Ikke siden 2006 har nordmenn spist mindre kjøtt
Forbruket av kjøtt var i fjor 51,6 kilo per person i Norge. Dette er det laveste tallet siden 2006.
- Line Pevik
Hvert år siden 2015 har kjøttforbruket i Norge gått ned, og ikke siden 2006 spiste nordmenn i snitt mindre kjøtt enn i fjor.
Det kommer fram i en ny rapport fra Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio) som kjøttbransjens fag- og forskningssenter Animalia legger fram onsdag, skriver Nationen.
Det er særlig forbruket av rødt kjøtt som går ned. I fjor spiste vi i snitt 0,7 kilo mindre rødt kjøtt enn året før, noe som er en nedgang på 1,9 prosent.
Smarte tips for deg som elsker kjøttdeig
Slik klarte Une (28) å ikke bruke ei eneste krone på mat i løpet av én måned
Det samlede forbruket av kjøtt gikk ned 0,1 kilo per person i fjor.
– Årsaken til at totalforbruket ikke har gått mer ned er at forbruket av hvitt kjøtt, spesielt kylling, har økt de siste årene. En annen grunn kan være at diskusjonene rundt kjøttforbruk, miljø, klima og bærekraft kan ha påvirket kjøttforbruket noe, sier administrerende direktør Tor Arne Ruud i Animalia.
Slik inspirerer Rachel flere til å velge vegansk mat
Med Instagramkontoen sin ønsker Rachel Nordhus å vise frem at det å spise plantebasert absolutt ikke trenger å være kjedelig.
Relaterte artikler
- AKTUELTØkonom og pilot åpnet vegansk restaurant: – Mye å sette seg inn i8 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTLangt flere har over 1 million i studielån1 ÅR SIDEN
- LIVSSTILSmarte tips for deg som elsker kjøttdeig3 ÅR SIDEN
- LIVSSTILSlik klarte Une (28) å ikke bruke ei eneste krone på mat i løpet av én måned3 ÅR SIDEN
- KULTURFersk SSB-rapport om jobbing i studietida: – Tallene er som fryktet10 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTNy bruktbutikk åpner på Arkaden: Lover billige varer12 MÅNEDER SIDEN