Slik syr du din egen julekjole

Det kan være dyrt å kjøpe nytt festantrekk til jula. Hva med å lage en kjole selv?

Publisert:
  • Kristin Heggdal, Trd.by
Ved å følge Kristins oppskrift kan du lage din helt egen festkjole!

Kristin Tyvoll Liasjø (26) ble i 2013 så inspirert av Jenny Skavlans hobby med redesign av klær, at hun satte i gang selv.

Det resulterte i bloggen Sydetselv, hvor hun deler oppskrifter på klær med leserne sine.

Nå har Kristin delt en av sine oppskrifter med oss, og den viser hvordan man (ganske enkelt, vil vi si) lager sin helt egen julekjole!

Hvor artig er det ikke å komme på fest i en kjole som ingen andre har? Her kan du velge hvilket stoff og hvilken farge du vil ha selv. Bare kreativiteten setter grenser!

Følg Byas.no på Facebook!

Slik lager du Kristins kjole

Fremgangsmåte

1. Forstykke

2. Bakstykke

3. Halsribb

4. Stropper

  • 1. Legg forstykket og foret til forstykket sammen med rettsiden mot hverandre. Sy dem sammen fra utskjæring til ermet opp mot hals og videre til armutskjæring på andre enden. Gjør det samme med bakstykket og foret til bakstykket. Press med strykejern over sømmen. Bildet over viser hvordan kanten på forstykket blir.
  • 2. Legg forstykket og bakstykket med rettsiden mot hverandre og sy en sidesøm på hver side.
  • 3. Brett halsribben dobbel med rettsiden mot hverandre. Sy en 0,5 cm søm. Sømmen skal ligge midt på halsribben, slik at den ikke vises når kjolen er på. Vreng halsribben slik at rettsiden er ut. Sy en sikksakksøm over begge endene. Brett endene ca. 1 cm inn mot vrangsiden av halsribben og sy en søm over. Sy på knapper eller hekter som lås.
  • 4. Legg halsribben med rettsiden mot kjolen der hvor halsribben skal syes på. Sy en 0,5 cm søm.
  • 5. Brett stroppene med rettsiden mot hverandre. Sy en 0,5 cm søm (som punkt 3). Fest stroppene på bakstykket og halsribben der hvor du ønsker med nål. Sy en 0,5 cm søm over. Klipp til dersom stroppen er for lang.
  • 6. Ha kjolen på vranga og ta den på deg. Dersom det stikker ut stoff fra sidene på brystet, ta inn stoffet og fest med nåler. Fest nåler i en trekant inn mot hvert bryst. Sy en søm over.

Resultatet!

LES MER:

* Felicia (24) fra Stavanger er moteløve i hovedstaden

LES MER:

* Plaggene du bør styre unna om du vil ha noe som holder

LES MER:

* Her kan du shoppe miljøvennlig mote

Publisert:

Slik syr du din egen julekjole

Det kan være dyrt å kjøpe nytt festantrekk til jula. Hva med å lage en kjole selv?

Oppdatert: