KRSby tester Cafe Generalen

Det er lett å forstå hvorfor Café Generalen er så populær.

Oppdatert:
Her fra et annet av sommerens arrangementer på Cafe Generalen, nemlig quiz. Foto: Torstein Øen.
Grade: 4 out of 5

Sulten spiste dette:

GENERALENS SPESIAL: Hamburger med hvitløk, stekt sjampinjong, ost og bacon, som toppes med fyldig hvitløksaus. Pris: 189,-

REKER I EN HAUG : Med pesto, foccaccia, tzatziki og salat. Drikke: Pris: 185,

PANNACOTTA: Med friske bær og coulis. Pris: 115,-

CRÈME BRULEE: Med sorbet. Pris: 115,-

burgergeneralen

I menyen skryter Generalen av at restaurantens spesialburger fikk en sekser av Fædrelandsvennens matanmelder. Holder burgeren fremdeles en like høy standard? Definitivt.

Kjøttet er saftig og smakfullt, og hvitløkssausen passer ypperlig til burgerbrødet. Chipsen er sprø og passe salt. Dette er med andre ord alt det du ser i etter en burger.

Kjøttet er saftig og smakfullt, og hvitløkssausen passer ypperlig til burgerbrødet.

generalen redigert

Reker er skikkelig sommermat som passer godt på uteservering med et iskaldt glass hvitvin til.

Skuffelsen var derfor stor da rekene slett ikke smakte ferske, men var både vasne og smakløse. Tilbehøret var heller ikke imponerende.

Både focaccia-brødet, pestoen og tzatziki-en smakte som om det var kjøpt ferdig på Rema 1000: Kjedelig!

generalenpannacotta1

Generalen har to desserter på menyen, og Sulten bestemte seg for å prøve begge. Panna cotta-en var veldig god, den smeltet nærmest på tunga.

Lett og søt med en frisk og syrlig coulis til. Jordbærene var ferske og passet ypperlig til å få med seg sjokoladesausen på tallerkenen.

Eneste minus med desserten er at det var litt lite coulis på panna cotta-en. Men det var ikke mye om å gjøre, for panna cotta-en i seg selv smakte veldig godt.

creme brulee generalen redigert

Den andre desserten er klassikeren Crème brûlée med hjemmelaget sorbet. Desserten var lekker dandert med jordbær og så veldig fristende ut. Men hvor ble det av sorbeten…? Selv om isen manglet var det ikke noe å utsette på desserten. Den smakte av fløte og ekte vanilje, og sukkerlaget på toppen var perfekt crispy.

Desserten var lekker dandert med jordbær og så veldig fristende ut. Men hvor ble det av sorbeten…?

Servicen er som man forventer på en restaurant. Betjeningen kom kjapt med maten, og kom tilbake for å spørre hvordan den smakte. Sulten gir pluss for at betjeningen tilbød påfyll på kaffen.

Café Generalen ligger nydelig til i Ravnedalen. Du kan sitte enten ute eller inne, men det er helt klart at det mest magiske er å sitte ute, der du kan se på fontenen, høre trærne bruse i vinden, og fuglene kvitre.

Heldigvis kan maten på Café Generalen måle seg med sine vakre omgivelser.

Publisert:
Oppdatert:

KRSby tester Pizzahuset

Nydelig pizza, men desserten var rett og slett skuffende.

Oppdatert: