7 studentvennlige kafeer i Stavanger

Er du lei av lesesaler med dårlig luft og trauste grupperom? Da kan litt variasjon være akkurat det du trenger.

Publisert:
Å flytte skolearbeidet fra lesesal til kafé kan være bra for motivasjonen!

Det er ikke noen nyhet at det å lese til eksamen og jobbe med skoleoppgaver er kjipe greier. Noe som nødvendigvis ikke trenger å være kjipt, er omstendighetene rundt - hva med å hente motivasjonen i en kopp kaffe og en (skole)bolle?

Vi har laget en oversikt over gode, studentvennlige kafeer og plasser i Stavanger, for å forhåpentligvis gjøre studenttilværelsen din litt koseligere.

Alle plassene har gratis internett.

Kanelsnurren

På Kanelsnurren er det mange muligheter for å sitte flere sammen.

Den lokale kafé-kjeden Kanelsnurren har fått flere lokaler rundt omkring i Stavanger og Sandnes de siste årene.

Nylig åpnet de en ny kafé rett ved Sølvberget - men hvis du vil ha litt roligere omstendigheter, kan du dra til Kanelsnurren ved Fiskepiren.

Her har de mye godt bakverk og kaffe, og flere sitteplasser. I tillegg er det mest pensjonister og stamkunder som kommer innom, så det er ikke mye bråk!

Coffeeberry

Flere studenter benytter seg av Coffeeberry som arbeidsplass.

Hos Coffeeberry i Klubbgata tilbyr de kaffe, kaker og diverse lunsjvarianter som sandwicher. I tillegg har de en god del sitteplasser, stikkontakter og lun stemning - i hvert fall i ukedagene når det ikke er alt for mye rush.

– Vi får masse studenter her, noe som er kjekt! Vi prøver så godt vi kan å lage plass om det er nødvendig, sier Coffeeberry-barista, Åshild Marie Moe.

Steam Kaffebar

Hos Steam kan du både sitte på langbord og alene langs vinduet.

Litt nedenfor Coffeeberry finner vi Steam Kaffebar. Her er det travelt i helgene som hos de aller fleste kafeer, men i hverdagene er det roligere.

– Det kommer innom en del studenter som gjerne sitter her hele dagen, og det synes vi bare er koselig! Jeg bruker å gjøre det selv, sier barista hos Steam, Synne Nes.

Det er muligheter for å sitte i sofa langs veggen, ved vinduet, og på større bord. Uansett hvor du sitter er det gjerne en stikkontakt i nærheten, og det er en rolig atmosfære i lokalet.

Sølvberget/Renaa Xpress

På biblioteket er disse «glassrommene» veldig populære, så du må være tidlig ute for å kapre et.

Sølvberget byr på mange ting, blant annet byens bibliotek. Her er det ofte mye som foregår i første og andre etasje, men hvis du beveger deg opp i tredje og fjerde finner du «bibliotek-stemningen». Det er også i de øverste etasjene at faglitteraturen er plassert, så her er det mulighet for å få hjelp hvis du trenger det.

Hvis du har lyst på en kaffe eller blir sulten, er det gode muligheter for å få tilfredsstilt disse behovene på Renaa Xpress i første etasje. Her går det også fint an å sitte med skolearbeid!

Kaffelade

Slik ser det ut inne hos Kaffelade.

I 2018 ble Kaffelade åpnet i Indiskas gamle lokaler i Kirkegata, og nå ser det ganske så fancy ut. Selv om dette kanskje ikke er en plass du tenker at du kan ta med deg skolebøker og PC, har eierne faktisk tenkt over dette da de innredet kaféen.

– Vi har lagt opp stikkontakter langs veggene for at folk kan komme å jobbe i mens de nyter en kopp kaffe eller hva enn det skulle være, sier de ansatte.

Med gode stoler og en passe størrelse på bordene, er dette en fin plass å breie seg litt ut med diverse skolesaker. I tillegg har de alt fra acai-bowls til tapas på menyen.

Ostehuset Øst

Ostehuset Øst har godt med sitteplasser.

Beveger du deg litt ut av bykjernen og mot Storhaug øst, finner du Ostehuset. Her er det ofte en del folk, men det er flere store bord hvor mange kan sitte, og sitteplasser langs vinduene. I tillegg er det ikke bråkete, i hvert fall ikke i ukedagene.

Ostehuset har også mye godt på menyen, men det koster litt - så hvis du skal belønne hardt arbeid med en klubbsandwich, belag deg på at det kan merkes på stipendet.

– Det er ikke så mange studenter som kommer innom her, men vi tar gjerne imot flere med åpne armer, sier Ostehuset-ansatt Christian Haugen.

Romsøes Conditori

Romsøes er lite, men veldig koselig.

Sist, og minst, har vi Romsøes Conditori som det ligger rett over gata fra Ostehuset Øst.

Selv om det er betraktelig mindre i størrelse, har ikke dette noe å si for kaféopplevelsen - det er fortsatt god plass og føles ikke trangt på noen måte.

Dette er også en fin plass når det kommer til konsentrasjon, siden det er en av de stilleste og roligste kaféene på lista. I tillegg er det behagelige sitteplasser, men ikke mange muligheter for å lade PC eller lignende.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Leser du i siste liten? Nora gir deg de beste skippertak-tipsene!

LES MER:

Fant du drømmehybelen, men så hadde du «feil» kjønn?

LES MER:

Disse studentene er mest og minst fornøyd med utdanningen sin

LES MER:

Hunder skal dempe stress og eksamensnerver hos studentene

Publisert:

Hvilken av disse er #byasbeste kafé?

Dere har nominert deres favorittkafé, og dette er de ti mest populære!

Oppdatert: