Disse jentene digger å bli skitne og våte sammen: - Det var dødsgøy, men gjørma lukta rart

Det var blaute sko, latter og gjørme fra topp til tå da omkring 1100 eventyrlystne jenter inntok gjørmeløpet Dirty Girls Mud Run på Lauvåsen.

Oppdatert:
Live Brøvig (f.v.), Maria Robstad Hagen, Marit Stifoss og Sara Robstad Guttormsen løp tre kilometer gjennom gjørme og hinderløyper lørdag formiddag.

Flere tusen spreke jenter tok turen til Lauvåsen lørdag formiddag for å delta på Dirty Girls Mud Run.

Det årlige løpet er på tre kilometer og har ingen tidtaking. Deltakerne må tvinge seg gjennom gjørmete terreng hvor de må krabbe, løpe og klatre i ulike hinderløyper for å komme seg til målstreken.

LES MER:

Silje arrangerer gratis trening i egen hage på Tinnheia

Viser støtte til kreftforeningen

«Liggeunderlaget» består av Cecilie Kristiansen (øverst t.v.), Helene Kristiansen, Marit Stifoss, Sara Robstad Guttormsen, Idun Aas, Live Brøvig og Maria Robstad Hagen (nederst t.h.). - Lagnavnet kommer av at vi vil nok ligger under på løypa, ler venninnene.

Venninnene Cecilie Kristiansen, Helene Kristiansen, Marit Stifoss, Sara Robstad Guttormsen, Idun Aas, Live Brøvig og Maria Robstad Hagen deltok på løpet denne helga for å gi sin støtte til kreftforeningen.

Arrangementet samarbeider med kreftforeningen for å belyse og støtte kreft hos menn.

Et av flere gjørmete hinder jentene måtte gjennom under løpet på Lauvåsen. Her var det lagånd, latter og samarbeid.

– Det er en viktig sak å støtte samtidig er jo dette kjempe gøy og sosialt. Å løpe gjennom gjørma er spennende, det er ikke ikke akkurat noe man gjør hver dag, smiler Sara Robstad Guttormsen.

Jentegjengen, som gikk under kallenavnet «Liggeunderlaget», deltok på Dirty Girls Mud Run for første gang og var en av dem som var ivrige etter å få litt gjørme på kroppen.

- Vi er ikke her for å vinne, men ha det gøy, forteller den spreke jentegjengen fra Sørlandet.

Etter første etappe var det en klar dom fra jentene:

– Det var dødsgøy, men gjørma lukta dritt, konstanterer Maria Robstad Hagen.

– Nærmeste vi kommer «Wipe Out»

Strømper, rosa tyllskjørt, matchende krigsmaling og lagånd i gruppa «Tittsforskjell» var det Hege Therese Lindland, Marte Elise Wea, Linn Marita Olsen og Monica Tamara Ravnevand som sto for.

Hege Therese Lindland (f.v.), Marte Elise Wea, Linn Marita Olsen og Monica Tamara Ravnevand var klare for å hygge seg i gjørma sammen.

– Dette er det nærmeste vi kommer «Wipe Out» og får litt fri fra familielivet. Vi skal bare kose oss med venner og støtte en god sak på en gøyal måte, forklarer Monica Ravnevand.

Lagånden hos jentene i «Tittsforskjell» var til å føle på.

Hege Therese Lindland og Marte Elise Wea understreker at de er godt trent og deltar ofte på løp i både Grimstad og Kristiansand. Venninnene ser på hverandre før Marte Elise legger til:

– Vi gjør dette for gøy, men jeg skal fortsatt knuse deg likevel, sier hun og begge bryter ut i latter.

Den skinnende sola og gode stemninga skapte smil om munnen hos flere av deltakerne.

Hentet gjørmeinspirasjon fra Storbritannia

Det er andre året på rad Shanna McFadder Drivenes har arrangert Dirty Girls Mud Run på Lauvåsen.

Hun er svært glad for at flere tusen deltakere viser sin støtte til kreftforeningen samtidig som de tør å få gjørme på kroppen.

Shanna McFadder Drivenes er festsjef og en av arrangørene for Dirty Girls Mud Run.

Men årets innsamling betyr noe spesielt for arrangøren.

– En kompis av meg døde av kreft bare 27 år gammel. Nå ønsker å sette søkelyset mot kreft hos menn, derfor har jeg satt i gang en kampanje og et samarbeid med kreftforeningen der alle pengene går direkte til foreningen, sier hun.

Arrangør Shanna McFadder Drivenes innrømmer at Lauvåsen kan bli like gjørmete til neste år. - Dette er en opplevelse folk kan vokse på, mener hun.

McFadder Drivenes er oppvokst i Irland og forklarer at gjørmeløp er vanlig i Storbritannia. Derfor ønsket hun å bringe tradisjonen videre etter at hun bosatte seg i Kristiansand.

– Jeg skulle egentlig på en jentetur til England for å delta på et «Mud Run», men fant ut at jeg heller ville lage et selv for moroskyld. Da tok jeg elementer fra ulike arrangementer som jeg likte best og skapte like greit mitt eget konsept her, sier Shanna.

Denne gjengen var ikke redd for å skille seg ut fra den rosa mengden og var svært klar for en gjørmete opplevelse.

– Men hvorfor er det kun kvinner som kan delta under Dirty Girls Mud Run i Kristiansand og ikke begge kjønn?

– Fordi det heter Dirty Girls Mud Run og jeg liker konseptet. Hadde jeg hatt mulighet hadde jeg blitt fristet til å deltatt på noe slikt selv her. Men om flere vil ha et Dirty Dudes-konsept? Kanskje, smiler hun.

Disse jentene var i det kreative hjørnet da de valgte konsept og antrekk til lørdagens festligheter.

– Kan du se for deg at menn kan få delta i fremtiden, da?

– Det har jeg ingen kommentar til, ler McFadder Drivenes.

Publisert:
Oppdatert:

Mirjam og Kaisa vant «Homofrydprisen» for skamløs podkast

Mirjam Storm (32) og Kaisa Hansen (26) er kjent for deres omstridte podkast «Vaya Con Vulva». Denne helga vant sørlendingene årets «Homofrydpris» under Skeive Sørlandsdager.

Oppdatert: