmag #print #issue2 #photography and #styling by me #makeup by @athenapaginton #hair by @pyuuuuuu wearing: #filippak #martinerose #35mm #editorial

Mer motestoff fra Byas.no:

LES MER:

Bibbi takket nei til drømmejobb i Prada

LES MER:

Felicia (24) fra Stavanger er moteløve i hovedstaden

LES MER:

Sara (25) fra Stavanger lever drømmelivet i New York

LES MER:

Ellen (22) fra Sandnes jobber for stort motefirma i München

LES MER:

Tiril Marie er 21 år og brudekjoledesigner

LES MER:

Tananger-jenta Helene (23) fikk drømmejobb hos Zara

LES MER:

Fredrik Risvik er opptatt av design, ikke merker. Det har gitt over 50.000 Instagram-følgere

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Mote

Frida (21) er modell for Victoria´s Secret - for andre gang

Frida Aasen kan ende opp som engel for Victoria's Secret.

Publisert:
 • Magnus Nødland Skogdal, Krsby.no

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Frida (21) fra Lund er modell for Victoria’s Secret – for andre gang
  5 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Helene (24) er ett skritt nærmere designerdrømmen
  5 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  10 jenter som har imponert oss denne sommeren
  5 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Henriette og Sara flyttet til New York for å leve ut motedrømmen
  5 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Maren var bare 15 år da hun og moren startet Cadell Design sammen. I fjor omsatte de for fire millioner kroner
  4 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Elisabeth droppet ut av skolen som 16-åring for å satse som modell: – Gjør du noe annerledes får du kritikk
  3 ÅR SIDEN