Øystein har alltid Kristiansand med seg

Sjekk Øystein Kvanneids tatovering av hjembyen! Kjenner du igjen landemerkene på magen hans?

Oppdatert:
Har du sett på magen? Kjenner du igjen alle kristiansandsmotivene Øystein har fått tatovert på kroppen? Foto: Christine Kvanneid

På magen til Øystein fra Tveit kan man spotte et tosifret antall bykjennetegn. Han har nemlig fått dekorert kroppen med en real kristiansandstatovering.

– Jeg hadde lyst til å fylle tomrommet på magen. Kristiansand er hjembyen min, så det er ekstra stas å ha den på kroppen. Det ligger ikke så altfor mye tanke bak den, eller en dyp mening. Jeg hadde lyst på en stor kristiansandstattoo, og landa der, svarer Øystein på telefon fra København.

Det er en stund siden Øystein bodde fast i Kristiansand. Han har blant annet bodd i Stavanger, Los Angeles, Oslo og til slutt København – hvor han nå er bosatt. I sin tidligere jobb som fotograf fikk Øystein også reise verden rundt med skateboard- og snowboardmiljøet.

Etter at han kom til København ble fotoutstyret solgt, og byttet ut med motorsykkel. Nå jobber han med markedsføring hos Google, hvor han forvalter en portefølje på rundt 40 norske markedsføringsbyråer som bruker Google i markedsføringen sin.

Den stilige tatoveringen ble først omtalt i Kristiansand Avis.

Julius, Domkirka og tresjekte

Selv om Øystein ikke holder til i Kristiansand lengre, har han nå alltid med seg byen likevel. Motivet til den nye tatoveringen er satt opp slik man ser byen, om man seiler fra Flekkerøya og inn mot sentrum fra østsiden.

– Selvfølgelig er Julius på plass, med gule tenner. Oksøy er på venstresiden, og Grønningen fyr på høyresiden, med ei god gammeldags tresjekte i vannet. I byen har vi Fiskebrygga, med et rødt hus, Caledonien, Nupen-parken, et hvitt hus fra Posebyen, festninga, Domkirka. De fire fjelltoppene i bakgrunnen symboliserer Slettheia, Tinnheia, Baneheia og Gimlekollen.

Han liker særlig godt hvordan navlen hans ble en slags «bølge» som slår mot sjekta, noe som visstnok ble til ved en tilfeldighet.

[sc name=»Facebook-teaser» ]

unnamed Slik ser tatoveringen ut foreløpig, før himmel og vann har fått farge. Foto: Christine Kvanneid

Ikke helt ferdig

– Tatoveringen er ikke helt ferdig. Havet skal bli blått, med bølger. Vi graderer blåfargene innover for å få mer dybdefølelse. På himmelen skal det være en solnedgang, i røde, gule og oransje toner. Når det kommer på plass vil den se mer komplett ut.

I tillegg er tatoveringen omkranset av det Øystein kaller et par hissige måker. Blomstene er brukt for å fylle tatoveringen, og for å skape en ramme.

– Jeg og Christine (Kvanneid – kona, journ. anm.) kom opp med ideer om hvilke kristiansandsmotiver som hadde vært kule å ha der. I begynnelsen ønsket vi å putte på alt, som Den sorte dame, Kaptein Sabeltann og så videre.

Tatovøren hans, som også er fra Kristiansand, fant ut hvilke elementer som var viktigst å ha med, samt lar seg gjøre i en old school-tattoo. Det er nemlig viktig at det ikke blir for mange detaljer for at det skal se fint ut.

– Kristiansand er en by som nesten ingen har noe kjipt å si om. Jeg har faktisk aldri hørt noen snakke dritt om byen.

LES MER:

Vi har skrevet om Øystein tidligere – om da han og Christine giftet seg på Roskilde.

– Kjenner alle motivene selv

– Det er veldig gøy å jobbe med den tatoveringen. Jeg kjenner jo alle motivene selv, siden jeg vokste opp der, sier Sigbjørn Schanke, som jobber ved Miks Tattoo i København.

Sigbjørn har jobbet som tatovør i nesten syv år. Han profilerer seg blant annet via Instagram, hvor han kaller seg Siggy Starfish.

– Til vanlig jobber jeg mest med håndflatestørrelsetatoveringer, som er typisk for sjangeren old school. Men jeg er veldig glad i å lage større ting, og synes det er spennende å få jobbe med komposisjon på en større flate, forteller han.

Tilsammen har Øystein sittet i stolen i omtrent ti timer, for å få på plass motivet. Han estimerer selv at han har ytterligere noen timer igjen før den er ferdig.

– Det er helt jævlig. Linjene er det som gjør mest vondt. Hvor det er vondest å ta tatoveringer varierer fra person til person, men personlig har jeg alltid mest vondt der jeg ikke har muskler, altså der huden er inntil beinet, svarer Øystein.

LES MER:

_**Sjekk sørlendingers tatoveringer!**_

unnamed (2) Slik ser ryggen til Øystein ut. Tatoveringen nederst på ryggen står Morten Transeth for. Den er heller ikke ferdig. Foto: Christine Kvanneid

Har alltid vært stolt av Kristiansand

Tross smerten er kristiansanderen kjempefornøyd med den nye kroppsdekorasjonen. På spørsmål om hvorfor Kristiansand er en så bra by, at han vil ha den over hele fronten, svarer han følgende:

– Jeg har alltid vært stolt av komme fra Kristiansand. Selvfølgelig er alle stolte av hvor de kommer fra, uansett hvor det er. Likevel er Kristiansand en by som nesten ingen har noe kjipt å si om. Jeg har faktisk aldri hørt noen snakke dritt om byen.

Øystein beskriver hjembyen som en by av perfekt størrelse – ikke for stor, men samtidig ikke for liten. Samtidig ligger den sentralt med passe avstand til Stavanger, Oslo og Danmark.

– Generelt har de fleste gode minner eller vibber knyttet til stedet. Sørlandet har blitt et bilde på idyll for omtrent alle jeg møter, med trebåter, skjærgård, sol og varme, samt beliggenheten ved vannet.

– Uten at det skal fremstå som noe megakritisk, så følte jeg meg glodd på. Det var derfor gøy med tattoo, for da fikk folk noe annet å se på enn fregnene mine.

LES MER:

Hvilke tatoveringer fjerner Sørlendinger?

Tatovert nesten hele kroppen

Tatoveringer er ikke ukjent for Øystein, som over tiden har fått litt av en samling. Begge beina er dekorert under knærne, samt på kneskålene. Han har også motiver på armer, rygg, bryst, mage, hender og hals.

Den første fikk han like før han fylte 19 år, på tur til Barcelona. Motivet var en liten silhuett av en fyr med knytteneven i været, og teksten «Rage Against the Machine», som på daværende tidspunkt var Øysteins favorittband.

– Nå er den flettet litt inn i en rosemalingstatovering som en gammel dame i Søgne malte til meg. Interessen startet med den, så ble det en liten en til, og enda en, og en til. Slik fortsatte det.

LES MER:

_**Strandpraten: Hvorfor har du egentlig tatovering?**_

unnamed (1) På armen har Øystein også en kristiansands-tatovering, med skriften Christianssand. Foto: Christine Kvanneid

Komplekser for fregner

En annen grunn til at Øystein fikk øynene opp for tatoveringer, var komplekser han hadde for fregnene sine da han var liten.

– Uten at det skal fremstå som noe megakritisk, så følte jeg meg glodd på. Det var derfor gøy med tattoo, for da fikk folk noe annet å se på.

Etter å ha returnert en del ganger til de ulike tatovørene, har Øystein blitt godt kjent med dem. Det er hyggelig å sitte i stolen og «preike», som han selv sier. Med jobben han hadde som fotograf kunne han også bytte til seg motiver.

– Jeg har kanskje tatoveringer til rundt 100.000 kroner på kroppen, svarer Øystein.

På den ene armen har han enda en kristiansandstatovering med påskriften Christianssand, som over tid har fått selskap av mer blekk.

– Det har blitt flere med årene, men jeg har gått over til store tatoveringer nå. Det er noe med at det blir store sammenhengende motiver, fremfor at det blir seende ut som et lappeteppe.

LES MER:

Gammel, tatovert og med pipe i kjeften – sjekk saken vår fra Kristiansand Tattoo Convention.

Huskeliste ble familietatovering

En av de andre tatoveringene han vil trekke frem er ei huskeliste han har på armen. Den har blitt til en familietatovering, som også faren, Einar Kvanneid, og lillebroren hans, Isak Kvanneid, har.

– I et svakt øyeblikk kom min far til å si var ikke så fan av alle tatoveringene mine, men den huskelista kunne han gjerne tenkt seg selv. Jeg gjorde en liten notering på det, og tok turen innom Erik på Tattoo Nation, som var min faste tatovør på den tiden.

liste F.v.: Øysteins tatovering, Einar sin, og Isak sin huskeliste. Foto: Privat

Der forklarte han at han ønsket å gi tatoveringen i julegave til sin far. Øystein ville booke en time som han kunne betale på forhånd.

– Da sa Erik at hvis ikke pappa møtte opp, så kunne han heller ta seg fri tidligere, og dersom han kom var det så kult at han skulle få den gratis.

På julaften fikk faren et innrammet motiv i gave, med tid, dato og sted påskrevet. En stund senere mottok Øystein en MMS, med bilde av den ferske tatoveringen og teksten «Takk for julegaven».

- Les vårt bytryne-intervju med tatovør og tidligere skater Adrian Kjellevik!

– Jeg har generelt aldri fått negative kommentarer

Heldigvis for familien, som ifølge Øystein ikke er tatoverings-fans, kan fleste tatoveringene hans skjules under klærne. Uansett har han sjelden opplevd å få negativ respons på kroppskunsten.

– Jeg tror generelt jeg aldri har fått negative kommentarer om tatoveringene mine. I så fall er det så få tilbakemeldinger, at det negative forsvinner i det positive. Jeg har også alltid hatt en innstilling om at noen ikke vil ansette meg kun på grunn av dem, så er ikke det er sted for meg.

Selv om Kristiansand nå ligger nær hjertet, på flere måter, flytter sannsynligvis ikke Øystein tilbake med det første.

– Jeg og Christine bor nok her i København på ubestemt tid. Vi har det veldig fint her. Også er Kristiansand bare to timer unna med fly. Likevel snakker jeg alltid om at jeg skal tilbake en eller annen gang. Akkurat nå er det riktignok et stort «en eller annen gang», men det ligger i planene.

[sc name=»Relatert klikksak» ]

Publisert:
Oppdatert:

Helene (26): – Ikke viktig at en tatovering skal bety noe

Helene Victoria Gillberg Christensens tatovering tok over femten timer å lage.

Publisert: