Christine (25) har vært i over 36 land – nå studerer hun i Barcelona!

Hun giftet seg i en skog i Portugal, har dykket i Great Barrier Reef og krysset en elv med krokodiller. Vi har tatt en prat med Christine Hopland, en ekte sørlending i utlendighet.

Publisert:
Christine Hopland fra Tømmerstø har vært innom over 36 land, men bucketlisten er langt fra å være fullført. Foto: Privat

Etter en sommer på språkskole i USA, merket Christine allerede som 15-åring at hun ville leve i kofferten og se verden med egne øyne – og siden har hun besøkt over 36 ulike land, fra Sør-Afrika til Vietnam.

If you can't travel to Hawaii - then let Hawaii come to you. #Aloha #Mahalo

Jeg er en litt rastløs person, og føler meg fort fanget når jeg er i Kristiansand.

– Jeg trives veldig godt med å oppdage nye kulturer, steder og møte nye mennesker. Og jeg er en litt rastløs person, jeg føler meg fort fanget når jeg er i Kristiansand, forteller den eventyrlystne Tømmerstø-jenta.

LES MER:

Les også om Emilie (22) som bruker stipendet til å hjelpe foreldreløse gatebarn

Hun har flere land hun ønsker å krysse av på bucketlisten, og er allerede klar for neste destinasjon.

Foto: Privat Her er hun på et «floating market» i Bangkok, Thailand. Foto: Privat

– Denne uka skal jeg til Marrakech, en by jeg har hatt lyst til å oppleve lenge.

Svømte med haier

– Hva er det kuleste du har gjort på reisefot?

I en skog i Portugal fikk Christine sin Sindre. Foto: Privat I en skog i Portugal fikk Christine sin Sindre – nå har de vært gift i to år. Foto: Privat

– Jeg giftet meg i en skog i Portugal, det er nok det gøyeste og kuleste jeg har gjort på reise.

I Australia dykket vi i Great Barrier Reef. Jeg er livredd hai, og bader såvidt i Spania.

Utsikt over Puglia, Italia. Foto: Privat Utsikt over Puglia, Italia. Foto: Privat

– Og jeg reiste jorda rundt da jeg var 19 sammen med min bestevenninne. Da vi var i Australia fikk vi dykket i Great Barrier Reef. Jeg er livredd for hai, så det var et stort personlig steg. Jeg bader såvidt i Spania, innrømmer hun.

LES MER:

Sørlendingen Belinda Jakobsen lever California-drømmen

– Dine topp fire destinasjoner?

\#1. Portugal: – Lisboa er en av mine favorittbyer. Og Algarvekysten har noen av de fineste strendene jeg har sett i Europa, men er ødelagt av turisme, så ta en dagstur dit og opplev det autentiske Portugal!

Foto: Privat Lisboa er en av Christines favorittbyer – hun anbefaler å besøke byene utenfor hovedstaden, for å oppleve autentiske Portugal. Foto: Privat

- Tips: Besøk byene Sintra, Cascais, Azenhas Do Mar og Ericeira, som er en liten kjøretur fra Lisboa. Og en indisk-inspirert bar/restaurant som heter ”Lost In”, med utsikt over byen.

\#2. Sri Lanka: – I og med at det ikke er mange år siden Sri Lanka var preget av borgerkrig, er det ennå mulig å oppdage landet uten å være omringet av andre turister. Det er et land man bør oppleve ”før det er for sent”, som de så fint sier.

Unawatuna, Sri Lanka. Foto: Privat Unawatuna, Sri Lanka. Foto: Privat

- Tips: Unawatuna har fantastiske strender og hyggelige mennesker, ifølge Hopland. Og man bør bestige Adams Peak, et hellig sted for religiøse i Asia, som er på høyde med Galdhøpiggen.

- Nok et ugrasiøst hopp, her for å feire at vi kom oss opp og ned Adam´s Peak, skal sies at her var jeg så sliten at jeg faktisk ikke klarte å hoppe høyere. Foto: Privat – Vi kom oss opp og ned Adam’s Peak, og det skal sies at her var jeg så sliten at jeg faktisk ikke klarte å hoppe høyere. Foto: Privat

\#3. Mexico: – Mexico er fantastisk! Kulturen, maten, historien, menneskene. Skal du hit ville jeg prioriter å reist til Chiapas – her finner du fossefall og Mayaruiner, grønne skoger og flotte fjell.

Fossefall i Chiapas, Mexico. Foto: Privat Fossefall i Chiapas, Mexico. Foto: Privat

- Tips: Fra Chiapas kan du reise over grensen til Guatemala ved å krysse en elv kalt Usumacinta. – Hvis du har et adrenalinbehov, byr denne elven på noen uventede spenningsmomenter. Jeg så en krokodille, og har valgt å klassifisere dette som en nær-døden-opplevelse. Kan fremdeles anbefales, påpeker hun.

\#4. Malaysia: – Landet er helt unikt. Dra til Perhentian, Langkawi og Penang, og spis gatemat!

Under thaipusam, en hindufestival i Penang i Malasyia. Foto: Privat Under thaipusam, en hindufestival i Penang i Malasyia. Foto: Privat

- Tips: Reiser du til Penang, bør man sørge for å være der under Thaipusam-festivalen. Hopland kan bekrefte det vil være en vill opplevelse.

- Dette bildet går ut i solidaritet til alle andre som sliter med å få til et grasiøst hopp - you are not alone, sier Hopland. Foto: Privat – Dette bildet går ut i solidaritet til alle andre som sliter med å få til et grasiøst hopp – you are not alone, sier hun. Foto: Privat

– Og dine beste tips til eventyrlystne sjeler?

- Spis der de lokale spiser – bortsett fra i Kina, kanskje, der fikk jeg servert innvoller uten å forstå hva jeg hadde bestilt.

Got coffee on wheels this morning.

- Husk myggspray – jeg aldri vært så opptygd som da jeg var i Asia, man får seriøst arr av slikt.

- Å være spontan er gøy – men planlegging er fryktelig mye billigere.

Cruising the streets of Bali!

- Vær forberedt på at ting tar lengre tid enn man tror – jeg er veldig utålmodig, og det har vært heller vanskelig for meg å akseptere det faktum at tid faktisk bare er helt relativt for ganske mange mennesker.

- Skal man til steder som for eksempel India, les deg godt opp på landet før du reiser – jeg fikk mitt livs kultursjokk der og kjenner mest sannsynlig ikke på noe stort behov for å dra tilbake dit med det første.

Scooter-taxi i Vietnam. - Her trodde jeg min siste time var kommet, sier hun. Scooter-taxi i Vietnam. – Her trodde jeg min siste time var kommet. Foto Privat

- Skriv dagbok – hvis man skal på lengre reiser har jeg et råd jeg ikke følger selv og det er å skrive dagbok.

- Et møte med en elefant som jeg tror hadde det fint, håper jeg er på moralsk og etisk trygg grunn med dette bildet. Foto: Privat – Et møte med en elefant som jeg tror hadde det fint, forsikrer Christine. Foto: Privat
LES MER:

Reiselysten? Dette må du vite før du backpacker!

Lever i øyeblikket

I dag bor hun i Barcelona og tar en mastergrad i internasjonale relasjoner. Valget falt enkelt på den spanske storbyen.

Instagram post by Christine Hopland • Oct 31, 2015 at 3:45pm UTC

– Det var viktig for meg med en god skole og en internasjonal by hvor det var muligheter for å få jobb etter studiene. Varmere klima var selvsagt også en faktor som satt høyt på lista til denne sørlandspiga, sier 25-åringen.

Hopland har planer om å være bosatt i Barcelona en stund til – og nyte hver dag så godt hun kan. Karriere kommer på andreplass.

Not too shabby.

Jeg ønsker å leve et liv hvor jeg er takknemlig, og ikke blir slukt opp av hverdagen.

– Jeg ønsker virkelig å leve et liv hvor jeg er takknemlig, nyte hver dag så godt jeg kan og ikke blir slukt opp av hverdagen. Det er så viktig å trives med den man er og det man har, jeg er heldig at jeg har en tro som gir meg både mening og bekreftelse.

– Karrieremessig har jeg selvfølgelig ambisjoner og mål som jeg jobber hardt for å nå, men det kommer på andreplass, avslutter hun.

[sc name=»Facebook-teaser» ]

Publisert:

Christine (25) giftet seg i en skog i Portugal, har dykket med hai og krysset en elv med krokodiller

Christine Hopland har vært i snart 40 land. Nå studerer hun i Barcelona.

Publisert:
  • Damares Stenbakk, Krsby.no