Ikke siden 2006 har nordmenn spist mindre kjøtt

Forbruket av kjøtt var i fjor 51,6 kilo per person i Norge. Dette er det laveste tallet siden 2006.

Publisert:
  • Line Pevik
Særlig forbruket av rødt kjøtt går ned, viser en ny rapport.

Hvert år siden 2015 har kjøttforbruket i Norge gått ned, og ikke siden 2006 spiste nordmenn i snitt mindre kjøtt enn i fjor.

Det kommer fram i en ny rapport fra Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio) som kjøttbransjens fag- og forskningssenter Animalia legger fram onsdag, skriver Nationen.

Det er særlig forbruket av rødt kjøtt som går ned. I fjor spiste vi i snitt 0,7 kilo mindre rødt kjøtt enn året før, noe som er en nedgang på 1,9 prosent.

LES MER:

Smarte tips for deg som elsker kjøttdeig

LES MER:

Slik klarte Une (28) å ikke bruke ei eneste krone på mat i løpet av én måned

Vegetarmat: En grunn til at forbruket går ned, kan være diskusjonen rundt miljø og klima, ifølge administrerende direktør i Animalia.

Det samlede forbruket av kjøtt gikk ned 0,1 kilo per person i fjor.

– Årsaken til at totalforbruket ikke har gått mer ned er at forbruket av hvitt kjøtt, spesielt kylling, har økt de siste årene. En annen grunn kan være at diskusjonene rundt kjøttforbruk, miljø, klima og bærekraft kan ha påvirket kjøttforbruket noe, sier administrerende direktør Tor Arne Ruud i Animalia.

Publisert:

Slik inspirerer Rachel flere til å velge vegansk mat

Med Instagramkontoen sin ønsker Rachel Nordhus å vise frem at det å spise plantebasert absolutt ikke trenger å være kjedelig.

Publisert: