Sara (34) åpner den første helt økologiske hudpleiesalongen i Stavanger

I juni vil Stavanger få en ny hudpleie- og velvære salong. Det som skiller den fra andre er at den er økologisk.

Publisert:
Sara Lange gleder seg til å åpne den nye forretningen sin.

– Vi har blitt flinkere på å tenke grønt. Folk tenker på hvordan de kan kjøre mindre bil, mange vil redusere forbruket sitt og ønsker rett og slett å være grønnere. Det er også viktig å tenke på hvordan man tar vare på huden sin og miljøet rundt oss gjennom hvilke type produkter man velger å smøre på huden sin, sier Sara Lange.

Ren Kos blir den første fullstendig økologiske hudpleiesalongen i Stavanger. Alt fra hudpleieprodukter til håndklær skal være økologiske, forteller Lange.

Økt fokus på miljøgifter

Det finnes flere titalls hudpleiesalonger i Stavanger, likevel tror Lange at det er marked for en til. Gründeren mener at den økende miljøbevisstheten blant folk vil prege velværebransjen fremover.

Gjennom miljøorganisasjoner og i media er det blitt økt oppmerksomhet om at kosmetikkbransjen kan skade miljøet.

Kremer, peelingprodukter og sjampo inneholder ofte miljøskadelige stoffer og mikroplast. Når vi skyller av oss slike produkter, havner miljøgifter og mikroplast i avløpsvannet før de flyter videre ut i elver og blir ført ut til havet.

LES OGSÅ:

LES MER:

Vil du gjøre en miljø-forskjell? Her får du svar på hva du bør gjøre!

Mye arbeid har blitt gjort for å skape Ren Kos.

Grønn hudpleie i vekst

– Jeg tror folk her i Stavanger vil ha interesse av velværeprodukter og hudbehandlinger som er rene og økologiske. Jeg tror det er et voksende marked innen naturlig og økologisk hudpleie, og at flere vil begynne med dette her i byen.

Hos Ren Kos vil Sara Lange tilby ulike typer massasje, hudpleie og voksing. Hun har ingen ansatte og gjør dermed alt arbeidet selv, og planen har vært å starte i det små.

– Det er mye arbeid å lage en forretning fra bunnen av, men jeg er glad for at jeg tør å satse på dette, sier Lange.

Være til stede

Sara Lange er svensk og møtte på flere nye ting da hun flyttet til Norge. Ordet «kos» var nytt for henne, og hun liker betydningen det har for nordmenn.

– Alle nordmenn vet hva å kose seg er. Det å ha en avslappet holdning og nyte hva du gjør. Nordmenn trives med å kose seg. Det er hva jeg tilbyr her. Da ble det navnet Ren Kos, sier Lange.

LES OGSÅ:

LES MER:

Dette må du vite før du tar vippeextensions

Sara Lange ønsker at folk skal kose seg når de tar turen innom Ren Kos.

34-åringen har vært aktiv i bransjen siden 2010. Hun bor i dag i Stavanger med mann og to barn.

Ideen om Ren Kos fikk hun for ni måneder siden og har siden arbeidet for å realisere salongen.

– Den har nesten blitt som mitt tredje barn. Jeg har jobbet hardt og lenge for å få til dette. Drømmen er å utvide virksomheten etterhvert, sier Lange.

Publisert:

Line trodde hun var grønn: Vet du hva genseren eller buksa di inneholder?

Men måten klærne lages på er også viktig!

Oppdatert: