– Det er så mye press på hvordan det ytre skal se ut, at det indre faller litt i grus

Joachim Steinbru (24) kaster klærne i protest mot kroppshysteriet.

Publisert:
Joachim Steinbru pleier vanligvis å stå bak kamera, men på bloggen sin kaster han skjorta for å fronte mer fokus på mental helse, og mindre på utseende.

«Etter jeg begynte å akseptere meg selv så endret alt seg. Jeg ble trygg, selvsikker og fikk et helt annet sosialt liv.»

Dette skriver fotografen Joachim Steinbru i et innlegg på bloggen sin. Fotograf Joachim Steinbru er lei maset om Sommerkroppen 2018.

24-åringen, som er mest vant med å være på den andre siden av kameraet, kaster klærne og viser seg usjenert fram i innlegget om kroppspress.

Godt nok

– Det er så mye press på hvordan det ytre skal se ut, at det indre faller litt i grus, sier fotografen til Byas.

Steinbru legger ikke skjul på at han ble mobbet på barne- og ungdomsskolen. Men, han bestemte seg for at videregående skulle bli en milepæl.

– Jeg ville se meg i speilet og tenke at det var godt nok. Det var ikke bare å knipse med fingrene, det tok tid. Men i dag er jeg superfornøyd med de tingene jeg gjør, sier Steinbru.

Det er en overhengende greie å opprettholde sommerkroppen. Det kan fort bikke over til å være skadelig

24-åringen har allerede jobbet som fotograf i flere år, og driver et modellbyrå uten strenge utseendekrav.

Gjennom modellbyrået møter han flere, både kvinner og menn, som tenker mye på den såkalte «Sommerkroppen2018», forkortet til «SK18».

– Det er en overhengende greie å opprettholde sommerkroppen. Det kan fort bikke over til å være skadelig, tror Steinbru.

Mer synlig press for kvinner

Et stort antall kvinner har uttalt seg om kroppspress, slankepress, treningspress og så videre. Menn har derimot holdt seg litt mer i skyggen.

Steinbru mener det er mye press på herresiden også, men at det er enda mer synlig for damer.

– Damer deler ofte mer kroppslige bilder i sosiale medier. De er gjerne av typen «se-så-fin-jeg-er-i-denne-kjolen», og kan skape et utilsiktet press, sier Steinbru.

I kontakt med modeller opplever han også at kvinner får beundring av venninner når de begynner som modell, mens menn i større grad blir ledd av.

– Men hvorfor snakk om sommerkropp, når det bare så vidt er jul?

– Det viktigste i julen er å kose seg og ha det kjekt. Det gjør ingenting om du tar den ekstra sjokoladen. Selvsagt er det viktig å holde fokus på kosthold og trening resten av året, men det bør ikke få styre hvem du er, sier Steinbru.

Publisert:

– Det er så mye press på hvordan det ytre skal se ut, at det indre faller litt i grus

Joachim Steinbru (24) kaster klærne i protest mot kroppshysteriet.

Publisert: