Hun er Sørlandets mest inspirerende Instagrammer

Maren Baxter (30) fra Flekkefjord ble kåret til Sørlandets mest inspirerende Instagrammer, under Abito Trendaften torsdag.

Oppdatert:
Det var Maren Baxter fra Flekkefjord som vant den gjeve Instagram-prisen under Abitos Trendaften i Kristiansand.

– Dette er helt fantastisk! Jeg hadde lagt fra meg sjansen for å vinne, så det er ekstra gøy at jeg faktisk vant, sier en smilende Maren Baxter.

For andre gang ble Sørlandets mest inspirerende Instagramkonto kåret under Abitos Trendaften, et arrangement i regi av Fædrelandsvennen.

Ti håpefulle finalister tok turen til Q42 i Kristiansand torsdag kveld for å kjempe om årets prestisjefylte tittel.

Inspirerer over 160.000 følgere

Maren Baxter har tidligere fått tildelt prestisjefylte interiørtitler, som «årets borddekker 2018» og prisen «årets vakreste hjem» for to år siden. Torsdag stakk hun av med tittelen som Sørlandets mest inspirerende Instagrammer.

Torsdagens kåring gir Maren Baxter motivasjon til å fortsette å inspirere på Instagram. – Å vinne betyr utrolig mye, jeg jobber så utrolig hardt for dette, sier hun.

30-åringen fra Flekkefjord har inspirert sine 161.000 følgere på Instagram de siste fem årene med sprakende farger i burgunder, oransje og varme toner. Hun forteller videre at hun alltid har vært lidenskapelig opptatt av å skape og være kreativ.

Etter at Baxter fikk påvist den nevrologiske sykdommen ME (myalgisk encefalomyelitt/encefalopati) for noen år tilbake, var interiør-hobbyen det eneste som inspirerte livsgnisten i henne.

I dag har sørlandsjenta gjort lidenskapen om til levebrød og understreker at torsdagens kåring gir henne større motivasjon til å fortsette å inspirere flere tusen på Instagram.

– Etter at jeg møtte veggen, måtte jeg begynne helt på nytt. Da fant jeg ut at jeg ønsket kun å ta meg tid til det jeg likte mest. Med hobbyen min kobler helt av og får gjøre noe positivt. Og det har hjulpet meg hit i dag. Jeg elsker å inspirere, forteller hun åpenhjertig.

Ti finalister fra Sørlandet har de siste ukene kjempet om tittelen som regionens mest inspirerende Instagrammer.

Juryen beskriver Baxter som en inspirerende Instagrammer med perfeksjon i bildene og benytter spenstig fargevalg:

– «Spennende og spenstig i fargevalg og en «handy woman». Byr mye på seg selv og god på holde jevnt trøkk av inspirasjon. Hun gir masse av seg selv, bruker det hun har, og er aktiv på Instagram. Det ligger en perfeksjon i bildene hun deler. Hun byr på seg selv på en unik måte».

Juryen beskriver årets vinner som en Instagrammer med jevnt trøkk av inspirasjon og spennende fargevalg.

Årets jury bestod av interiørdesigner Richard Ribe, interiørkonsuelt Hilde Cecilie Eggen, redaktør i Abito Line Raaen Osmundsen, interiørentusiast Hanne Rom Havaas. I tillegg til Instagram-influenser Renate Larsen Lortentzen, som selv vant tittelen for ett år siden.

Ifølge Lorentzen var begrunnelsen av årets vinner enkel:

– Hun kjører en personlig stil fullt ut og har en annerledes stil som skiller seg ut fra de fleste norske hjem. I tillegg til å holde inspirasjonen ved like for hver gang hun publiserer, noe vi vet hun jobber veldig hardt for, forklarer hun til KRSby.

Konferansierene for kvelden var Line Raaen Osmundsen i Abito og Jim Rune Bjorvand fra Fædrelandsvennen.

Vil male stua for femte gang etter Trendaften

I tillegg til kåringen av Sørlandets mest inspirerende Instagrammer, sto også interiørinspirasjon- og tips på programmet. Noe som falt i god smak hos interiørentusiastene fra Lyngdal, Ellen Foss og Silje Lande.

Ellen Foss og Silje Lande tok turen helt fra Lyngdal for å få med seg Trendaften i Kristiansand, for første gang.

– Jeg fikk veldig lyst til å male stua mi etter å ha fått så mye inspirasjon. Skal jeg male stua igjen blir det faktisk femte gangen på to år jeg gjør det, ler Ellen Foss og ser på venninnen.

– Siden jeg skal bygge nytt hus nå, er jeg ute etter mye inspirasjon å hente fra kvelden, sier Silje Lande.

Venninnene forteller at de er svært opptatt av nordisk interiør, og følger Maren Baxter på Instagram for å hente inspirasjon til hjemmet.

Flere tok turen for å la seg inspirere under Abitos Trendaften i Q42 torsdag kveld.

– Interiør skaper mye hygge til hjemmet, spesielt de ulike årstidene hvor du kan dekorere med friske blomster på våren og sette fram masse lys på høsten. Maren Baxter gir den hygge-følelsen, forklarer Lande.

– Og hun er spesielt god på bordekorasjoner. Skal jeg ha et selskap går jeg inn på Marens Instagram for å hente inspirasjon, avslutter Foss smilende.

Publisert:
Oppdatert:

FITINK åpner butikk på Nytorget

FITINK åpner butikk og utvider driften fra sko og klær til grillz, interiør og skateboards.

Publisert: