Ane (26) satser på foto-drømmen: – Utrolig stolt over at jeg endelig har tatt steget

Helt siden Ane Swan (26) fotograferte sitt første bryllup som 16-åring, har jenta med det uvanlige etternavnet drømt om å åpne sitt eget fotostudio.

Oppdatert:
Fotograf Ane Swan har satset alt og åpnet eget studio ved siden av Madla optikk. Her ønsker hun velkommen opp.

– Jeg har drømt om dette i mange år, men har ikke turt å virkelig «gutse». Men da jeg var ute i barselpermisjon fikk jeg tid til å tenke og finne ut av alle detaljene, så da fant jeg ut at det var på tide å bare hoppe i det, sier hun.

Endelig tatt steget

Swan vokste opp med en far og onkel som begge var fotointeresserte. Hun fikk sitt første kamera da hun var ti år, og etter sin første fotojobb var hun frelst - det var fotograf hun skulle bli. Hun jobbet som freelancer i eget navn i mange år, men hadde alltid en studio-drøm i magen.

Ane inne i studioet sitt. Her har hun både sofa, kontorplass, spisebord og fotostudio.

– Da jeg giftet meg inn i Swan-navnet tenkte jeg at dette også var det perfekte business-navnet, og startet «Swan Photography» som jeg har i dag. Med et eget studio er det ingenting som stopper meg. Det er ingen oppdrag jeg ikke kan ta på grunn av mangel på studio. Jeg kan tilby alt, og det er veldig kjekt, forteller hun.

Hun forteller at det er frykten for å mislykkes og den økonomiske risikoen som har holdt henne tilbake.

– Dette har vært drømmen min som jeg ikke har tørt å leve ut. Det er skummelt hvis du feiler, bare det å si at du har feilet er skummelt. Så jeg er utrolig stolt over at jeg endelig har tatt steget.

Ane Swan innrømmer at det har vært skummelt å satse. – Bare det å si at du har feilet er skummelt, sier hun.

Klare mål

Nå som studioet er åpnet, tar Ane sikte på å bli et kjent navn i området.

– Målet mitt er jo at jeg skal få til dette. Det jeg tenker mest på er å skape meg et navn, og at folk skal kjenne meg igjen som fotograf. Hvis jeg får til det, har jeg kommet langt.

Hva gjør at du skiller deg ut fra andre fotografer i byen, da?

– Jeg synes selv at jeg tar veldig bra bilder, og har en egen stil på bildene mine. Jeg er også fleksibel, og alltid til stede når kunden trenger meg. Akkurat nå er jeg faktisk på vakt for ei som skal føde. Jeg skal ta bilder av fødselen hennes, og venter bare på telefonen.

Hun forteller videre at hun er spesielt glad i å ta nyfødt-bilder.

– Alt med nyfødte barn og graviditet syntes jeg er veldig kjekt. Men jeg liker så klart bryllup og alt annet også, sier hun.

Et av Anes mange nyfødt bilder.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Thomas (21) fra Sandnes flyttet til Nord-Norge for å fotografere

LES MER:

Marthe (24) fra Grannes har tatt bilder av toppløs Sophie Elise: - Vi fikk god kjemi med en gang

LES MER:

Malin Ekstrøms (30) lidenskap er mat, men veien dit har vært turbulent

Publisert:
Oppdatert:

Thomas (21) fra Sandnes flyttet til Nord-Norge for å fotografere

Mens andre drømmer om å flytte til storbyen etter videregående, flyttet Thomas Sirevåg til Lofoten for å jakte på nordlyset.

Publisert: