Livsstil

Slik får du fin og fyldig bart!

Fire råd for deg som ønsker max mustasj!

Publisert:
  • AV: Trdby/Krsby/Byas

FORBILDET: Tom Selleck har barten alle vil ha. FOTO: Scanpix

LES MER:

Det er Movember igjen !

Hvis du var lei av hipsterskjegget, har du en fin unnskyldning til å rake kjakene denne måneden - og det hele for en god sak. Hele formålet med Movember-aksjonen er nemlig å sette fokus på prostata- og testikkelkreft, de hyppigste kreftformene blant menn.

Følg Byas.no på Facebook!

Ikke er velsignet med barte-gener som Tom Selleck fra naturens side? Da finnes det råd. Her er noen tips for å piffe og puffe opp barten:

1. Rengjør skikkelig

Ja, det er ikke bare vanlig hår som bør vaskes. Også bartehår trenger litt rengjøring, og skal du ha en fin bart må du ikke bruke oppvaskmiddel.

Det finnes faktisk egne shampoer til dette formålet, men hvis du planlegger å fjerne barten når Movember er omme, duger nok vanlig hårshampo helt fint.

2. Gre den

Skal du temme barten, er det viktig å ha kammen klar. En rotete bart ser fort litt hobo ut, i alle fall når du skal spare den ut. Her finnes det også egne bartekammer, men en ordinær hårkam funker bra også.

LES MER:

Movember-quiz: Klarer du gjette hvem disse 21 bartene tilhører ?

3. Bruk bartevoks

Slitte og sprikende hårtupper har aldri sett bra ut. Og i alle fall ikke midt i ansiktet.

En god bartevoks hjelper til med å samle hårene - noe som gjør at overleppeveksten både ser sunnere og bedre ut. Det tilfører også pleie og fuktighet. Her finnes det bartevokser i mange forskjellige prisklasser.

4. Tør å ta den ut!

I år er det fritt fram for alle barter. Ifølge ekspertisen på Brødrene Fevangs barberstue er det ikke én type trendbart i år.

LES MER:

– Hos oss ser du alt fra "konebankeren" (!) til "penselen" (!!). Men utgangspunktet for tøff bartedesign er uansett god skjeggvekst, har barberer Kjetil Fevang sagt til Byas.no .

– Kjipt for de med tynn behåring?

– Ja, men det er innsatsen som teller. Uansett om du har bartvekst som meg, som bare er hissig dun, eller om du er rene tømmerhoggeren, er det bare å kjøre på.

Er ansiktshårene så lyse at nesten ingen ser barten? Da kan du jukse litt og farge barten. (Men har du sensitiv hud er ikke dette kanskje det smarteste.)

Om prostata- og testikkelkreft

- Prostatakreft er den desidert største kreftformen i Norge med nesten 5000 nye tilfeller i året.

- Dersom man har mange i familien som har hatt prostatakreft bør man være ekstra oppmerksom.

- Testikkelkreft er vanligste kreftformen hos menn mellom 15 og 49 år. Forekomsten av testikkelkreft er økende.

- Testikkelkreft har ofte få symptomer. Tyngdefornemmelse og endring i størrelsen på testikkelen kan være eneste symptom.

Kilde: Kreftforeningen

Publisert:
  1. Helse

Vekk med hipsterskjegget. Nå kommer Movember!

Uansett om du er en en skikkelig tømmerhogger, eller om du bare har hissig dun. Nå skal det gros bart igjen!

Publisert:
  • Lena Rustan Fidjestad