Livsstil

Slik finner brudgommen riktig antrekk

Som brudgom er det en del ting som må ordnes før den store dagen, blant annet antrekket. Hater du å shoppe? Frykt ikke, her får du tipsene du trenger!

Publisert:
  • Ida Søreng

Selv om mye av fokuset ligger på brudens kjole, er det vel så viktig at brudgommen ser bra ut. Her fra bryllupsmessen på Scandic Kristiansand Bystranda i januar. Foto: Martin Litwicki.

Under bryllupsmessen på Scandic Bystranda snappet vi opp noen tips til hva brudgommen bør tenke på når antrekket til den store dagen skal plukkes ut.

Ifølge Torfinn Skuland fra klesbutikken Sønnik må du først bestemme deg for om du skal kjøpe eller leie.

– Vi ser at mange kjøper dress, og legger til en brokadevest. Da slipper de å leie antrekk, og de får en dress de kan bruke senere. Med en brokadevest skiller de seg ut fra de andre gjestene.

– Er en slik vest et must?

– Det er litt det for at han skal skille seg og heve seg over de andre gjestene, forteller Torfinn.

Foto: Martin Litwicki Morten Abrahamsen (t.v.) og Morten Momkvist (t.h.) gikk modell på bryllupsmessen. Torfinn Skuland i midten. Foto: Martin Litwicki

Match brudekjolen

I forhold til trender har ikke brudgommen så mye å ta hensyn til, og mange kjører ofte safe til bryllupsdagen.

– Trender til menn går veldig sent, så vi ser at de fleste velger nøytrale farger på vestene. Og vil de kjøre farge råder vi dem til å velge en som matcher opp mot fargen på brudens kjole, sier han.

Er kjolen hvit kan grå være en fin farge til vesten, og er den ivory er det fint med ivory også på vesten.

– Slik binder man sammen brud og brudgom, sier Torfinn.

- LES OGSÅ: Dette må du tenke på når brudekjolen skal kjøpes

- LES OGSÅ: Gifteklare på bryllupsmesse: – Elegant, stort og klassisk

Mest slips

Mens bruden kan velge i et hav av tilbehør, er det begrenset hvor mye brudgommen kan gjøre. Men litt er det selvfølgelig å tenke på.

– Vi selger mye lakksko, som en liten knert på mannen. Det hever egentlig antrekket ganske godt opp, og tilfører det lille ekstra, forteller Torfinn.

– Hva med det som skal rundt halsen, slips eller sløyfe?

– Hos oss er det slips som råder, men trendmessig er nok sløyfe mest riktig.

– Jeg tror de økonomiske rammene styrer litt mer når det kommer til hatt og annet tilbehør. Ekstra tilbehør kan fort koste litt, sier han.

Foto: Martin Litwicki For å sprite opp dressen litt kan man velge farge på vesten og slipset. Torfinn anbefaler likevel at fargen skal komplimentere brudekjolen. Foto: Martin Litwicki

– Dama vil gjerne ha kontroll

Å skeie voldsomt ut på stilfronten når man skal gifte seg er kanskje ikke så lurt. Men selv om brudgommen er åpen for forslag, er det ikke alltid Torfinn får gjennomslag.

– Tør mennene å ta steget ut av komfortsonen?

– Det kommer veldig an på dama. Når mannen velger antrekk er ofte den vordende brud med. Dama vil gjerne ha kontroll, men jeg prøver å henvende meg til mannen og la han styre mer enn det bruden kanskje ønsker.

– De begynner tidlig, vet du, å bli kua, sier Torfinn og ler.

– Har du noen råd til de stakkarene som skal ut og handle?

– Vær ute i god tid, og tenk på hva du kan tenke seg. Ønsker du å være ekstra spesiell eller vil du være fin men likevel innenfor et vanlig antrekk?

– Er de flinke til å være tidlig ute?

– Noen er veldig tidlig ute fordi de har ei dame som pusher de ut, mens andre kommer inn uka før de skal gifte seg. Det er i seneste laget, men det går.

- LES OGSÅ: Sjekk ut bildeserie fra bryllupsmessen her!

- LES OGSÅ: Disse filmene bør du glede deg til i vår

- LES OGSÅ: Jonas Alaska: – Gleder meg til å skate

Publisert:

Dette må du tenke på når brudekjolen skal kjøpes

Har bryllupsplanleggingen vært mer styr enn gøy? Frykt ikke, her får du tips til hva du må tenke på når du skal kjøpe brudekjolen.

Oppdatert: