Livsstil

KRSby tester Scandic Kristiansand Bystranda

God mat, men det er grenser for hvor koselig det kan bli i en hotellrestaurant.

Oppdatert:
  • Sulten
Hotellrestauranten på Scandic Kristiansand Bystranda. Alle foto: Vegard Nekstad.
Grade: 3 out of 5

Dette spiste Sulten:

- BURGER & FRIES: Norsk storfeburger med nybakt økologisk foccacia og en “top secret” dressing. Pris: 189 (Pluss ost og bacon mot et tillegg på 19 kroner per ingrediens).

- BIFF CAFÉ DE PARIS: Grillet ytrefilet med langtidsbakte cherrytomater og Café de Paris smør. Serveres med smørristede poteter med ruccola og havsalt. Pris: 299.- for en 200 grams biff.

- SJOKOLADETRIFLE: Lys og luftig sjokolademousse, hvit mascarponemousse, marengs og biscotti, jordbær og banan. Pris: 59.-

- EPLEKAKE: Eplekake med kanal og karamell, servert med vaniljeis. Pris: 90.-

Visste du at du kan spise middag på Scandic Hotels Bystranda selv om du ikke er gjest? Like ved lobbyen ligger baren og restauranten.

Sultens utsendte ble møtt av en hyggelig, svensk servitør og ble vist til et bord ved vinduet. Vi bestemte oss for å teste biffen og burgeren (med ekstra ost og bacon). Vi ble også anbefalt en rødvin til burgeren.

scandic-2

Frokost på morningen, restaurant på kvelden

Scandic Kristiansand Bystranda er det største hotellet på Sørlandet. Restaurant og frokostsal er i samme lokale. Det er stort og åpent, og man merker godt at man sitter i et hotell.

Noen hoteller skiller restauranten litt fra hotellet, for å markere at restauranten er åpen for alle, men dette har Scandic valgt å ikke gjøre. Lokalet er moderne, og så trivelig som det kan bli med den størrelsen den har.

Da Sultens utsendte besøkte restauranten en vanlig ukekveld, var det glissent mellom bordrekkene. Men rolig musikk og en trivelig betjening gjorde det likevel til et fint besøk.

Maten kom raskt på bordet, og så veldig innbydende ut.

Les flere restaurantanmeldelser her

scandic-4

BURGEREN ble servert med en frisk, blandet salat, og store skiver med tomat og rødløk. Burgerkjøttet var mørt, smakfullt og saftig.

Hotellet hadde heller ikke vært gjerrige med verken ost eller bacon. Dressingen som fulgte med, passet ypperlig både til kjøtt, brød og salat. Dette var rett og slett en meget god burger.

Det eneste som trekker ned ved retten, er pommes fritesen. Bestiller du det som ser ut som en gourmetburgerburger, forventer du bedre frites enn det du får på McDonalds.

Fritesen var heller ikke saltet. Så kan det diskuteres om det trekker opp eller ned, med tanke på at man faktisk kan salte dem etter egen smak.

Rødvinen som ble servert til burgeren var kraftig, rund og harmonerte godt med smakene fra hovedretten. En ypperlig vinanbefaling.

scandic-3

BIFFEN så også fristende ut da den kom på tallerkenen. Biffkjøttet var perfekt stekt, mørt og saftig. Men de «smørristede potetene servert med havsalt» levde ikke opp til forventningene.

Hvor ble det av havsaltet? Peppersausens om fulgte med var kraftig, med en sterk smak av pepper. De grillede cherrytomatene ga retten sødme, og smakte godt.

Men dessverre var ikke biffen like god som forventet. Det er mange måter å servere en biff på, men det kan gjøres mer spennende enn dette.

Men hvordan er så desserten? Sulten utsendte gikk for sjokoladetrifle og eplekake.

SJOKOLADETRIFLE består av hvit mascarponemousse og sjokolademousse, servert med biscotti, marengs, jorbær og banan. Dette var rett og slett en nydelig dessert.

Mens frukten bidro med sin syrlige smak, biscotti og marengs med crunch, bidro mascarponemoussen og sjokolademoussen med sødme. Sammen harmonerte disse smakene godt. Men det skal sies, dette er en mektig dessert, og kan nok lett deles av to.

EPLEKAKEN ble dessverre en skuffelse. For det første, så var eplekaken direkte kald. En eplekake skal være lun, og ha en tydelig smak av eple og kanel.

Eplekaken smakte ikke kanal i det hele tatt, og eplebitene var nesten fraværende.

Og hvor ble det av karamellen? Nei, dette var rett og slett en skuffende, tørr og smakløs opplevelse. Vaniljeisen som ble servert med var det beste ved denne retten.

scandic-10

Likevel ødelegger ikke det for totalinntrykket av restauranten. Burgeren og sjokoladetriflen var de beste rettene, og kan lett anbefales. Biffen var grei, men har litt å gå på når det gjelder det lille ekstra som gjør at du vil tilbake for å spise nettopp den biffen.

Eplekaken var en skuffelse, og kan like gjerne tas av menyen dersom den ikke blir bedre.

Servicen er det ingenting å utsette på. Servitørene var høflige, raske og serviceinnstilte.

Scandic Hotels Bystranda har klart å skape en trivelig hotellrestaurant, men det spørs om lokalbefolkningen vil omfavne den. For det føles fremdeles som en restaurant for hotellets gjester.

Her tar du nok heller firmafesten, framfor en romantisk date. Scandic er svært nærme femmeren, men totalt ble det litt for mye som manglet på hver rett. Spice opp biffen, gjør et grep med frites, og ikke minst – varm eplekaka – da begynner vi å snakke!

Les flere restaurantanmeldelser her

Publisert:
Oppdatert:
  1. Restaurantanmeldelse

Anmeldelse Bullock Steak & Bar: Det som er godt, er veldig bra

Men en helaften er en blandet fornøyelse

Publisert:
  • Harald Birkevold