I høst satser treningssentrene på crossfit, trampoline og ski

Høres barre og off-piste kjent ut?

Oppdatert:
Daglig leder Bente Vatneli ved Sats Elixia. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Hver sesong er det noe nytt på byens treningssentre. Vi tok en prat med noen av dem om hva de har å by på denne høsten.

Sats Elixia

– Vi satser på noe nytt som heter off-piste. Dette er en gruppetime innendørs som forbereder deg på å kjøre ski utenfor løypa om vinteren. Her blir det mye trening av kjernemuskulatur, ben og intervalltrening, sier daglig leder Bente Vatneli.

Hun sier at folk blir stadig mer kunnskapsrike og vet hva de vil ha når de først skal trene.

– Mange er flinke til å variere, og folk trener alt fra enkle og tøffe økter til mykere yoga. Nå har vi også Yoga for Athletes, som er et godt alternativ for dem som driver med en form for idrett i tillegg. Polefitness er noe som har eksplodert, der har vi fulle hus på hvert kurs vi har, sier Bente.

LES MER:

Skal man løpe før eller etter styrketreningen?

Kenneth Olsen ved Fresh Fitness i Kristiansand. Foto: Tore André Baardsen Kenneth Olsen ved Fresh Fitness i Kristiansand. Foto: Tore André Baardsen

Fresh Fitness:

– Styrketrening ved hjelp av egen kroppsvekt, crossfit og god gammeldags sirkeltrening er de største trendene. Vi satser vesentlig mer på gruppetimer og personlige trenere enn vi har gjort tidligere, sier regionsjef Kenneth Olsen i Fresh Fitness.

En trend han har lagt merke til er at stadig flere benytter seg av treningsteknologi.

– Bærbar treningsteknologi er en voksende trend, med sportsklokker og aktivitetsarmbånd, som benyttes av flere og flere medlemmer både før, under og etter trening, sier han.

LES MER:

Bør du droppe treningen når du er forkjølet?

UiA-student Kristoffer Hammerø og personlig trener Kristian Jøranson. Foto: Kristian Hole UiA-student Kristoffer Hammerø og personlig trener Kristian Jøranson. Foto: Kristian Hole

Spicheren:

– Vi har hatt en ombygging på senteret som har gjort det mulig for oss å etablere et treningsrom med mer fokus på frivekter, trening med stang og egen kroppsvekt. Dette kaller vi Spicheren Challenge, og vi merker at dette er en populær treningsform. Utvidelsen har også gitt oss et større areal for funksjonell trening, som stretching, trening med slynger og kettlebells. I saltimene har vi utvidet dansetilbudet, og fått inn barre-stenger som vanligvis brukes til ballett. Vi kaller det Barre-timer, og det kombinerer styrke, bevegelighet og smidighet, sier Jahn Olav Marum, leder av Spicheren treningssenter.

De har også inngått et samarbeid med et crossfit-senter.

– Vi har inngått et samarbeid med Crossfit46, som gir mulighet for et kombimedlemsskap som gir tilgang til begge sentrene. De som ønsker det kan dermed få det mest komplette treningstilbud i byen. Vi har blant annet fasiliteter som svømmebasseng, som har blitt en del av crossfit. Fremover er planen å spille på hverandres organisasjoner der vi utveksler kompetanse, arrangerer kurs og lignende, sier han.

LES MER:

Spicheren fyller 15 år: – Derfor trener jeg her!

Diddy Andrew Kaba jobber som personlig trener på Aquarama. Foto: Magnus Nødland Skogedal. Diddy Andrew Kaba jobber som personlig trener på Aquarama. Foto: Magnus Nødland Skogedal.
LES MER:

Landslagsspiller blir personlig trener på Aquarama

Aquarama:

– Vi opplever stort fokus på personlig trening. Kundene våre er opptatte av ikke å bare trene som vanlig, men å ha et tilpasset opplegg for dem. Det har også blitt mer yoga og pilates, som vi har 6-7 forskjellige typer av, sier Siri Syvertsen, personlig trener ved Aquarama.

Hun sier at deres kunder vil ha effektive økter.

– Folk vil ha mye trening på kort tid. Derfor har vi blant annet kombinerte løpe- og styrketimer, sier hun.

LES MER:

8 typer du møter på treningssenteret

Lene Røstad er daglig leder av Spring i Kristiansand. Foto: Reidar Kollstad Lene Røstad er daglig leder av Spring i Kristiansand. Foto: Reidar Kollstad

Spring:

– Det nye hos oss er tøffere styrketrening i helsetudioet. Vi har en egen gruppetime for styrketrening i bein i studioet. Vi satser og på pilates, som er litt mer styrke enn vanlig yogatrening, sier daglig leder Lene Røstad ved Spring.

– I høst har vi også Jumping Frog, som er en gruppetime på trampoline. Noen trender hopper vi på, og andre dropper vi. Det er ikke alltid nødvendig å være først ute på alt, sier hun.

Publisert:
Oppdatert:

Spicheren fyller 15 år: – Derfor trener jeg her!

I dag er det 15 år siden Spicheren åpnet dørene. Det ble feiret med åpen dag, konkurranser og lykkehjul.

Oppdatert: