Livsstil

Felicia (24) fra Stavanger er moteløve i hovedstaden

– Vær den vågale som tør å kjøre striper med prikker. Det er slik man får de feteste antrekkene, råder fashionistaen.

Oppdatert:
 • Ulrikke Valvik Mitchell

Felicia (24) er selvutnevnt motekjerring. FOTO: Patrick Nicanor Oldenborg/privat

Moteblogger og moteprofiler på Instagram er ypperlige inspirasjonskilder for å oppdage kule folk, moter, trender og personlige stiler.

Felicia Noelle Donkor (24) fra Stavanger er moteblogger og musikkjournalist i Oslo. På bloggen fellan.blogg.no beskriver hun seg selv som motekjerring, og er over gjennomsnittet opptatt av nettopp mote. Hun deler også kule antrekksbilder på Instagram (@felicianoelle), for sine 2600-og-noe følgere.

Kul dame. Vi tok en prat med henne, vi!

Følg Byas.no på Facebook!

BOMBERJAKKE: Felicias favorittplagg. FOTO: Privat

– Var som en drøm

– Felicia! Hvem er du, fortell!?

– Heisveis! Jeg heter Felicia, er 24 år gammel og bor i Oslo.

– Hvordan endte du opp i Oslo?

– Jeg endte opp i Oslo hovedsakelig på grunn av studier, men også fordi jeg var lei av Trondheim (for hun har bodd der også, nemlig, red.anm.). Nesten fire år senere, er jeg godt etablert i Tigerstaden.

– Hva er det kuleste du noen gang har gjort?

– Jeg har gjort masse moro opp gjennom mine år i Oslo, men å være med på fjorårets Zalando Nordic Blogger Awards i København var som en drøm. Det var nesten litt uvirkelig å være i samme rom som disse motefantatikerne som jeg kun har sett gjennom pc-skjermen.

HÅRFIN: Felicia eksperimenterer ikke bare med klærne, men håret også. FOTO: Privat

– Stilen min er minimalistisk med et urbant touch

– Du blogger jo om mote og sånn. Hvordan havnet du i bloggeruniverset?

– I 2008 var jeg en av de 16-åringene som bestemte seg for å blogge bare fordi det var trendy. I løpet av de neste syv årene, prøvde jeg meg som blogger minst fire ganger uten hell. I fjor var første gang på flere år der jeg kjente at jeg måtte få et kreativt utløp et eller annet sted, og da ble bloggen min født.

– I utgangspunktet skulle bloggen bare være et lite personlig sted som ingen skulle finne ut av, men det gikk rett ut av vinduet, ettersom at jeg ikke klarer helt å slutte og skrive om popkultur eller mote.

Bomberjakken er noe av det beste man kan eie! Det er nesten et plagg som aldri kommer til å forsvinne fra moteverden.

– Beskriv din egen stil.

– Jeg liker å si at stilen min er minimalistisk med et urbant touch. For å gjøre det mer visuelt, tenker jeg Acne + Weekday møter Adidas og Junkyard. Stilrent, men edgy.

– Ditt absolutte favorittplagg?

– Bomberjakken er noe av det beste man kan eie! Det er nesten et plagg som aldri kommer til å forsvinne fra moteverden. Det aller beste med den, er at den kan kombineres med så og si alt mulig, og likevel se bra ut.

MINIMALIST: Med en egde - det er slik Felicia beskriver egen stil. FOTO: Privat

– Ikke vær redd for å eksperimentere!

– Favorittrendene dine denne sesongen?

– Jeg er veldig glad i «lag på lag»-trenden. Jeg synes at det er utrolig fett at man kan hive på seg en skjorte, en kul genser og en fin vinterjakke som prikken over i-en. Sleng gjerne på et par Doc Martens eller gode skinnsko for å gjøre det litt mer røft. Kult og passe varmt for kaldere tider som nå.

– Dine beste motetips?

Jeg synes at det er viktig at man tør å uttrykke seg selv på en måte der man kan føle seg komfortabel, selvsikker og bra.

– Jeg har to gulltips! 1. Ikke vær redd for å eksperimentere! Ting trenger ikke alltid matche. Vær den vågale som tør å kjøre striper med prikker. Det er slik man får de feteste antrekkene. 2. Om du har problemer med å velge mellom to buksestørrelser, gå alltid for den størrelsen som er minst. Bukser - spesielt med stretch - vier seg som regel ut og former seg etter kroppen.

– Dine stilikoner?

– Skuespillerinnen Zendaya og sør-afrikanske moteblogger Nyane Lebajoa har to ting til felles, og det er at personligheten deres gjenspeiles gjennom antrekkene de går for. Begge er tøffe, unike og ikke redde for å skille seg ut fra mengden. Jeg synes at det er viktig at man tør å uttrykke seg selv på en måte der man kan føle seg komfortabel, selvsikker og bra.

Kjenner du til noen kule motebloggere/instagrammere fra Stavanger eller Sandnes? Send gjerne en mail til ulrikke.valvik.mitchell@aftenbladet.no.

MØNSTERMIX: Ikke vær redd for å mikse mønster, råder Felicia, som her mixer militær og striper. FOTO: Privat

Mer motestoff fra Byas.no:

LES MER:

Studerer mote, check. Jobber for Valentino, check. Driver egen moteside, check! Sara (25) fra Stavanger lever drømmelivet i New York

LES MER:

Her kan du handle vintage og second hand i Stavanger

LES MER:

Mahnoors (18) fargerike elefanter finnes verden over. 18-åringen fra Sola designer og selger t-skjorter, og gir alt av overskudd til veldedighet

Publisert:
Oppdatert:
 1. Stavanger
 2. Mote

- Det er faktisk lov å se seg i speilet og tenke «shit jeg ser bra ut»

Felicia fra Stavanger stilte opp usminket for Det Nye.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  – Jeg hadde som alle andre en slik periode på ungdomsskolen
  3 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Masood (25) flyktet for livet fra Afghanistan for å følge motedrømmen
  4 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Inn i klesskapet: Karoline Steinnes
  4 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Stylistens personlige vår- og sommerfavoritter
  4 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Inn i klesskapet: Alberita Nikci
  4 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Cechell Oftedal: – Gjennom hele barndommen hadde jeg bare noen få plagg, fordi vi var fattige
  4 ÅR SIDEN