Livsstil

«Fat to fit» før bryllup

Øl byttes ut med vekter når Joakim skal gjøre kroppen bryllupsklar på ett år.

Oppdatert:
 • Lena Rustan Fidjestad

Det kommende året skal Joakim Løschbrandt svette og slite for å bli bryllupsklar. Foto: Lena Rustan Fidjestad

– På bryllupsdagen skal man peake! Det er den dagen i livet hvor man skal se aller best ut. Etter det gjør det ikke noe om kroppen forfaller igjen. Man kan vise frem bildene senere, ler Joakim Løschbrandt (24).

Det er nå det gjelder. Joakim sitt store mål er å være ripped når han sier«ja» til sin Camilla Amundsen neste sommer.

Prosjektet går under navnet «Fra fat to fit» – Bryllupsklar på ett år, og ledes an av Magnus Frantzen. Magnus er personlig trener og gruppeinstruktør for Progressive.no, samt KRSby sin egen treningsekspert.

– Kroppen var pill råtten, og kunne tilhørt en 40-åring.

IMG_8496

Mishandlet pæreform

– Jeg har fått et nytt syn på hva som er fint. Før var jeg fornøyd om kassa var stor, så jeg har trent med fokus på den. Nå har jeg en mishandlet pæreform, ler han.

Tidligere var det litt andre vaner som preget livet til Joakim. Han var støttemedlem på Elixia og drakk øl.

– Åh! Jeg er så glad i øl! Jeg drakk det hver dag. Nå som jeg snakker om det fikk jeg lyst på en kald en, innrømmer han.

Joakim var ikke akkurat i sitt livs form, og selv om han trente en gang nå og da, ga det ikke de helt store resultatene.

– Kroppen min var pill råtten, og kunne tilhørt en 40-åring. Jeg fikk sjokk da jeg fikk høre at jeg og Magnus er like gamle. Han er i en helt annen liga.

IMG_8527

– I begynnelsen hatet jeg hvert minutt, men etter tre-fire treninger gikk det seg til. Nå får jeg et sug hvis jeg ikke har trent.

Vil fremme treningsglede og mestringsfølelse

Magnus forteller at målet med prosjektet er at Joakim skal finne noe han liker, som han kan drive med hele veien.

– Om målet hadde vært å se best mulig ut, ville bodybuilding vært løsningen. Med fit mener vi sprek. I crossfit er vi ute etter allsidigheten, forteller treneren.

Hver dag får Joakim en ny økt å utfordre seg på. Fokuset ligger på de daglige prestasjonene og treningen, så kommer musklene og fasongen på kjøpet.

– Jeg ønsker at han skal finne treningsgleden og mestringsfølelsen. Hvis treningene blir for rutinepreget, blir det for enkelt og kjedelig. Øktene skal være varierte og trigge Joakim til å prøve nye ting, fortsetter treneren.

Les også: – Let etter den deilige mestringsfølelsen

IMG_8454

Til tross for at Joakim bare har trent i to uker, er han allerede treningsfrelst. Nå trener han seks ganger i uka, og satser på å holde oppe intensiteten.

– Jeg gleder meg til trening! I begynnelsen hatet jeg hvert minutt, men etter tre-fire treninger gikk det seg til. Nå får jeg et sug hvis jeg ikke har trent, forteller 24-åringen.

Frokostklubben

I starten ønsket han å trene alene med Magnus, men nå trives han best i gruppetreningene.

– Vi i «frokostklubben» koser oss med kaffe og frokost etter treningene. Når vi trener er alle i samme båt. Selv den siste, med de letteste vektene, heies frem av alle. Vi er som en familie, forteller Joakim.

IMG_8562

– Og bruden? Er hun fornøyd med prosjektet?

– Camilla lurer på om hun får se meg hjemme når hun er tilbake i jobb mot høsten. Hun jobber som lærer og har sommerferie. Jeg henger jo her i flere timer om dagen, smiler Joakim.

– Men ja, bruden ble veldig glad. Nå har hun lenge prøvd å dra meg ut på trening sammen med henne. Hun er veldig stolt av meg som kaster meg ut i det på denne måten, legger brudgommen til.

Kreative bilder

Joakim jobber til daglig som fotograf, og har med prosjektet fått noen kreative ideer om hvordan bryllupsbildene skal se ut.

– Nå som jeg blir fit, blir det muligens bar-overkroppsbilder på bryllupsreisen. Kanskje jeg tar bryllupsbildene her i garasjen, spøker han.

Så gjenstår det å se – om Joakim får det som han ønsker, og er klar med #SK2015, eller #BK2015, når varmegradene stiger igjen neste år.

Publisert:
Oppdatert:
 1. Bryllup
 2. Crossfit
 3. Trening

Joakim ville gå fra «fat to fit» før han giftet seg. Slik gikk det!

Sjekk forandringen! Joakim Løschbrandt har gått fra «fat to fit» på ett år!

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Slik legger du opp effektive treningsøkter
  7 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Gunnar (29) gikk fra 53 til 90 kilo på ett år
  6 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  – Det har jeg aldri gjort, så det klarer jeg helt sikkert!
  7 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  – Let etter den deilige mestringsfølelsen
  7 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Hvordan varierer jeg treningen?
  7 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  - Slik kan en trent kvinne også se ut
  6 ÅR SIDEN