KRSby tester St. Leif & Gutta
Vi forventet et harry gatekjøkken, men ble servert knallgod mat i en rolig og fin restaurant.
Dette spiste Sulten:
MEZZE: Midtøstens tapas med hummus, tabouleh, aprache, falafel, tartour og tynnbrød. Pris: 109,-
KYLLINGSPYD: Servert med ris, salat, potetbåter, hjemmelaget hvitløksdressing, tynnbrød og grillet paprika. Pris: 199,-
RULLEKEBAB – SLIK VI KJENNER DEN: Skav av oksekjøtt, løk, tomat og spicy paprikapuré i brød. Pris: 120,-
St. Leif & Gutta er en ny restaurant i de gamle lokalene til Lille Istanbul i Tollbodgata. Også her er det mat fra Midtøsten som gjelder. Navnet tilsier at dette muligens kunne være et litt harry sted, men vi entret restauranten med åpent sinn.
Der ble vi møtt av en smilende og blid servitør som ønsket oss velkommen og sa at vi kunne velge det bordet vi selv ønsket. Det slo oss at det bare var gjort små endringer i lokalene siden sist , det er muligens blitt noe mer stilrent. En del nips er i alle fall borte.
Menyen består av mat fra Midtøsten, med ulike typer småretter, kjøttretter og vegetarretter. Det finnes også en egen pizzameny som ser ganske spennende ut.
Vi valgte å gå for en hovedrett med kyllling og en kebabrett. Her kan man velge mellom «kebab – slik du kjenner den» og «kebab – slik vi kjenner den». Valget vårt falt på sistnevnte. Vi bestemte oss også for å prøve mezze som forrett, og av drikke bestilte vi hver sin Efes øl (til 89 kroner stykket).
FLERE TESTER: Big Horn Steak House | Bølgen & Moi | Rett i Garnet | Onkel Aksel | Brasserie C | Le Monde | Bakgården Både & | Restaurant Østen | Le Monde Tapas | Le’s Kitchen | Zarinas | Amigos | Les alle restaurantvurderingene her |
Forretten beskrives i menyen som Midtøstens tapas, og jammen var det en stor og overdådig forrett vi ble servert. Den besto av to store fat med fristende småretter, som viste seg å være en god mix av ulike ingredienser og smaker.
Det første vi kastet oss over var falafelen. Og hvilken falafel! Den var passe sprø og spektakulært god. Tabouleh, som er en frisk, finhakket salat av persille, bulgur, tomat og løk, smakte svært godt.
Det samme gjelder tynnbrødet og aprachen, som er krydret ris rullet i vinblader. Hummus og tatrour (dip laget av tahini og vårløk) smakte supergodt, og begge passet fint sammen med smårettene. Her var det mer enn nok mat til at to kan dele én forrett.
FLERE TESTER: Big Horn Steak House | Bølgen & Moi | Rett i Garnet | Onkel Aksel | Brasserie C | Le Monde | Bakgården Både & | Restaurant Østen | Le Monde Tapas | Le’s Kitchen | Zarinas | Amigos | Les alle restaurantvurderingene her |
Kyllingspydet besto av rent kjøtt som var lett krydret. Dette ble servert sammen med potetbåter, salat, ris og tynnbrød. Kyllingen var god, og tilbehøret falt også i smak. Særlig potetbåtene utmerket seg. Hvitløkssausen, som ifølge menyen fulgte med, glimret med sitt fravær. Det gjorde at maten ble litt tørr.
KEBABEN var pent dandert på fatet og luktet utrolig godt. Den
hadde masse salat, kjøtt, saus og urter. Her var det virkelig mye mat, og kebaben hadde en spennende smak. Den var i en helt annen divisjon enn kebab man får kjøpt på vanlige gatekjøkken her til lands. Noen småseige kjøttbiter i midten er et lite minus.
Servicen i restauranten var meget bra. Servitøren var genuin og opptatt av at maten smakte. Da vi var ferdige å spise, kom også kokken ut for å høre hva vi syntes om rettene. Han forklarte at de ønsket tilbakemeldinger fra kundene på maten i sin nyåpnede restaurant. Og meningen vår så ut til å bli tatt på alvor. Ikke verst!
Da Sulten besøkte restauranten en tidlig kveld, var det ingen andre gjester tilstede. Måltidet ble preget av fred og ro da restauranten ikke hadde noen bakgrunnsmusikk.
FLERE TESTER: Big Horn Steak House | Bølgen & Moi | Rett i Garnet | Onkel Aksel | Brasserie C | Le Monde | Bakgården Både & | Restaurant Østen | Le Monde Tapas | Le’s Kitchen | Zarinas | Amigos | Les alle restaurantvurderingene her |
Konklusjon:
St. Leif & Gutta serverer deilig mat fra Midtøsten. Vi stusser litt over restaurantens navn og logo som ikke helt står i stil til maten. Det aller meste smakte utrolig godt, selv om noe av kebabkjøttet var litt seigt, og kyllingretten litt tørr.
Falafelen var uansett så god at den alene er verdt et nytt besøk. Vi gir St. Leif en sterk firer. Med små justeringer ville det blitt fem.
Nyhet!
Utforsk alle våre anmeldelser i kartet.