Spis for 100 satte ny rekord for åttende år på rad

Passerte 80.000-grensa for første gang. Totalt ble 80.869 retter solgt i løpet av sju hektiske dager.

Oppdatert:
Over 5000 burgere ble servert på Hos Naboen. Foto: Sondre Steen Holvik

Konseptet har slått rekorder hvert år siden oppstarten i 2010. Fjorårets rekord på 71.848 ble dermed slått med over 9000 retter.

Markedsansvarlig Morten Johansen opplyser til KRSby at de tre mest besøkte restaurantene serverte over 5000 retter hver. De tre er Slakter Sørensen, Mother India og Hos Naboen.

– Går mann av huse

Det har vært travle dager på kjøkkenet til Hos Naboen. Foto: Sondre Steen Holvik.

– Kristiansandere går mann av huse for å oppleve matglede og byens spisesteder, mange finner seg en ny favorittrestaurant og et nytt stamsted denne uka, skriver Johansen i pressemeldingen.

Neste år skal «Spis for 100» arrangeres 5.-11. februar.

- LES OGSÅ:

LES MER:

Derfor deltar ikke Egon i Spis for 100

- LES OGSÅ:

LES MER:

– Et skikkelig godt initiativ

- LES OGSÅ:

LES MER:

Menyen er klar: – Håper å slå rekorden

– Flere dager med kø utenfor restauranten

Leiv Rune Sangesland, daglig leder ved Hos Naboen, forteller om en vannvittig travel uke for ham og hans ansatte.

– Det har gått over all forventning, og totalt endte vi opp med 5052 serverte «Spis for 100»-retter. Vi hadde et mål om å tangere rekorden vår på 4050, og etter at vi klarte det så fortsatte det bare. Jeg har tatt utskrift av tallet fra regnskapsprogrammet, i tilfelle noen vil ha bevis, sier han til KRSby.

Medregnet andre retter har de servert rundt 5200 retter totalt på én uke.

– Det er en kvalitetsburger som du blir mett av, og det tror jeg folk har lagt merke til. Kokkene skal ha all ære, for det har vært monotont arbeid for dem. Vår travleste dag var på fredag, og nå tror jeg at det begynner å nærme seg en grense for hvor mange vi fysisk klarer å servere i restauranten. Vi har muligens plass til 300 serveringer til, men da tror jeg det er helt fullt, sier Sangesland.

Slakter Sørensen serverte over 5000 «Spis for 100»-retter. Foto: Kristian Hole

Slakter Sørensen åpnet i sine lokaler i Markens i mars i fjor, og var dermed ikke med på forrige års «Spis for 100». Over 5000 serverte retter viser at de virkelig har slått an.

– Siden det er første året restauranten er med siden den flyttet så var det vanskelig å ha en målsetning på hvor mange retter vi ville servere. Det har vært flere dager med kø utenfor restauranten. De første dagene var det rolig, men så tok det seg kraftig opp, og siden vi ikke har reservering av bord har det vært en kjemperullering av bordene, sier daglig leder Roger Sande i Mat & Uteliv.

Folket likte La Famiglia best

Gjennom Spis for 100-uka åpnet KRSby avstemning, hvor leserne kunne stemme fram sin favoritt.

Totalt ble det registrert 9311 stemmer.

La Famiglia ledet klart gjennom hele uka, men ble på tampen nesten tatt igjen av den indiske restauranten Village Tandori Kristiansand. Mother India, Hos Naboen og Slakter Sørensen fulgte på de neste plassene.

Nettbaserte avstemninger bør dog tas med en aldri så liten klype salt. Noen restauranter promoterer selv avstemningen, mens andre har mindre fokus på konkurransen. Nettavstemninger kan dessuten manipuleres.

KRSby kommer tilbake med mer.

Publisert:
Oppdatert:

9000 har stemt på sin Spis for 100-favoritt. Har du?

Over 9000 stemte på sin «Spis for 100»-favoritt. Avstemningen er nå avsluttet. Vinneren presenteres mandag.

Oppdatert: