Dette kan bli din fremtidige sportsdrikk
Vil lage proteinpulver av fiskehoder.
Proteiner er kroppens byggesteiner, og behovet dekkes med et vanlig norsk kosthold. Proteiner er kroppens byggesteiner, og behovet dekkes med et vanlig norsk kosthold.
Nå er det trendy å gape som en fisk
– Trenger flere proteinkilder
Nå vil doktorgradsstipendiat ved Nofima, Tone Aspvik, lage sportsdrikk av fiskehoder, ifølge Forskning.no.
Motivasjonen bak er å få en mer bærekraftig utnyttelse av fisken vi kjøper i butikken.
– Verdens befolkning øker og vi trenger flere proteinkilder framover. Derfor er det viktig å finne disse proteinkildene, sier Aspvik til Forskning.no.
Dette er «fy-» og «ja-maten» for treningsglade
Fisk og insekter
Nå ser hun på mulighetene til å utnytte fisk som en proteinkilde. Aspvik vil nemlig ta i bruk fiskehoder og ryggen fra laks, som hun ser på som en god proteinkilde. Dette vil hun lage proteinpulver av.
Ikke bare fiskehoder kan brukes, men også insekter, mener Aspvik.
– Biller og insekter er ikke så veldig appetittlige, men de inneholder visstnok mye godt protein. Kanskje kan produksjon av proteinpulver være løsningen?
Tekst: Tore Hilmarsen