Guide: Slik rydder du opp i livet ditt

Ligger du 2000 kroner bak budsjett, tre uker etter på treningsplanen og har glemt hva leksene for i morgen er? Slik kan du komme på rett spor igjen! 😉

Oppdatert:
Er du av dem som fortsatt bruker almanakken til å organisere livet? Det finnes smarte triks for å bli mer effektiv. Foto Stockphoto.

Semesteret begynte kjempebra med nye rene notatblokker, fargekodet system i lesebøkene og stålkontroll på økonomien (hurra for studielån og sommerjobb).

Så kom første ordentlig fyllekulene på Harveys og Kick, etterfulgt av budsjettsprekk til fordel for den nydelige jakken fra Retro. Når høstferien er over ligger du plutselig to kapitler bak skjema (lekser i ferien burde ikke være lov) og nå har du ikke trent de siste tre ukene heller.

Det er med andre ord på tide med en opprydning i skapet og i hodet, og vi har tipsene for å hjelpe deg på veien.

Google Drive er guds gave til gruppearbeid. Foto: Skjermdump Google Drive er guds gave til gruppearbeid. Foto: Skjermdump

Ta kontroll over skolearbeidet

Hvis du ikke har tatt i bruk Google Drive (tidligere kjent som Google Docs) ennå, så er det på tide.

Skriv direkte på nett, ha dokumentene tilgjengelig fra alle maskiner som har internettilgang (inkludert en veldig fin app for tablets), last ned som Word- eller PDF-dokument hvis du trenger det, del dokumenter med andre og jobb i dem simultant, og sist men ikke minst: alle oppdateringer lagres kontinuerlig.

Guds gave til gruppearbeid, skolearbeid og arbeid generelt sett.

Er du fulltidsstudent?

Ifølge regjeringen er målet for norsk høyere utdanning at norske studenter skal være fulltidsstudenter. Dette betyr i praksis at man skal bruke syv og en halv time på skole hver dag.

Hvordan organiserer du livet ditt? Del dine tips i kommentarfeltet!

Hvor mye tid bruker du? Timr er en app som holder styr på hvor mye tid man bruker på en ting (for eksempel studier), alt du må gjøre er å skru den på når du begynner å studere, og skru av når du tar pause.

Evernote hjelper deg med å holde styr på forelesningsnotater, linker, oppgaver og alt annet du har å skrive på i livet. Foto: Skjermdump Evernote hjelper deg med å holde styr på forelesningsnotater, linker, oppgaver og alt annet du har å skrive på i livet. Foto: Skjermdump

Få orden i forelesningsnotatene

Er du av typen som mister alle papirene læreren deler ut i timen, velger klasser basert på professorer som foretrekker PDF fremfor papir, og lider av kronisk kuttskader på fingrene etter papirkutt?

Snap2PDF er en av flere apper som kan gjøre livet ditt lettere. Ta et bilde av dokumentet med appen, og den konverterer dokumentet automatisk til en fin og lesevennlig PDF.

Gi papiret tilbake til professoren din, og be ham tenke litt på alle de trærne som ofres for å lage utskriftene hans.

Skriv notatene dine i Google Drive, eller bruk Evernote hvis det er mer din stil. Begge synkroniserer alle dokumenter mellom datamaskinen, telefon og nettbrett, som gjør at du alltid har alle notatene dine tilgjengelig overalt.

mint Mint hjelper deg å holde styr på økonomien. Foto: Skjermdump

Få oversikt over økonomien

Er du sikker på at du har råd til den kaffekoppen hos Laura’s hver dag? Eller øl nummer fem på Harvey’s?

Hva er det egentlig blant utgiftene dine som gjøre at du går blakk den siste uken hver måned før studielånet dukker opp?

Hvordan organiserer du livet ditt? Del dine tips i kommentarfeltet!

Skaff deg en regnskapsapp og fyll inn utgifter og inntekter på daglig basis. Mint er en fin og fargerik regnskapsapp som lar deg kategorisere utgiftene dine og viser dem frem i fargerike diagrammer så du vet nøyaktig hvor mye penger du har brukt denne måneden, og hva de er brukt på.

Sleep Bug spiller behagelig musikk og lyd som hjelper deg å sove. Foto: Skjermdump Sleep Bug spiller behagelig musikk og lyd som hjelper deg å sove. Foto: Skjermdump

Sov riktig

Begynn med å stå opp til samme klokkeslett hver morgen, også i helga. Rutiner er viktig for å holde hodet og kroppen frisk.

Når du har et tidspunkt du skal stå opp, gå inn på nettsiden Sleepyti.me og finn ut når du bør legge deg for å få mest mulig ut av søvnen din (den vil foreslå flere tidspunkt).

Bruk apper som Sleep Pillow eller Sleep Bug for å få tilgang til musikk og lyder som hjelper deg å sovne fortere.

Wunderlist lar deg dele "to do"-lister med vennene eller samboerne dine. Foto: Skjermdump Wunderlist lar deg dele «to do»-lister med vennene eller samboerne dine. Foto: Skjermdump

Gjør livet lettere

- Wunderlist er en app som samler alle ”to do”-listene dine på et sted, synkroniserer mellom data og telefon, og i tillegg kan du dele den med andre. Lag en liste for bofellesskapet, for studiegruppen eller vennegjengen i forbindelse med neste hyttetur, da har alle kontroll på om man har husket å kjøpe med øl og toalettpapir.

- LastPass samler alle passord på et sted, beskyttet bak det eneste passordet du trenger å huske fra og med nå. Tilgjengelig på data, mobil og nettbrett.

Hvordan organiserer du livet ditt? Del dine tips i kommentarfeltet!

- Pocket samler alle artiklene, nettsidene og videoene du har lyst til å lese på et sted, slik at du kan hente dem opp igjen når du har tid til å lese dem. Tilgjengelig på data, mobil og nettbrett.

- Yoga Studio lar deg velge hva slags type yoga du vil trene og hvor lang tid du har til å trene, og setter så opp et program for deg. Yoga er en veldig effektiv måte å senke stressnivået på. Nike Training Club er også perfekt for denne typen trening (og gratis).

Lykke til!

(Første gang publisert 12.11.2014)

Publisert:
Oppdatert:

Guide: Slik rydder du opp i livet ditt

Ligger du tre uker bak treningsplanen og har glemt hva leksene for i morgen er?

Oppdatert:
  • Maren Hald Bjørgum, Krsby.no