Fra modell i New York til yogainstruktør i Kristiansand

Hun er utdannet ingeniør og yogainstruktør, og levde et hektisk liv som modell i New York. Nå har Ingrid flyttet hjem, og over nyttår åpner hun yogastudio i Kristiansand.

Publisert:
Ingrid Moe droppet karrieren som modell i New York, for å flytte hjem og åpne yogastudio i Kristiansand. Foto: Silje Foss Langeland

Da Ingrid Moe var 15 ble hun oppdaget som modell. Det skjedde mens hun stod og solgte grønnsaker på Torvet i Kristiansand.

Siden den gang har vågsbygdjenta rukket å ta en bachelor som ingeniør i Oslo og bodd i Barcelona, Paris, Australia og New York.

LES MER:

Les om det nyåpnede yogastudioet, Emijoly!

– Først var modelljobben bare noe jeg gjorde ved siden av studiene, men da jeg utvekslet til Barcelona og Australia, fant jeg ut at det var mer lukrativt å jobbe som modell i utlandet. Til slutt endte jeg opp i New York etter studiene, og der ble jeg i tre år som modell, forteller hun.

Ingrid ble oppdaget som 15-åring, da hun solgte grønnsaker på Torvet i Kristiansand. Ingrid ble oppdaget som 15-åring, da hun solgte grønnsaker på Torvet i Kristiansand. Foto: Silje Foss Langeland

Yoga som livsstil

I Dronningensgate 52 står et tilsynelatende beskjedent bygg. Der inne er arbeiderne derimot i full gang med å forvandle en sliten bygård om til et stort yogastudio, som har fått navnet Spiregården.

Etter New York flyttet nemlig Ingrid hjem igjen, kjøpte en bygård og begynte arbeidet med å skape et yogastudio.

– Å jobbe som modell i New York var en utrolig gøy tid, og jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk gjøre det. Men samtidig visste jeg hele tiden at jobben som modell var midlertidig, det var ikke noe jeg kunne identifisere meg med. Det ble en slags overfladisk lykkefølelse, sier hun.

– Jeg ville gjøre noe annet, men dessverre var heller ikke ingeniøryrket det jeg ville jobbe med.

LES MER:

Tone Berglihn lever et liv som veganer.

Ingrid Moe jobbet som modell i New York i tre år. Her fra en kampanje i sommer for Benetton. Ingrid Moe jobbet som modell i New York i tre år. Her fra en kampanje i sommer for Benetton.

Hun forklarer at yoga hadde vært en del av livet hennes i lang tid allerede, og det tok ikke lang tid før det ble mer som en livsstil enn en hobby.

– Spesielt i New York, som er en såpass hektisk plass, merket jeg behovet for å praktisere yoga. Gjennom det fant jeg gleden i andre ting, sier hun.

New York, Nicaragua, Kristiansand

Tilbake i yogastudioet i Kristiansand er allerede to yogasaler ferdige, og både matter, tepper og puter er på plass. I kjelleren står dusjer og badstue klart, og bakgården skal brukes til å dyrke grønnsaker. Rett over nyttår åpner Spiregården dørene.

Ingrid planlegger også å starte juicebar som skal stå ferdig til sommeren, og selv skal hun bo i en av tre leiligheter som bygges i bygården.

– Egentlig hadde jeg en helt annen plan etter New York. Jeg skulle flytte til Nicaragua med min daværende kjæreste, men så endte det ikke slik. Jeg fant ut at jeg ville tilbake til Kristiansand og til venner og familie, sier hun.

– Jeg vil at yogastudioet skal være et senter for velvære og samhold. Man skal ikke føle at man bare må komme og gå. Man skal hente både næring og hvile her.

– Hva betyr Yoga for deg?

– Det betyr veldig mye for meg. Jeg ser ting annerledes og har mer dybde i hverdagen på grunn av det. Jeg er mer positiv og mer bevisst, og medmenneskelig. Jeg lever her og nå, sier Ingrid.

– Etter en yogatime får man en helt annen ro, og i tillegg er det bra trening som er snill mot kroppen. Det mentale aspektet ved yoga er vel så viktig som det fysiske.

Ingrid håper Spiregården vil være et sted for velvære og samhold. Foto: Silje Foss Langeland Ingrid forklarer at alle er velkomne til yogastudioet, uavhengig av alder eller erfaring. Foto: Silje Foss Langeland

Jobber med lidenskapen sin

Til tross for at Ingrid nå skal satse alt på det nye yogastudioet, jobber hun fortsatt som modell ved siden av, for å finansiere prosjektet.

Planen er ikke at Spiregården skal gjøre henne rik, men det er derimot noe hun virkelig brenner for, i motsetning til modelljobben.

LES MER:

Ikke gira på Yoga? Kanskje CrossFit er noe for deg!

– Jeg leser en del om hvordan man skal starte et foretak, og da står det alltid at man ikke bør starte opp noe innenfor sin egen lidenskap, og at man ikke bør legge hele sjelen i det. Folk liker ikke det samme som du gjør. Men jeg tenker at man heller faktisk må brenne for det man gjør, for å videreføre den energien til andre, sier hun.

– Men tror du det er marked for enda et yogastudio i byen?

– Yoga blir bare mer og mer populært i vesten, og jeg tror absolutt det er et marked her. Men samtidig er det viktig å tilby noe annet enn alle andre. Det er jo allerede fem rene yogastudioer i Kristiansand, men alle har ulike innfallsvinkler.

Hanne Kristin og Ingrid skal drive Spiregården sammen. Hanne Kristin og Ingrid skal drive Spiregården sammen.

– Kan ikke slutte

Det å tilby noe nytt er noe Ingrid og med-grunnlegger, Hanne Kristin Lervåg Nilsen, er opptatt av.

I tillegg til juicebar, badstue og bakgård, planlegger de to å invitere til matlagingskurs på kjøkkenet i lokalet. Hanne Kristin er også den eneste i Kristiansand som underviser innen retningen Kundalini-yoga.

– Du har gått ingeniørstudiet, jobbet som modell i New York og reist verden rundt. Føler du at du endelig har funnet det du egentlig vil gjøre, i yoga?

– Jeg har nok på mange måter det, men jeg er en type som alltid vil utfordre meg selv, og se hvordan det går. Samtidig føles dette veldig riktig, og jeg kommer uansett aldri til å slutte med yoga. Det gir meg så mye at jeg bare ikke kan slutte.

Publisert:

Ingrid (30) og Kristin (28) åpner vegansk kafé

Kristiansandsjentene åpner byens første veganske kafé.

Publisert: