16 nyttige Facebook-grupper for deg som bor i Stavanger og Sandnes

Man finner det aller meste på Facebook!

Publisert:
Mye kjekt å finne på Facebook!

Enten du er interessert i interiør-prosjekter, trenger skyss, vil adoptere katter eller klær - det finnes en gruppe for det på Facebook.

Følg Byas.no på Facebook!

Vi har samlet sammen noen grupper vi tror dere kan ha nytte av, hvor det finnes alt fra inspirasjon til fysisk hjelp.

Har du tips til andre grupper som burde ha vært med på listen, men som vi har glemt? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet!

Kjøp og salg

Har du noe du ikke trenger lenger, eller er du på jakt etter noe du ikke finner i butikken? Kanskje en kjøp- og salggruppe er tingen for deg.

Her finnes det et par varianter, men «Kjøp/Salg/Bytte/Gis bort i Rogaland», «Stavanger og omegn: Salg, Kjøp, Bytte, Gis bort:)» og «Kjøp og salg for oss som elsker interiør i Rogaland» er blant de med flest brukere.

Førstnevnte tar for seg alt fra brukte mobiltelefoner og dverghamster til klær og møbler, mens den sistnevnte begrenser seg noenlunde til interiør.

«Salg/kjøp av kvalitetsvarer.Interiør/klær+++ Stavanger/Sandnes/Jæren» er en tredje variant, hvor man kan kjøpe eller bytte til seg finere kvalitetsvarer og nye ting.

«Kjøp, salg og bytting av Skolebøker - Universitetet i Stavanger» er genial for deg som vil selge eller kjøpe brukte skolebøker til en billigere penge.

Dyr på avveie

Har du dyr kan nok gruppene «Dyr savnet og funnet i Rogaland» og «Dyr savnet og funnet Stavanger Omegn» være kjekke å være med i.

Her poster folk info og bilder av dyr som er savnet eller funnet, slik at dyrene forhåpentligvis kan komme tilbake til sine rette eiere.

Hvis det er slik at du kunne tenke deg å være fosterhjem for et dyr, kan du følge med på «Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren» og «Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren - Dyr til adopsjon».

Sist, men ikke minst: Finner du et pinnsvin som trenger hjelp, finner du råd om hva å gjøre i gruppa «Pinnsvinhjelpen i Rogaland» (ja, det finnes virkelig en Facebook-gruppe for alt).

Hjelp til alt mulig

Ja, «Hjelp til alt mulig Rogaland» er faktisk navnet på gruppen, og som navnet tilsier er det en gruppe hvor man kan be og tilby hjelp til alt mulig.

Alt fra enkelt håndverksarbeid og skyss til spørsmål om alt slags rare ting.

Stavanger før og nå

Gruppene «Stavanger før i tiå» og «Stavanger nå for tiå» kan være kjekke for deg som er fra eller bor i Stavanger.

I før i tiå-gruppen deles bilder og annet stoff som er 18 år eller eldre, mens det i nå for tiå-gruppa deles bilder og stoff fra i dag og senest 18 år tilbake i tid.

Ganske koselig.

Oversikt for loppemarked-elskere

«Loppemarkeder i Stavanger og omegn» er helt genial for deg som liker loppemarkeder, garasjesalg, antikkmesser og auksjoner - her samles nemlig alt som skjer på ett sted.

Kjempekjekt!

DIY-prosjekter

Gruppen «Interiør: DIY prosjekter» har ikke noen geografisk begrensning. Gruppen er ment som inspirasjon til alle som er glad i håndarbeid og kreative prosjekter. Her deles alt fra mindre til som hjemmelagde julegaver til større møbel- og husprosjekter.

I skrivende stund har gruppen over 30.000 medlemmer.

Det står at gruppen er lukket, men alle som sender en «request» får til slutt bli med.

Interiør-inspo

«For Oss Som Er Hekta På Interiør» har heller ingen geografisk avgrensning, og er åpen for alle som spør om få være med.

I likhet med DIY-gruppa over er denne ment som et forum hvor folk kan dele og hente inspirasjon, be om tips og hjelp til oppussingsprosjekter eller bare kikke inn i andres stuer for de som er litt nysgjerrige.

Du må tåle en del gjentakelser og spørsmål av typen «er det finest når blomstervasen står på høyre eller venstre side av skjenken?» - men tåler man dette, så kan det være at du trives her. Du kan eventuelt fjerne oppdateringer fra feeden, og heller oppsøke gruppen når du trenger litt inspirasjon.

Det står at den er lukket, men alle som vil får bli med.

Denne artikkelen er publisert tidligere på Byas.no, men er hentet fram igjen til glede for nye lesere.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Festivalen går av stabelen i september, men er nesten i pluss allerede

LES MER:

Studenter og andre nyinnflyttede risikerer å bli avvist i valglokalene til høsten

LES MER:

12 kjekke aktiviteter når det er fint vær ute

Publisert:

Slik lager du din egen scrunchie!

I år er fire deltakere fra Sør-Rogaland med i Symesterskapet på NRK. De har alle sine triks til hva du kan gjøre med gamle klær og tekstiler.

Oppdatert: