Christine (25) giftet seg i en skog i Portugal, har dykket med hai og krysset en elv med krokodiller

Christine Hopland har vært i snart 40 land. Nå studerer hun i Barcelona.

Publisert:
  • Damares Stenbakk, Krsby.no
Christine Hopland har vært innom snart 40 land, men bucketlisten er langt fra å være fullført.

Etter en sommer på språkskole i USA, merket Christine Hopland (25) allerede som 15-åring at hun ville leve i kofferten og se verden med egne øyne – og siden har hun besøkt nærmere 40 ulike land, fra Sør-Afrika til Vietnam.

– Jeg trives veldig godt med å oppdage nye kulturer, steder og møte nye mennesker. Og jeg er en litt rastløs person, jeg føler meg fort fanget når jeg er hjemme, forteller den eventyrlystne jenta.

Hun har flere land hun ønsker å krysse av på bucketlisten. Den nyeste destinasjonen er allerede i boks.

– Nylig gikk turen til Marrakech, en by jeg har hatt lyst til å oppleve lenge.

Følg Byas.no på Facebook!

If you can't travel to Hawaii - then let Hawaii come to you. #Aloha #Mahalo

Svømte med haier

– Hva er det kuleste du har gjort på reisefot?

– Jeg giftet meg i en skog i Portugal, det er nok det gøyeste og kuleste jeg har gjort på reise.

I en skog i Portugal fikk Christine sin Sindre – nå har de vært gift i to år.

Jeg så en krokodille, og har valgt å klassifisere dette som en nær-døden-opplevelse.

– Og jeg reiste jorda rundt da jeg var 19 sammen med min bestevenninne. Da vi var i Australia fikk vi dykket i Great Barrier Reef. Jeg er livredd for hai, så det var et stort personlig steg. Jeg bader såvidt i Spania, sier hun.

#Marrakech was showing off last night. 👌🏻

– Dine topp fire destinasjoner?

#1. Portugal: – Lisboa er en av mine favorittbyer. Algarvekysten har noen av de fineste strendene jeg har sett i Europa, men er ødelagt av turisme, så ta en dagstur til Lisboa og opplev det autentiske Portugal!

Tips: Besøk byene Sintra, Cascais, Azenhas Do Mar og Ericeira, som er en liten kjøretur fra Lisboa. Og en indisk-inspirert bar/restaurant som heter Lost In, med utsikt over byen.

Lisboa er en av Christines favorittbyer – hun anbefaler å besøke byene utenfor hovedstaden, for å oppleve autentiske Portugal.

#2. Sri Lanka: – I og med at det ikke er mange år siden Sri Lanka var preget av borgerkrig, er det ennå mulig å oppdage landet uten å være omringet av andre turister. Det er et land man bør oppleve «før det er for sent», som de så fint sier.

Tips: Unawatuna har fantastiske strender og hyggelige mennesker, ifølge Hopland. Og man bør bestige Adams Peak, et hellig sted for religiøse i Asia, som er på høyde med Galdhøpiggen.

– Vi kom oss opp og ned Adam’s Peak, og det skal sies at her var jeg så sliten at jeg faktisk ikke klarte å hoppe høyere.

#3. Mexico: – Mexico er fantastisk! Kulturen, maten, historien, menneskene. Skal du hit ville jeg prioriter å reist til Chiapas – her finner du fossefall og Mayaruiner, grønne skoger og flotte fjell.

Tips: Fra Chiapas kan du reise over grensen til Guatemala ved å krysse en elv kalt Usumacinta. – Hvis du har et adrenalinbehov, byr denne elven på noen uventede spenningsmomenter. Jeg så en krokodille, og har valgt å klassifisere dette som en nær-døden-opplevelse. Kan fremdeles anbefales, sier hun.

Fossefall i Chiapas, Mexico.

#4. Malaysia: – Landet er helt unikt. Dra til Perhentian, Langkawi og Penang, og spis gatemat!

Tips: Reiser du til Penang, bør man sørge for å være der under Thaipusam-festivalen. Hopland kan bekrefte det vil være en vill opplevelse.

Got coffee on wheels this morning.
– Dette bildet går ut i solidaritet til alle andre som sliter med å få til et grasiøst hopp – you are not alone, sier hun.

Husk myggspray!

– Og dine beste tips til eventyrlystne sjeler?

Spis der de lokale spiser – bortsett fra i Kina, kanskje, der fikk jeg servert innvoller uten å forstå hva jeg hadde bestilt.

  • Husk myggspray – jeg aldri vært så opptygd som da jeg var i Asia, man får seriøst arr av slikt.
  • Å være spontan er gøy – men planlegging er fryktelig mye billigere.
Cruising the streets of Bali!
  • Vær forberedt på at ting tar lengre tid enn man tror – jeg er veldig utålmodig, og det har vært heller vanskelig for meg å akseptere det faktum at tid faktisk bare er helt relativt for ganske mange mennesker.
  • Skal man til steder som for eksempel India, les deg godt opp på landet før du reiser – jeg fikk mitt livs kultursjokk der og kjenner mest sannsynlig ikke på noe stort behov for å dra tilbake dit med det første.

Lever i øyeblikket

I dag bor hun i Barcelona og tar en mastergrad i internasjonale relasjoner. Valget falt enkelt på den spanske storbyen.

Beautiful friend, beautiful park. 👏🏼

– Det var viktig for meg med en god skole og en internasjonal by hvor det var muligheter for å få jobb etter studiene. Varmere klima var selvsagt også en faktor som satt høyt på lista til denne sørlandspiga, sier 25-åringen.

Jeg ønsker virkelig å leve et liv hvor jeg er takknemlig, nyte hver dag så godt jeg kan og ikke blir slukt opp av hverdagen.

Hopland har planer om å være bosatt i Barcelona en stund til – og nyte hver dag så godt hun kan. Karriere kommer på andreplass.

Not too shabby.

– Jeg ønsker virkelig å leve et liv hvor jeg er takknemlig, nyte hver dag så godt jeg kan og ikke blir slukt opp av hverdagen. Det er så viktig å trives med den man er og det man har, jeg er heldig at jeg har en tro som gir meg både mening og bekreftelse.

– Karrieremessig har jeg selvfølgelig ambisjoner og mål som jeg jobber hardt for å nå, men det kommer på andreplass.

Publisert:

Christine (25) har vært i over 36 land – nå studerer hun i Barcelona!

Hun giftet seg i en skog i Portugal, har dykket i Great Barrier Reef og krysset en elv med krokodiller. Vi har tatt en prat med Christine Hopland, en ekte sørlending i utlendighet.

Publisert: