Fredag går Emma Leonora for Dolce & Gabbana

I morgen går Emma Leonora Kjellevik sin største visning noensinne. Nylig ble hun også fotografert av Vogue Italia – som regnes som motebibel nummer én.

Oppdatert:
Emma Leonora Kjellevik går i morgen sin største visning noensinne - for det store italienske motehuset Dolce & Gabbana. Foto: Heartbreak Management / Stephen Butkus

– Det er den største visningen jeg har fått. Jeg er spent, men det blir kjempegøy! Visningen skal være på en øy utenfor Milano, svarer Emma Leonora Kjellevik (18) på telefon fra Milano onsdag kveld.

I morgen skal 18-åringen fra Kristiansand stige ned runwayen til motegiganten Dolce & Gabbana sitt vår/sommer 15-show. Hun får selskap av mange store modellnavn.

– Jeg blir sikkert starstruck!

– Bookeren min sa at det mange supermodeller skal gå visningen. Det blir gøy å se om jeg kjenner igjen noen av dem. Jeg blir sikkert starstruck! ler Emma, som har Kate Moss som sitt store modell-forbilde.

Det går fort i svingene i modellbransjen. For kun tre-fire dager siden var Emma Leonora på sin første casting for motegiganten. Det endte med at hun fikk callback.

– Etter det fikk jeg fitting – da har du så å si fått visningen. Jeg prøvde klærne, og dagen etter fikk jeg vite at jeg skulle gå for dem. Jeg vet ikke så mye om selve showet enda. Når vi kommer dit i morgen får vi vite hvordan vi skal gå og hva slags tøy vi skal ha på, forteller hun.

Selv om Emma Leonora er rimelig fersk i det store utlandet, har hun gått en rekke visninger på blant annet København- og Oslo Fashion Week.

Fjorårets sommer tilbrakte hun i Paris med foreldrene sine for å bygge opp modellboka. I år har hun tilbrakt et par uker i Milano.

– Som modell må man virkelig ha bein i nesa. Man jobber med utseendet og kroppen som verktøy, så man må takle kritikk.

Foto: og Heartbreak Management

Shoot for Vogue Italia

– Jeg har ikke gjort mange jobber her. For to måneder siden hadde jeg et oppdrag for Vogue Italia. Det er den største shooten jeg har gjort til nå.

Bladet har ikke nådd butikkhyllene enda, men Emma Leonora kan avsløre at hun vil være på fire bilder i utgaven.

– Det er veldig bra å kun få ett bilde av seg selv i Vogue. Jeg fikk ikke så mange instrukser under shooten, så man blir jo litt usikker på om det gikk bra eller ikke. Men jeg tror det gikk bra.

– Italienske Vogue er motebibel nummer én! Det er sykt stort å få en moteserie der – særlig når hun bare er 18 år. – Siri Tollerød

Emma Leonora har vært på casting for mange jobber før hun til slutt fikk Vogue-jobben og Dolce & Gabbana-visningen. Hun sier man må bli vant til å få mange avslag.

– Som modell må man virkelig ha bein i nesa. Man jobber med utseendet og kroppen som verktøy, så man må takle kritikk. Jeg får høre at jeg bør gå inn litt her og der, men det går ikke inn på meg, forteller kristiansandsjenta.

Emma Leonora startet modellkarrieren som 14-åring. Hun ville følge i søsterens fotspor, som jobbet som modell tidligere. Hun kontaktet Heartbreak Management, som hun frem til i dag har kontrakt med.

Foto: Heartbreak Management / Stephen Butkus og

– Hvordan ser resten av sommeren og høsten ut for deg?

– Jeg skal reise rundt og prøve å få flere jobber. Modellbransjen er veldig sånn at man får beskjed dagen før oppdraget, svarer Emma Leonora.

– Plutselig ringer de og sier «Du må være i Paris i morgen». Man må være klar hele tiden, fortsetter hun.

– Det er sykt stort!

Supermodellen Siri Tollerød, fra Kristiansand, har gått de fleste store visninger, og figurert i de mest prestisjetunge motebladene på internasjonal basis.

Hun synes det er gøy å høre at Emma Leonora har booket store jobber.

– Italienske Vogue er motebibel nummer én! Det er sykt stort å få en moteserie der – særlig når hun bare er 18 år, roser supermodellen.

– På Dolce & Gabbana-visningene er det latterlig mange som møter til casting, så det er stort å komme gjennom nåløyet der, fortsetter hun.

Supermodell Siri Tollerød sverger til briller med mønster når hun vil føle seg ekstra fresh. Her med leopard. Foto: Ida Søreng

Siri fikk selv sitt store gjennombrudd med en ti siders moteserie i nettopp Vogue Italia like etter at hun bestemte seg for å satse i New York som 19-åring.

– Steven Klein tok bildene for bladet. Det var den første store jobben jeg hadde. Det var etter bladet kom i hyllene at ting begynte å skje for meg, forteller hun.

Om hun skal gi et råd til Emma Leonora, så er det at hun må fortsette å være seg selv.

– Det viktigste er at hun tror på seg selv, jobber for å nå målet, og er den hun er. Hun må ikke gi slipp på seg selv, avslutter Siri.

Publisert:
Oppdatert:

Jeanett (24) sluttet på Høyer for å satse som modell. Nå er hun avbildet hos Vogue

Kristiansandsjenta Jeanett Olsen sluttet nylig i jobben, for å satse på modellkarriere. Nå er bildet hennes publisert på nettsiden til Vogue Italia.

Oppdatert: